10 entry daha
  • arkadaslari kari kiz yahut top** pesinde kosarken gerekli zamani ve parayi yaratip ilkyardim kursuna gitmek, konu anlatimlari bittikten ve yeterince bilgi sahibi olduktan sonra olduk olmadik yere birdenbire olan felaket oykuleri dinleyip/izleyip, bunlarin uzerinden tartisip, cesitli tatbikatlar yapmak ve baski altinda hizli bir sekilde elinden geldigince dogru karar verebilme yetenegi kazanmaya calismaktir. butun bunlari yaparken bir diger yandan "aman abi salla ya icmeye**** gidelim" diyenlere "hayir abi" diyebilmektir.

    diger yandan butun bunlarin karsiligini ilkyardim bilgisinin gerektigi tek bir olayla birlikte fazlasiyla almaktir.

    el kadar bir bebegin bogazina birsey kactigini, nefes alamayan cocugun gozlerinin geriye kaymaya basladigini gordugunde annesi "oldu cocugum oldu" diye aglarken, babasi uzuntuden/heyecandan bayilmisken cocugu gerekli sekilde cevirip, gogus kemiginin bittigi yeri bulup, hayatinda ilk defa "gercekten" yaptigin icin korka korka da olsa "en fazla kemiklerini kirarim denemekten baska carem yok" diyip heimlich manevrasi yaparak bebegin hava yolunu acmak, bir diger yandan etraftakilere "sen sunu getir" "sen sunu tut" "sen ambulans cagir" diye emirler yagdirmaktir.

    kendi kendine kizdigin, kendi kendine "ne ise yararsin ki lan sen.duduk makarnasi." dedigin zamanlarda kendine "ee gecende bebi$in hayatini kurtardim ya. o bile hic yoktan iyidir" diyebilmektir.kendini fasulye gibi nimetten saymaktir.

    o cocugun kosturup oynamasidir, buyuyup ilerde bu entry'i okuyacak olmasidir.

    o cocugun kucaginda oturmasidir, gozunun icine bakmasidir.

    -ek$isözlük de bakiym. ek$isözlük.
    -eğsüğüüüe.
    -ek$i
    -eğse
    -sözluk
    -süüüğe
    -umut de bari
    -uğuuv
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap