• muhteşem güzellikteki bisiklet rotası... içinden geçtiğiniz köyler, yol boyunca nehrin her iki yakasındaki şatoları ile tam bir ortaçağ şöleni.
    rotanın çok büyük bir bölümünde şöyle ve şöyle yollardan geçip şöyle manzaralara bakıyorsunuz. şunun gibi süper sevimli köylerden geçiyorsunuz.
    özellikle ren nehri akış yönünde takip edildiğinde neredeyse sıfır eğimle kaymak gibi bisiklet yollarında tamamlıyorsunuz tüm rotayı.

    mainz-amsterdam arasını pedalladık bu yaz; keşke dediğimiz tek nokta "daha çok zamanımız olsaydı da daha güneyden, isviçre'den başlayabilseydik" oldu.
    bir kısmını olsa dahi yapmayı düşünüyorsanız, düşünmeyin; yapın!

    rota hakkında detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz:
    http://www.rhinecycleroute.eu/

    ülke ülke gpx rotası da şurada;
    https://www.bikemap.net/…5-eurovelo-15-rheinradweg/
  • 2022 yazında mainz-amsterdam arasını günde 100 km bisiklet sürerek, geceleri ren nehri kenarındaki kamp alanlarında çadır kurarak tamamladığım eurovelo rotalarının en güzellerinden biri. evin önünden bisikletle çıkıp ren nehrini takip ederek köylerden, şehirlerden, şarap bağlarından, şatolardan, kalelerden geçip günlerce sadece kendi zihnimle baş başa kalarak dolayısıyla bütün kavgalardan sulha ulaşarak ve dönüşmüş olarak amsterdama varmıştım. bir ülkeden başka bir ülkeye pedallayarak ulaşmak alternatif ve dönüştürücü seyahat seçeneklerinden en güzeli. bu yaz daha büyük bir iç hesaplaşma için hedef; hac rotası olan eurovelo 3.
hesabın var mı? giriş yap