12894 entry daha
  • ekrem imamoğlu durmadan, yorulmadan, istanbul için çalışıyor, şehrin tüm sorunlarıyla ilgileniyor, çözümler üretiyor. işte ekrem başkanın 5 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği hizmetlerden bazıları:

    - israflara son verildi, tasarrufa başlandı, belediyenin gider bütçesi düşürüldü. sadece 1.7 milyarlık lüzumsuz kamulaştırma bedelleri bertaraf edildi. 23 aralık'ta israf toplantısı yapılarak, yıllardır yapılan israf halka anlatılacak.

    - öğrenci akbili 85 tl'den 40 tl'ye indirildi.

    - suya %46'ya varan indirim yapıldı.

    - esenler otogarının, her türlü suç mekanizmalarının kol gezdiği alt kısmı belediyeye bağlandı. artık belediyeye aylık 4 milyon 600 bin lira gelir sağlıyor.

    - yıllardır atıl duran metro projeleri (8 metro hattı) tekrar faaliyete geçirildi. "ümraniye-ataşehir-göztepe" ve "çekmeköy-sancaktepe-sultanbeyli" hatlarınının inşaatı, kamu bankalarının ibb'ye kapılarını kapatmalarına rağmen, gerekli finansman bulunarak yeniden başlatıldı. "kaynarca-tuzla-pendik" metro hattı için de 86 milyon euroluk kredi sözleşmesi yapıldı, yakında start verilecek.

    - 6 yıldır bitirilemeyen kemerburgaz kent ormanı faaliyete geçirildi.

    - metro seferleri hafta sonlarında 24 saat ulaşıma açıldı.

    - 1250 tane gereksiz kiralık araç yenikapı meydanında sergilendi. yıllık 60-70 milyon lira civarında tasarruf edildi.

    - 100 bine yakın çocuğa haftada 2 litre halk süt dağıtılıyor.

    - 150 mahallede 150 kreş projesi harekete geçirilmeye başlandı, 22 kreşin inşaatı başladı.

    - kadınlara belediye üst yönetimlerde yer verildi, ispark'a 50 kadın görevli alındı.

    - ekrem imamoğlu’nun talimatıyla, yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuklarına tek seferde verilen 250 tl’lik yardım 300 tl’ye yükseltildi.

    - ibb'nin finansman açığı düşürüldü. piyasaya, müteahhitlere, iştiraklere, ibb şirketlerinin vergi borçlarına ödeme yapıldı.

    - sadece dini bayramlarda değil, milli bayramlarda da ulaşım ücretsiz hale getirildi.

    - 30.000 ögrenciye burs verilmeye başlandı, bir eğitim yılında toplam 3 bin 200 tl yardım alacaklar.

    - istanbul’un uluslararası turizm ekonomisinden en verimli dilimi alması, yeni istihdam alanları açmak, ülkeye döviz girişini artırmak, kentte yapılacak yatırımlara ek kaynak yaratabilmek, sektörün sorunlarını çözmek için, temmuz ayında istanbul turizm platformu kuruldu.

    - istanbul'un yapı envanteri çıkarılıyor, ilk defa gerçekçi, yüzleşen, deprem raporu ve eylem planı istanbul halkıyla paylaşılacak. istanbul'un afetlere dayanıklı bir şehir olması amacıyla, uluslararası katılımcıların da yer alacağı istanbul deprem çalıştayı, 2-3 aralık'ta istanbul kongre merkezi'nde düzenlenecek.

    - istanbul'u katılımcı bir anlayışla yönetebilmek amacıyla, yıllar sonra ilk defa istanbul büyükşehir kent konseyi kuruldu.

    internetten (haber, ekşi, twitter paylaşımları falan) yukarıdakileri toparladım.

    aktroller kudurur, ekrem imamoğlu yapar.
28987 entry daha
hesabın var mı? giriş yap