48 entry daha
  • “milyarderlerin cebindeki parayı alıp halka dağıtalım” misali saçma sapan, gerçeklikten uzak, kısa vadeli çözümler (aslında çözüm bile değil) üreten, basit ekonomi bilgisinden dahi müzdarip demokrat adaylarının trump karşısında şansı yoktu.

    o kadar ağır saçmaladılar ki trump neredeyse ikinci seçimi garantilemişti. fanatizmden dolayı finans/iktisat dinamiklerinin ve mevcut statükonun mutlu bir sona izin vermeyeceği hamleler vadediyorlardı. (niyetleri iyi ancak çözüm çok yavan.) koskoca abd için gülünç planlar bunlar... ki ben özel sermayenin esas olduğunu düşünen ancak sosyalist politikaların ve görece yüksek vergilerin mecburiyet olduğunu düşünen bir birey olarak mevzubahis söylemleri gülünç ve gerçek dışı bulmuştum.

    tüm bu nedenlerle o arkadaşların yerine michael bloomberg’i görecek olmak güzel. zira hayalperest bir başkan yerine mantıklı bir insanı istemek her dünya vatandaşının hakkı, zira abd’nin her hamlesi dünyadaki herkesi etkiliyor.

    bloomberg ise bırakın servetini, eski ny belediye başkanı olmasıyla bile diğer adayları siler süpürür. (ve adamın adına ekonomi dergisi/kanalı var, bulduğumda seve seve okurum.) diğer adaylar karşısında ağırlığı tartışılmaz.

    en son trump ile başabaş kalacaklarını sanıyorum. sonrası göçmen politikası hakkındaki söylemlerine bağlı...

    not: başkan olursa trump gibi fed’e faizleri indir baskısı yaparsa sevinirim, zira orada düşen faiz biz emerging market’lerin de kurunu dolaylı yollardan düşürüyor, yabancı yatırımları artırıyor... (bkz: rte’nin merkez bankalarını taciz etme akımının öncüsü olması)
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap