• çeşitli firmalar tarafından çıkarılmış minör armonikalar da (mızıka da diyebilirsiniz neden olmasın) bulunmaktadır. mantık majör mızıkalar ile aynıdır, bending veya overblow'a başvurmadan minör gamı çalabilirsiniz (sanırım doğal minör, ama şu an götümden sallayıp sanırımla kurtulmaya çalışıyorum).

    diatonik armonikayı adam gibi çalabilmek iyi bir kulak gerektirir. * * çünkü bendleri doğru çalabilmek için yarım aralık geçişlerini 'duymanız' gerekir. göremezsiniz.

    çalan çok fazla kişi olmasa da kromatik armonika bir klasik müzik enstrümanı olarak da kullanılabilir (trt'de izlediğim konserin yalancısıyım).

    hohner blues arp alacaksanız (ki ben hiç marine alamadım) mümkünse la majör olmasın sadece sesleri çıkartmaya çalışmak bile ek çaba isteyebiliyor. düşünmeden do majör (c) alın. gerekirse sonra bir de sol majör (g) alabilirsiniz.

    kromatik armonika ile diatonik armonika neredeyse iki ayrı enstrümandır böyle algılamakta fayda var.

    eb bb gibi isimleri olanlar mi bemol majör, si bemol majördürler. goruntunun garipliğine aldırmayın birçok armonika kaydında onların sesini duyacaksınız. bir tanesini edinmekte fayda olabilir.

    armonika çalmayı öğrenemeden hakkında bir sürü bilgi edinebilirsiniz. bu yüzden çok da fazla okumayıp çalmak ve dinlemekte fayda var.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap