3655 entry daha
  • citroen c-elysee ile ilgili entrym den alp koyayım da belki fikir verir, faydalanan olur.

    gazlayınca tüketim 12-13 lt ye ulaşıyor, tam muadili sayılmasa da sayan var egea da gaza abanınca hayret verici bir şekilde 6,5 -8 arası oynuyor dahada artmıyordu. yol şartları çok farklı koşullarda defalarca test ettim iki aracıda, yakıt konusunda genel olarak başarılı sayılsa da 4,5 lt leri görmek için bir gözüm yol bilgisayarın gazı ağır ağır pompalayarak gitmek zorunda kalıyorsun, başkası başka türlü yakalıyodur ama beni az yakmak için çok yoruyor, yemişim öyle az yakıtı.

    yakıt ve performans konusundaki yorumlar kişiden kişiye değişebilir, bir çok kişi bu aracı performans ve yakıt konusunda çok başarılı buluyor, ben belkide geçmişte 2005 model 1.9 jtd motorlu doblo kullandığım için motor/performans/ yakıt üçgeninde en düşük beklentim o oluyor. ortalama bir araçla 120 ye nasıl çıkıyorsanız doblo 1.9 jtd motorda o 140 oluyordu. kesinilkle savrulma, viraj alma konularında araç başarısızdı, sonuçta bir ticariden bahsediyorum konforunu falan kıyasladığım yok sadece motorunu baz alıyorum doblonun.

    demem o ki ben bir araçta ilk sırada motor performansı ve yakıt tüketimine bakıyorum.

    c-elysee 1.6 hdı ile uzun yolda az yaksın diye kasıyorum 4.6 lt.
    c-elysee 1.6 hdı ile uzun yolda kasmadan, basmadan 5.2 lt
    c-elysee 1.6 hdı ile uzun yolda basarak 12 lt. yi gördüm içti resmen

    doblo 1.9 jtd ile uzun yolda az yaksın diye hiç kasmadım hep bastım 6,1 -6,5 arası değişirdi bakım, yol, hava şartlarına göre, bana 1.9 jtd performansı verseydide bu kadar yaksaydı o zaman başarılı derdim, fişek gibi kavramı hepimizde çok farklı, 1.2 scirocco da kullandım ondaki başka bir olay, daha hızlısını kullanmadım.

    çok uzun oldu kafa ütüledim kusura bakmayın ama yazdıklarım yanlış yönlendirmesin diye kendi beklentilerimi detaylı anlattım.
463 entry daha
hesabın var mı? giriş yap