• üst edit: çok fazla mesaj aldım. artık cevap yetiştiremediğim ve cevapsız da bırakmak istemediğim için herkese buradan teşekkür etmek istiyorum

    üst edit 2: mesaj atan yazarların neredeyse tamamı benim, eşimin kuzeniyle yalnız kalmasından rahatsız olmamı normal karşılamış. çok fazla kişiye memleketini sordum, yaklaşımının örften mi kaynaklandığını öğrenmek için. enteresan bir şekilde yurdun dört bir yanından insanlar aynı şekilde cevap verdi.

    üst edit 3: atılan mesajlardan eşin erkek kuzeniyle yalnız kalmasından rahatsız olmanın ne örfle ne dinle ne de eğitimle ilgisinin olmadığı açık bir şekilde görülüyor.
    ___

    karımın dayısının oğlunun uzun süre bizde misafir kalacak olması durumu.

    lafı uzatmadan şöyle izah edeyim. karımın kendisinden takriben 10 yaş küçük erkek kuzeni bulunduğumuz şehirde üniversite okuyor. 20 yaşında. çocuk kötü arkadaşlardan ve başka seveplerden dolayı bütün dersleri boşlamış. anne babası şikayetlenince eşim de biz de kalabilir diye teklif ediyor dayısına.

    ben o sırada orda değildim. eşim bana söyleyince doğrusu kabul etmek istemedim. ben işim gereği arada evde olmam, bazen bir kaç gün şehir dışında olurum. tamam kuzenler ve eşimden de küçük, ona abla diyor ama rahatsız olurum yalnız kalmalarından. bunu dememe rağmen eşim çok garipsedi tavrımı.
    bizde bu çok normal. biz kardeş gibiyiz falan dedi. yaşıtım dahi olsa tuhaf karşılamaman gerekirdi dedi.

    lütfen küfür veya hakaret etmeden düşüncelerinizi paylaşır mısınız? eğer yanlışsa m yanlışımdan dönerim en azından.

    edit: bazı arkadaşlar yanlış anlamışlar. misafir durumundan ziyade eşimin erkek kuzeniyle kalmasından rahatsız oluyorum.

    edit 2: eşim aslında benden izinsiz kabul etmedi. emri vaki gibi oldu. mezqos sorun yapmaz falan demiş. mesele bu değil diretir yine eşimi vazgeçirtirim. mesele eşimle bu konudaki uyuşmazlığımız. o sorun yok diyor, sen kıskançsın ve örf farklılığından bizde normal diyor. bense normal görmüyorum.

    edit 3: eşime güvenmemek değil mesele. eşimle birbirimizi çok seviyoruz. ona güveniyorum da. bu güvenle alakalı değil. bazen olacak bir hafta on gün erkek kuzeniyle aynı evde kalacaklar. allah aşkına bu normal mi?
  • bende 2 senedir eşimin erkek kardeşi kalıyor üniversite ayağına gına geldi çocuktan sogudum artık kaç kere söyledik yüzüne karşı hala kalıyor yurt buldum kabul etmedi ev arkadaşı olarak yer buldum kabul etmedi en son eşimin ailesiyle kötü olacam olacağı o. ben evimde eşimle bir hafta sonu kahvaltısı ya da hafta sonu gece film izleyemiyecekmiyim yaaa düşüncesiz insanlar dan nefret ediyorum

    yazarken sinirden ellerim titredi yazım hataları için kusura bakmayın.

    26.01.2024 olay boşanma ile sonuçlandı . ders alın bari arkadaşlar
  • evde sürekli bir başkasının olması hoş değil bu kısma katılıyorum.ama kıskançlık gibi bir sebep ise ki öyle görünüyor,ben de kuzenimden kıskanılmak istemem.
  • kardeşim 1 2 hafta problem değil biz de kaldık ettik ama uzun süreli kalmak çok zor o yaşlarda biriyle.. o yüzden sabırlar diliyorum. ayriyeten de karın sana sormadan iş yapmamalıydı
  • normal olmayan durum. ben olsam asla izin vermezdim.

    bir de sen evde yokken onlar yalnız evde olacakmış. düşman başına..
  • uygun değildir.
  • o işler geçmişte kaldı. siktir edin gitsin. şimdi beni geleneksel değerlere uzak olmakla itham edecek çoluk çocuk gelir. 43 yaşındayım bu işleri bilirim. öyle teoriden yorum yapmaya benzemez.

    her devrin kendi realitesi vardır. artık modern yaşam bireysel ve düşük sosyal ilişkilere dayanıyor. 3 günden fazla kimsenin evinde kalmam, başkasına da müsaade etmem.
  • aklıma kemal sunalın üç kağıtçı filmi geldi
    -burda kalamazsın rıfkı dedikodu olur
    -neyin dedikodusu
    -raziyenin
  • bence burada en büyük sorun eşine güvenmemen. ben eşinin yerinde olsam kadın değilim ama olsun senin ağzına ederdim bana mı güvenmiyorsun diyerek.
    altta yatan sebep bu bence. ne diyelim hayırlısı.
hesabın var mı? giriş yap