• kayseri mitinginde ''sarı tişörtlü kardeşim, cebinde kaç para var'' sorusunu soran meral akşener'e, recep tayyip erdoğan'ın;

    ''çıkmış bir tanesi diyor ki "cebinde paran var mı" ya ıspartalıya sor, ısparta şehir hastanesi'nde hayat nasıl diye bir sor. biz ne dedik?''

    şeklinde cevap vermesi olayı.

    sanırım bu hamle ile ''erdoğan akşener'i bilerek rakip görmüyor, kendisini ikinci turda istemiyor'' söylemi boşa çıkmış oluyor. zira erdoğan kimseyi ikinci turda görmek istemiyor, ilk turda bitirmek istiyor.
  • ben tam anlamadım olayı. isparta şehir hastanesine gidince cebimize para mı koyuyorlar? ya da kayseri'de şehir hastanesi yok diye mi para yok?

    kayseri'de hem hastane var, hem para yoksa, işte o zaman sorun var. neyse reis bir açıklama yapar tabi.
  • erdoğanın açıklamalarından en çok "...bu mübarek ayın ülkemiz, milletimiz ve tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını allah'tan diliyorum." cümlesinin üzerinde durmak lazım.

    seçmenleri bu "açlık" haline alışsınlar ki (bkz: ekonomik kriz varsa halk neden akp'ye oy veriyor) bu kafayla devam ettiklerinde kalan aylar-yıllara dair pratikleri olsun.

    bir diğer önemli söyleminde haklılığı yadsınamaz; "...allah'ın takdiri, aziz milletimizin teveccühüyle 16 yıldır milletimize hizmet ediyoruz. milletimizin refahı için gayret gösteriyoruz... makamların mevkilerin koltukların bizi hedefimizden saptırmasına asla fırsat vermedik..."

    çünkü, "kamu ihale kanunu'nda 2002 yılında gidilen değişiklik ardından kamu ihalelerinin neredeyse tamamını toplayan inşaat şirketleri makyol, cengiz, kalyon ve kolin, dünya bankası’nın 1990-2017 yılları arasında tüm dünyada devletten en çok ihale alan şirketler sıralamasında ilk sıralara yerleşti." kaynak.
hesabın var mı? giriş yap