• bazi durumlarda gecerliligini karuyabilmenin yaninda cogu zaman anlamsiz kalacak bir tespit. imkanlar dahilinde ertelenecek olgular icin anlamli olmanin yaninda, imkansizliklar dahilinde anlamsizlastigi acikca gorulebilir ki imkansizliklar, insanoglu icin her daim imkanlarin uzerinde bir yerlerde ulasilmayi bekler. imkanin olmadigi surece ertelemek durumundasin yasanacaklari, yasanmak istenenleri ta ki imkalarin sana gerekli zemini sunana kadar. ozetle; yasam hep bizi kovalar, biz kacariz cogu zaman, kendi istedigimiz bir tanesini bulmak umidi ile. onun bir yere kactigi yoktur, hep pacalarimiza asili vaziyettedir... hayati, yasami bu kadar sorgulamamizin bir sebebi de budur belki, kim bilir...
  • gerçekçi olmayan beklentiler, cesaret kırıcıdır. mükemmeliyetçilik erteleme eğilimini tetikler. nereden başlayacağını bilmemek, iş akışının net olmaması, insanın zihninde sürecin tamamını canlandıramaması, ertelemeye sebep olur. plansızlık ertelemeyi meşru kılar.

    devamı burada
  • ertelemek bir hastalıktır. ertelemeyi ertelediği zaman insan mutlu olur!
  • başkalarının beklentilerine göre hayatını düzenleyen çoğu insanın bittabi benim de yediğim nane.

    3-5 ayda bir gördüğün ya da görmediğin adamlar ne der diye daha uygun bi zamanda yaparım dediğin tüm hedeleri yaşayamaman bakkal hüsnü'nün değil senin suçun kardeşim.
  • bazı konuları ertelemek de tam tersine hayatı yaşamaktır. neyi ertelediğine dikkat etmeli insan.
  • malesef bu aliskanlik artik herkesin hergun yaptigi eylem haline geldi. isimizi, evimizi, sevgilimizi, dersimizi erteliyoruz. herkes hergun vakit kaybediyor.
  • zaman zaman utanarak anımsadığım bir sözüm var. hiç birseyi ertelemekten pisman olmadim. bunu der övünürdum... bugunlerde anliyorum ki ben o zamanlar pişman olmayı da erteliyormuşum.
    birgun ertelemeyi erteleyip önce pisman oldum daha sonra sırasıyla ertelediklerimi yapmaya basladim ama hayat akiyordu tabi hayat akip giderken bunu yapmak gercekten çok yorucu akranlarindan kopmak bazen cok sıkıcı ama cok az kaldi 30 uma girdigimde butun 30 yasindakilerle ayni yasayabilecegim sanki

    30 yaştan bildiriyorum. yetiştim sanırım ama yorgun hissediyorum bir süre de dinlenerek geç kalacağım sanırım. ertelemeyin arkadaşlar. ertelediğiniz her şey için gelecekte bilmediğiniz bir andan fedakarlık ediyorsunuz ve bu anların ne kadar güzel anlar olduğunu bilmeden daha çok güzel olabilecek günlerinizi yakmayın.
  • ertelediğimiz her şey ayağımıza atılan taşlardır. taşlar günler geçtikçe birikmeye başlar, bir evre gelir ki o taşlar ayağımızın her yerini sarmış ne ilerleyebiliyoruz ne geri gidebiliyoruz. yapılacak tek şey kaldı o kadar birikmiş irili ufaklı tüm taşları elimize alıp adeta bir gülle atan sporcu gibi en uzağa atmalıyız ki yolumuza bir daha çıkmasın ayağımıza bir daha dolanmasın.

    biriken her şey insanı bunaltır hele hepsini bir arada yapmak gerçekten bir kabus olabilir. hislerimiz için yaşıyoruz. bir işe başlamak istemiyor musunuz sonraya bırakırsanız ne kadar bunalacağınızı hatırlayın ve o an bitirin. unutmayın iç huzur her şeye değer.
hesabın var mı? giriş yap