• 1950'lerdeki bir cia raporunda, sovyet ermenistan'ında atom bombası bulunduğuna dair bilgiler yer alıyor. bugün bölgede nükleer madde kaçakçılığını yürüten ermenistan'ın nükleer silahlara sahip olduğunu geçtiğimiz yıllarda eski başbakan hrant bagratyan da ifade etmişti. bu yöndeki şüphelerin giderilmesi için ise atılan bir adım yok.

    konuyla ilgili bir video
    ilgili cia raporu

    burada da ''ermenistan'ın nükleer seçeneği'' konusuyla iskender füzeleri ve adı açıklanmayan başka seçeneklerin değerlendirilmesi gerektiğini savunan ermenilerin videosu: link

    ''azerbaycan'ı beş dakikada bangladeş'e çeviririz'' diyor diaspora ermenisi.
  • nükleer santral ile nükleer silah arasındaki farkı bilmek lazım dediğim başlık.
    ermenistan'ın nükleer silahları yok, nükleer enerji tesisi var.
  • cahillik nedir onu gösteren başlık. bilgisi yok fikri var! nükleer santral ile nükleer silah arasındaki farkı bile bilmiyor ama başlık açacak cahil cesareti var!
  • ermenistan nükleer silah sahibi olduğunu iki yıl önce dile getirdi sonra da çark etti. cia raporunu bilmiyordum o da çok ilginçmiş. ermenistan multilateral export control regime anlaşmasına taraf olmadığı için ülkede ne olduğunu sadece rusya bilir. bu konunun daha çok üstüne gidilmeli. ermeni yayın organları da bu konuyu inkar etmemekle birlikte hep yeşil ışık yakıyor: link
  • nükleer başlıklı seyir füzesi, öyle "atarım haaa" denilince atılabilecek bir silah değil. ki, (eğer ellerinde nükleer silah varsa) bu bombanın seyir füzesi başlığı mı yoksa serbest düşümlü bomba olduğunu da bilmiyoruz. serbest düşümlü ise, zaten ellerinde atabilecek o bombayı taşıyıp atabilecek bir uçak yok. tüm hava kuvvetleri, sadece 2 adet su-30'dan oluşuyor. onların da, özel mühimmat atabilme kabiliyetine sahip olduğunu sanmıyorum. bu nükleer silahları taşıyabilen uçakların özel donanımları ve atış kontrol sistemleri oluyor. zamanında, bizim emekli f-104'lerin b-61 nükleer bombasını taşıyabilecek donanımı vardı mesela.

    ikinci husus da, yemez.
  • hiçbir gerizekalı ülke komşusuna nükleer silah atamaz.
  • olmayan ihtimaldir.

    öyle bir bomba attığı takdirde, kendi ülkesine yapılabileceklerin sınırı olmayacağından, yapamayacağı bir eylemdir.

    elinde yok mu var mı ise başka bir tartışma konusudur ve bence "isterse" olur.

    zaten nükleer silaha "sahip" olmak isteyip de olamayacak bir ülke yoktur dünya üzerinde.

    ama işte yukarıda da belirttiğim gibi her şeyin bir bedeli vardır.
  • jdkcmcmcöfm
  • nükleer silah öyle atarım bak atıyorum he diye atılacak bir silah değil ve dibindeki ülkeye atılacak bir silah hiç değil.
  • nükleer silahın ne demek olduğunu bilmeyen yazar beyanı.
hesabın var mı? giriş yap