900 entry daha
  • sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olmasının yanında amerikan film tarihçilerince en önemli filmlerinden biri olarak kabul edilir çünkü film yaklaşık 50 yıllık (1950'lerden 90'lara kadar) amerikan tarihinin özeti gibidir.

    vietnam savaşı var, savaş karşıtı barış gösterileri var, hippi gençler var, siyahi beyaz gerilimi var, ırkçılık karşıtı gösteriler var, kenneddy suikasti var, nixon'ın istifası var, soğuk savaş var, elvis presley var, john lennon var, filmin yapım tarihi olan 94'e kadar damga vurmuş pek çok olay var.

    bundan ötürü abdliler için bu film daha bi önemli. mesela ben 50lerden çok partili dönemden bu zamana bu şekilde özet geçebilecek bir film olmamızı isterdim
    ama bizimkiler marvelvari tamamen ticari film çekmekle meşgul oldukları için böyle kısa dönem tarihimizi akıcı biçimde anlatacak film görmemiz çok zor.

    filmin bu kadar sevilmesinin sebebi forrest gump'ın sevimliliği yanında, filmin akıcılığı. çok başarılı bir anlatım tekniği var. 2,5 saat nasıl geçiyor anlamıyorsunuz bile.

    filmin asıl güçlü yanıysa aslında dramatik bir hayatı olan forrest gump'a gülmemiz. kolay olan forrest gump'ın hayatını dramatik biçimde verip izleyici ağlatmak olurdu, tıpkı yeşil yol gibi.
    zor olan böyle bir hikayeyi mizahi yaklaşımla verip izleyiciye tebessüm ettirmek çünkü bu zeka ve yaratıcılık gerektirir.
345 entry daha
hesabın var mı? giriş yap