• bu yazı da, aynı yazarın bugün ve daha önce yazdığı diğer yazılar da kanımı donduracak kadar soğuk.

    sevmiyorum abi şu anki türkiye yi ve temsil ettiklerini. ülke yalanın, üç kağıdın, defterine uydurmanın ülkesi oldu şu son on yılda, belki hep öyleydi ben farkına yeni varıyorum bilemiyorum.

    fakat ülke gene bir tane bizim için. seçilmişlerin hatalarını görüp yaptıklarını hiç beğenmesem de darbe hi bir zaman doğru bir seçenek değil.

    ülke son bir senede iki tane darbe gördü, biri seçilmiş hükümetin düşmesine sebep oldu diğeri de bir sürü vatandaşın ölmesine. ikisi de bizi hep yanlışa doğru itti ve hala itiyor.

    şu anda devlet anayasa değişikliği adı altında yeni bir darbeye hazırlanıyor, bunu oya sunacak olması pek fark etmiyor, tepeden inme ve demokrasiyi baltalayacak bir iş olduğu zaten sunulan taslakta açık seçik orada duruyor.

    ha bu benim hoşuma gitmiyor, o zaman birileri ayaklanıp darbe yapsın hükümet değişsin mantığı doğru değildir. doğru olan seçilmişlerin işi, görev sürelerince milletlerine en doğru şekilde hizmet verip demokrasiyi ileri taşınmasıdır. ha şimdi bunu göremiyoruz, umarım devlet aklı hasıl olur ve bu ve bunun gibi yazılarda öngörülen sona, ki bu açık net iç savaş öngörüsüdür, yola açacak adımlar hiç bir taraftan atılmaz. öte yandan açık seçik ülkeyi bölüp parçalama derdi içten dıştan her taraftan bastırıyor.

    ne biçim bir ortama geldik anasını satayım, ne oluyor lan ülkede. olm ben seçmedim bu hükümeti, özellikle akp seçmeninin ne oluror demesi lazım, yoksa iş boka saracak gibi.
  • michael rubin salağının bir başka saçmalama krizi yazısıdır. olm yılmaz özdil bile en azından bu ülkede yaşayan biri olarak saçmalıyordu. hani seni okuyup ciddiye alanların akıl ziyanına mı üzüleyim? yoksa her fantazinin boşa çıkmasına mı?

    önce "darbe olacak" diye yazıp sonra "15 temmuz tiyatro" yazan adama nasıl güvenebiliriz?

    lütfen artık salaklığının farkına var ve bildiğin konularda yaz. (dikkat ettyisen iddialara cevap bile vermedim. s*ktir git rubin)
  • hadi inşallah demek istemezdim. darbenin her türlüsü kötüdür. fakat bu duruma getiren arkadaşlara zerre acımam yok. darbede olsun, hapislerede düşsünler, mahkemelerde de yargılansınlar. zira gezi süreci ile başlayan devletin gücünü kullanarak kendi vatandaşına zulmetme işinin ayarı kaçtı.
  • bu perinçekten de gına geldi artık..
  • nerde tiyatro demis? ulan harbi malsiniz, dogru okuyun su yazilanlari.
  • bu tip adamları aldığı oyla mi değerlendiriyorsunuz? perinçek kim hiic detaylıca araştırmamissiniz . baska soru darbe yapmaya çalışan fetö nün seçimlerde bağımsız adayları kaç oy aldı?
    derin devletin çok pis bi içkavgası yakın bu kavganin onu-arkasi çok kanli. maalesef olan bizim gibi sıradan vatandaşa olacak.
  • perinçek halktan alır cevabını. bir de kimdir bu perinçek, niye durduk yerde imalarda bulundu, okuyalım.

    http://yeniikdam.com/…nli-darbe-imasi-neyin-isareti
  • tartışmalı bir konuyu işaret eden yorum.

