130 entry daha
  • queen, şarkıları edinildikten sonra müzik kültürünü ilerletmemek için bir bahanedir. sadece queen albümleri ile yıllar boyu sıkılmadan müzik dinleyebilirsiniz. canın rock mı istedi aç innuendo'yu, r&b mi istedi al sana another one bites the dust, efkarlısın aşk acısı ayrılık acısı çekiyorsun intihara meyillisin who wants to live forever dağlar acılarını*, gaza mı geldin en baba şarkıları we are the champions ile we will rock you, durmadan dinlemek istediğin değişken ruh haline uygun dinlerken kendini kaybedeceğin aynı anda da kendini bulacağın bir şarkı mı istiyorsun tabi ki bohemian rhapsody, kafayı mı yiyorsun i'm going slightly mad tam sana göre, kıskançlık krizinde misin şifa gibi jealousy, kafanı okşayacak bir şarkı mı istiyorsun lily of the valley, aşk şarkıları mı istiyorsun las palabras de amor ve love of my lifedan iyileri mi var, sadece kafanı rahat tutacak eğlenceli ve akılda kalan bir şeyler mi arıyorsun killer queen, bohemian rhapsodyi çok sevdin ama biraz daha operavari birşeyler istiyorsun barcelona, bir şeyler bir daha gelmemek üzere kayıp mı oldu kendini bu yüzden tükenmiş yenilmiş mi hissediyorsun unutma show must go on, neşelenmek mi istiyorsun *, efkarlısın her şey karanlık mı ruh haline uygun all dead all dead, menajerin veya avukatın tarafından söğüşlendiğini mi düşünüyorsun death on two legs, anneni mi özledin ona da mother love, yalnız mısın living on my own...

    bu grup ki konser verdiğinde resmi tatil ilan edilmiştir, bu grup ki plakları ülkesine beatles'dan daha fazla satmıştır, bu grup ki ilk stadyum konserlerini başlatmıştır, bu grup ki ilk video klibe sahiptir, bu grup ki albümleri kendi ülkesinde en fazla listelerde kalma başarısına sahiptir, bu grup ki 1991 yılına kadar 15 şarkıları 22 ülkede birinci sıraya yerleşmiştir-hatta bohemian rhapsody iki kez-, bu grup ki dünyaya eşi benzeri bir daha gelmeyecek freddie mercury'i barındırır...

    her türk we will rock you'yu bilir*, ya da en az bir kere duymuştur. we will rock you çoğu türk'ün future tense ile kurduğu ilk cümledir. müzikle az biraz alakalı herkes bohemian rhapsody'deki en azından opera bölümüne saygı duruşu durur. freddie mercury denince hala insanın içinde bir hayranlık ve ölümünden dolayı bir burukluk olur.

    teşekkürler freddie mercury, teşekkürler brian may, teşekkürler roger taylor ve teşekkürler john deacon bu dünyadaki birkaç yıllık zamanımın olabileceğinden on kat zevkli geçmesini sağladığınız için.

    (bkz: made in heaven)

    edit: `@haykorsamdunyaya`nın queensever bir arkadaşından düzeltme, kendisine teşekkürler: "öncelikle güzel bir entry olmuş. bunun için teşekkür ederim. ama ufak bir hata var. gözüme çarptı. stadyum konserlerini queen başlatmadı. dünyanın ilk stadyum konserini 31 ağustos 1957'de elvis presley, vancouver kanada'da bulunan empire stadium'da verdi. kanada polisinin güvenliği sağlamakta zorlandığı bu konserden sonra elvis dünyanın 2. stadyum konserini de sadece 3 gün sonra 2 eylül 1957'de portland oregon'da bulunan providence park'ta vermiş. ki ondan sonra beatles da 60'larda abd'ye gelince stadyum konseri vererek elvis presleyden ihtiva ettikleri bu geleneği devam ettirdiler. providence park abd'de bulunan ve elvis'in konser verdiği stadyumlar arasında tek ayakta kalanıymış. 90 yaşındaki stadyumun ahşap koltukları hiç değişmeden bugüne kadar gelmiş."
652 entry daha
hesabın var mı? giriş yap