• katılmadığım önermedir.

    insanların, özellikle kadınların dış görüntüsünde hassas olmaları son derece doğaldır. bu yapı meselesi. dışarı çıkarken saçı sağa tam yatmadı diye on dakika ayna başında zaman geçiren erkeklerin bu mantık ile kadınlara saldırmasını anlamıyorum.

    zira insan mükemmel bir varlık değildir. kendi eliyle, tıbbın yettiği koşullarda ufak dokunuşlar yapmasında bir sakınca yoktur. hele bazen alay konusu olan durumlara müdahale ediliyor ki, bu ikinci bir hayatı kadına sunmak kadar değerli oluyor.

    kimse keyfi olarak bıçak altına yatmak istemez. insanların önceliklerini sorgulamak yerine, kişinin kendisini karşı tarafın yerine koyması gerekir.

    ayrıca yakıştıranlar da oluyor. onlar için, at binenin kılıç kuşananındır diyoruz.
  • bir deniz akkaya gerçeği var.
    çok da şaapmamak lazım.
    bazen öncesi ve sonrası arasında deli bir fark oluyor olumlu anlamda.
  • mecazi anlamdaki burun kalkıklığının cerrahi olarak tasdik edilmesidir.
  • doğru ellerde yapılmış ve yerinde müdahelelerde bulunulmuş kadınlar için kullanılamayacak durum tespitidir.

    bu noktada “dental estetik” üzerine uzmanlaşmış bir “eski eş “ e ve aynı zamanda da o eşin kliniğinde yönetecilik kariyerime ek olarak,
    plastik cerrah( plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı) , dermatolog ve medical estetik alanında yeterliliğe ulaşmış hekim arkadaşlarım - ki çoğu alanında ciddi isimler yapmış profesörlerdir- dolayısı ile kendim için en doğru işlemleri seçerken edindiğim bilgiler ve dahi çeşitli hekimlere işlem yaptırmış kadınların geri bildirimlerinden yola çıkarak şunu söylemek istiyorum ki
    estetik müdahelelerde çok önemli kıstaslar var;

    uygulayan hekimin gördüğü hasta sayısı ve dolayısı ile tecrübesi ;
    el mahareti,
    gözünün estetik algısı,
    hekime uygulama yaptıran hastaların geri bildirimleri,
    uygulama yapılacak hastanın tıbbi durumu
    ( alerji geçmişi yahut oto immün sistem rahatsızlıkları geçmişi vb. ( hashimoto tiroidi gibi hiç aklımıza gelmeyecek immün sistem hastalıkları bile basit dolgu/ botox uygulamalarında risk grubudur) gibi kıstaslar mühim..

    yani hekimin okuduğu uzmanlık elbette önemli ancak tecrübesi , komplikasyonlara doğru müdahele edebilme yetisi , uygulamada kullandığı ilaçların/ ampullerin markası/ kalitesi, uygulama sonrası hasta geri bildirimleri de dediğim gibi önemli kıstaslar. bu durumda şunı söyleyebilirm ki
    ”hekimin akademik donanımı önemli ama ne yazık ki her şey değil”

    geçen gün vardı başlıklar arasında, iki üç ünlü ile çekilmiş fotoğrafı özellikle sosyal medyaya servis edilmiş hekimi seçen hastanın başına gelenler..
    sosyal medyada görüp çok ünlü hekim zannedilenlerle falan ile olmuyor bu işler;
    yüzünüz gözünüz yaratığa benzemeden ve para ile rezil olmaktan bir tık öncesi cehaletin önüne geçmek .

    bahsettiğim yeterliliklere ve estetik algıya sahip hekimlerce uygulanan işlemler sonrası itici bir duruma düşmek çok ta kolay değil.

    hekimin tüm bunlara sahip olduğundan ve hastası için en doğru uygulama yı seçtiğinden emin olmak çok önemli.

    yoksa kazayağı kırışan herkese botox, yer çekimine yenilmeye başlamış her yanağa dolgu , yetmeyip son teknoloji falan filan diyerek her kadına bilmem ne ipleri ile bilmem ne işlemleri ( uygulama ismi vermek istemiyorum) , her göz altına ışık dolgusu ... bla.. bla..- liste uzar gider- öneren hekimler tarafından yapılmış işlemler sonrası gördüğünüz kadınları genelleyip böyle başlıklar açmak olağan hale gelir tabii, haklısınız,
    ama eksik bilgilerle ölçüsünde. ..
  • kesinlikle var olan. bir kadının estetikli olup güzel olma ihtimali zannımca yok. bakamıyorum bile o kadınlara içim kalkıyor. ama ne yazık ki bu kadınlar estetiklerle birşeye benzediklerini zannediyorlar. mimiksiz bir hal. olaganüstü koca memeler... bu kadınların genelinde doğal güzel kadınlara karşı ciddi bir haset var.
  • 50 yaşını geçince hepimiz birbirimize benzeyeceğiz korkarım.... şu anda kanyon, istinye park biraz gezinin, tüm kadınlar birbirine benziyor..
  • estetik yüzünden deri altı kas demetleri absürt bir hal aldığı için doğallığını kaybedip mimik ve yüz ifadeleri plastik bir görünüm kazandıysa, geçmiş olsun nur topu gibi bir estetik facianız olmuş demektir. en güzeller doğal güzellerdir. bazen yamuk bir diş bile eğer kendine has bir görünüşe sahipse çok ayrı bir hava katabilir hatun kişiye. estetikten önce bakım şart.
  • beden dilini (yüz kaslarinin gerginliginden oturu) yorumlayamamanin iticiligi
  • fonksiyonel bir sıkıntı yoksa gereksiz ve karakteristik yapıyı bozan bir detaydır.tabiki yaptıranada saygı duymak gerekir kişiliğinden birşey kaybettiğini düşünmezsin.
  • estetiği belli olan kadın iticiliği olarak değişmesi gereken başlıktır.
hesabın var mı? giriş yap