• duyurusu neredeyse hiç yapılmamış bir atraksiyon bu. bir tek belediye ve organizatörler biliyordu sanırım başlayana kadar.

    26 mart-4 nisan tarihleri arasında, espark yanındaki 2 adet çadırda gerçekleşecek. yapı kredi, iş bankası, remzi gibi kocaman yayınevleri de katılmış. fakat işte, duyurusu yapılamadığından, pek kimsenin haberi yok gibi. ancak espark'ın oraya yolun düşecek de göreceksin de bilmem ne.

    acemilik kokan ama iyi niyetli bir girişim. desteklenmeli ki seneye daha iyisi yapılsın.
  • aynı zamanda, şimdilik bir söylentiden ibaret olan tüyap organizasyonlu bir kitap fuarının da önayağı olabilirmiş bu olay. hayırlısı diyelim.
  • hulki cevizoğlu'nun eskişehir'e gelmesini sağlayan etkinlik. espark'ın yanında çadır var. oraya bir bakın derim ben.
  • erdal sarızeybek, hıfzı topuz, ali nesin gibi gibi birçok kişiyi de getiriyormuş ayrıca.
  • bu yıl eskişehir kitap ve eğitim günleri adıyla yapılıyor.

    bu yılkinde pek iyi yayınevleri yok. boğaziçi üniversitesi yayınları, iş bankası yayınları benim sömürdüğüm iki yayıneviydi. boğaziçindeki yüzde kırklık indirim bir bayram havası yarattı bende. augusto boalin ezilenlerin tiyatrosunu 10 liraya aldım. bir iki tane de kitapevi standı var. yani belli bir yayınevinden değil de bir çok yayınevinden satış yapıyorlar. onlar da değerlendirilebilir. oradan da uzun zamandır almayı düşündüğüm ihsan oktay anarın suskunlarını aldım mesela yüzde yirmi indirimle.

    yine de ilk gün izlenimim. kitaptan çok uykusuz dergisinin standındaki hediyelik eşyaların (üstünde fırat resmi olan kupa, anahtarlık, poster vb.) satılmasıydı. ister istemez üzülüyor insan.

    altıkırkbeş olaydı iyiydi.
  • pazar gunü son bulacak etkinlik. lakin kimsecikler yok, zira doğru dürüst hiç reklamı yapılmamış bir etkinlik. insan kocaman bir bez afiş asar oraya (espark, kahve dünyası karşısı). anca bir iki cılız poster. ki çok sayıda önemli yayınevinin standı bulunmakta. bugün farkına vardığım için üzgünüm ama geç kalmış da sayılmam. e hadi siz de gelsenize, fuar çok güzel.
  • bugün haftasonu olması dolayısıyla düne göre biraz daha kalabalık olduğunu fark ettiğim etkinlik. başladığı günden beri cüzdanı doldurup doldurup gidiyorum istatistikleri çıkardım artık. ayrıca girişinde bir sandalyede oturan bir adet yılmaz aslantürk vardı. imza günü için gelmiş. meraklılarına duyurulur. ancak böyle güzel bir organizasyonun bu kadar az tanıtılması da büyükşehir belediyesinin ayıbı sanırım. kimse bilmiyor çünkü. gidiniz, geziniz, kitap alınız efendim.
  • bu sene de yapılacak mı merak ettiğim etkinlik.
  • bu sene de yarın itibariyle başlayacak olan kitap günleri. denizposter standı pek renklidir duyurulur..

    (bkz: reklamlar)
hesabın var mı? giriş yap