• ordu büyükşehir belediye başkanı enver yılmaz'ın görevden alınması hadisesidir. cnn türk'te yayınlanan gece görüşü programında gazeteci gürkan hacır tarafından dillendirilmiştir.

    an itibariyle sosyal medya hesabından numan kurtulmuş'a saydırmaktadır.

    varan 1: "aramızda gizli ve sinsi akp'liler olabilir" demişti. yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı.geldiği yere bakılırsa. en gizli ve sinsi kendi çıktı." sildiği twitin ekran görüntüsü

    varan 2: “edebinizi takının” diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri… demek ki, “ne oldum değil, ne olacağım demeli!” sildiği twitin ekran görüntüsü

    varan 3: birileri sözlerini unutmuş gibi ama biz unutmadık, unutmayacağız!
    firavunlaşmadık
    karunlaşmadık
    kibre düşmedik
    dilimizin ali dediğine, kalbimiz muaviye demedi... sildiği twitin ekran görüntüsü

    henüz resmi bir açıklama gelmedi ama görevden alınmış olması kuvvetle muhtemel.

    edit: numan kurtulmuş'a saydırdığı tweetlerini sildi. ama bizden kaçmaz. twitlerin ekran görüntüleri eklendi. ayrıca haberlere de düşmeye başladı.

    an itibariyle istifa ettiğini twitter hesabından duyurmuştur.

    --- spoiler ---

    söylenecek o kadar söz var ki;
    hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. küllensin diye...

    23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. ordu büyük şehir belediye başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

    ben hakkımı helal ediyorum. sizlerde helal ediniz. allaha emanet olunuz.

    --- spoiler ---
  • akpliler neden böyle diye tekrar sormama neden olmuş durumdur. şu an twitter'da akpliler enver yılmaz'a küfür-hakaret edip, oh olsunlar falan savuruyorlar.

    enver yılmaz'ı memleketimden ötürü tanırım. ordu, ulubeylidir. ailesi öyle aşırı zengin bir aile değil. kardeşlerini ve annesini ailem tanır. kendi fındıklarını bile işçi almadan kendileri toplayan hatta halen bile bu şekilde yaptıklarını duyduğum bir aile. ha milletvekili seçildikten sonra, oğulları belediye başkanı olduktan sonra değişmişler midir, zenginlemişler midir orasını bilemem. neyse mevzu enver'in ailesi değil. bu enver, erbakan'ın burslarıyla okuyup, hukuk fakültesini bitirdi. sonrasında ordu'da avukatlık ve daha sonra hakimlik yaptı. ya da önce hakimlik sonra avukatlık mı yaptı tam emin değilim. saadet partisinde gençlik kollarında falan çalıştı. bence milletvekili olma ihtimalini kendinde bile görmediği bir sırada seçilemeyecek bir sıradan milletvekili adayı gösterildi. hatta geçtiğimiz sene ordulu bir taksici akp o zamanlar ordu'da milletvekili aday listesini oluşturamıyor, son sıralar için harıl harıl isim arıyorlarmış. 5. sıranın önerildiği bir kişi siz benimle dalga mı geçiyorsunuz diyip, akp'den aday olmayıp, dyp'den aday olmuş. sonrası malum. neyse 2002'de barajı geçemeyen dyp sayesinde son anda milletvekili seçildi enver. bildim bileli erbakan'ın daha sonra erdoğan'ın peşindeydi. fetöcü tiplerle de hiç yan yana olmadı. herkesin en az bir tane fetö övgü videoları varken kendisinin yoktur mesela. sadece zekeriya öz'ün ordu'dan geçerek giresun, trabzon, rize ve artvin üzerinden yurtdışına kaçmasını üzerine yıkmak istiyorlar. o konuda iddialar da dedikoduyu geçemedi. aslı astarı var mıdır? kendisiyle aynı siyasi düşünceyi paylaşmadığım için kefil olamam. olabilir de olmayabilir de. ülkenin savcıları, hakimleri var. ya da fetö'nün siyasi ayağı araştırılsın diyenler var. onlara kulak vermek gerekir.

    neyse; bugün de enver yılmaz'a sistematik olarak saldıran numan kurtulmuş'un rte ve akp hakkında söylediği eski söylemlerinin derlendiği videoyu paylaşıp, numan'ı sert sözlerle eleştirmiş. tabi sonra tepkiler vs derken görevinden alınmış ya da istifası istenmiş. ama anlamadığım şekilde akpliler de enver'in üzerini çizip, numan'ın şakşakcılığını yapıyorlar şu sıra. dediğim gibi enteresan bir topluluk. üzeri çizilen kim varsa hep hakaret ettiler bu zamana kadar. en başından beri kendileriyle yol alanı silip, sonradan partiye katılanları hep el üstü tuttular. tabi ülkede muhalefet olmayınca, muhalefeti de kendi içlerinde yapmaya başladılar. o da ayrı bi konu. ah kılıçdaroğlu ah.

    görevden alınması konusundaki şahsi düşüncem de, ordu'da numan kurtulmuş sevilen bir tip değil. ordu'da sokakta gidip herkes sorabilir. "numan mı? enver mi? hatta seyit torun mu?" diye sorarsanız 10 kişiden 5'i enver, 4'ü seyit, 1'i numan der. o 1 kişiden de şüpheliyim. çok zor bulursunuz o 1 kişiyi. görevden numan yüzünden alınırsa yazık ederler. ama ordu'yu rant kavgasına kurban ettikleri için şehrimize daha çok yazık ediyorlar.
  • ordunun melih gökçek'i oldu adam,inşallah gider. hakimliği yolsuzluk yüzden bırakmak zorunda kalmış diyorlar.
  • an itibariyle istifasını sundu ve hadise resmiyet kazandı.
  • ordu melih gökçek’ini kaybetti. hadi bakalım hayırlısı... :)
hesabın var mı? giriş yap