    açıkçası, 15 temmuz öncesinde, gelişmelere ve devlet içinde yer alan hizipler arasındaki mücadelenin yarattığı yönetememe krizine bakarak iki ihtimal üzerinde yoğunlaşıyordu:

    askeri darbe veya renkli devrim.

    tahminler, eylül veya ekim ayını işaret ediyordu. ancak, çok daha ilginç bir şey meydana geldi ve fetö, 15 temmuz'da hem de bir darbe için hiç de uygun olmayan bir zamanlama ile harekete geçmeye karar verdi.

    türkiye'nin büyük tekelleri ve patronlar, hatta siyasiler bile belli bir vakte kadar beklediler ve darbenin gidişatını değerlendirdiler. abd'nin ilk başta yaptığı açıklamayı hatırlayınız ve darbe başarısız olduktan sonraki ikinci açıklamasını...

    tabii ki, darbe girişiminin başarısız olmasında, zamanlamadan öte, ordunun tamamının ikna edilememesi, darbenin belli bir azınlığın işi olarak kalması ve başka faktörler de var...

    ancak, ana faktör rusya'dır. rusya, kendi hegomonya alanında abd'ye darbe yaptırmamıştır. hayır! aziz halkımızın kahramanlığını ve şehitlerimizin anısını (haşa) küçümsemek gibi bir niyetim yok -- olamaz da. ancak, diğer yandan, rusya'nın abd/nato darbesine müdahalesi ilginç ve önemlidir. sayın başbakanımız da bu konuda bir açıklama yapıp, rusya'ya teşekkür etmedi mi?

    turkey preparing for coup 2.0? başlıklı makaleyi okudum. çok yüzeysel bir yazı olmuş. ancak, rubin'in yazısından anladığımız kadarıyla perinçek'e bazı görevler yüklenebileceği iddia edilmiş. yanlış hatırlamıyorsam, the washington post'ta okumuştum, perinçek için "the shodow ministry of interior" deyimini kullanmışlardı (kaynağı bulunca buraya yazarım). yani, bay perinçek ile sarayın arasında olduğu söylenen ittifak ayrı bir konu. ancak, rubin, devlet içindeki başka hiziplere mi işaret ediyor, onu anlayamadım; çünkü, amacı buysa, bu kadar yüzeysel bir şekilde üzerinden geçmemeliydi.

    toparlıyorum...

    türkiye özelinde yeni bir dizilim olduğu hissediliyor. bu dizilimde, rusya'nın sayın cumhurbaşkanı'na tamamen destek verme niyeti ve gücü var mıdır, bu ayrıca tartışılır. ancak, geçen hafta gündeme giren seferberlik tartışmalarının geldiği nokta ilginçtir. herhangi bir savaş durumu olmadan (veya suni dengeler ile oynanarak) mülkiyete el konulması, tekelleri ürküten ve onaylamayacakları bir durum. ayrıca, a.b. ülkeleri ile yaşanan gerilim henüz bir sonuca bağlanmış değil. suriye konusunda ve rusya'ya karşı harekete geçmeden önce, abd, bir kez daha bahse konu süreci başlatıp, askeri darbe yaptırarak "erdoğansız akp" modelini hayata geçirecek şekilde sistemi restore etmek isteyebilir. kaldı ki, ekonomik krizin sonrasından gelen darbe ve ekonomik sistemin yeni sermaye birikim modeline göre restorasyonu bilinmeyen ve daha önce uygulanmamış bir durum değil. tarihimizde var: (bkz: 12 eylül 1980).

    ancak, rusya buna izin verir mi, bu oyunu bir şekilde bozar mı yeniden, onu göreceğiz. bu seferberlik ilanı gündemi boşuna tartışılmıyor.
  • bu başlıkla ilgili rubin'e ait yeni orjinal makale var ise biri yeşillendirsin. zira bu konu kasım ayında aydınlık'ta işlenmiş. ve yalanlamışlar.
    https://www.aydinlik.com.tr/…tma-kan-golune-donecek
    bu arada her türlü darbeye karşıyım umarım beklentiler gerçekleşmez.
hesabın var mı? giriş yap