• cevabını çok merak ettiğim soru.
  • bu entry #57309419 içinde cevabı verilmiş soru.
  • olm 150 tl ne lan? evde aslan mı besliyorsunuz?

    bir kediye bir paket kum bir ay gider. 8-15 tl arası bi masrafı vardır. 15 kg mama, bir kediye ortalama 10-12 ay gider. temizmama'da 15 kilo mama 67 lira. 12'ye bölünce ayda 5-6 liraya gelir. yok ben royal canin yedircem dersen, 15 kilosu 350 lira falan, ayda 30 liraya gelir.

    veteriner masrafına gelecek olursak, yavruyken evet bisürü aşısı oluyor, yalnız büyüdüklerinde senede iki kere götürmeniz yeterli. bir aşı 35 lira. yılda 70 lira da veteriner masrafınız var demektir. 6 lira da o etti.

    yani bir adet kediyi bakmanın aylık masrafı 20-51 lira arasıdır. 150 lira nerden çıktı lan?

    he kediniz sağlıklıysa geçerlidir bu dediğim bu arada. hastalanırsa vs veteriner masrafı adama kol gibi giriyo söyliyim. 2011 senesinde 600 tl ameliyat masrafı çıkarmıştı başıma. bir de, kedinizin 15 yıllık ömründe bir kere olacağı bi kısırlaştırma ameliyatı var ki bunun da rayiç fiyatı 150-600 lira arasında değişiyor. yapılan kliniğe ve kedinin cinsiyetine göre. ortalama 300 lira diyelim. taşıma çantası alırsanız o da en az 5 sene kırılmadan götürür, belki daha fazla. eminönünde 15 lira.

    he tabi bir de kedi dışarı çıkıyorsa pire ilacı dökmek lazım üç ayda bir. bu 25 lira. benim kedim çıkmıyor o yüzden ihtiyaç duymuyorum. kedinize alacağınız oyuncaklar, kıyafetler vs size kalmış. ben mesela kum kabı olarak leğen, mama kabı olarak yoğurt kovası kullanıyorum. oyuncak falansa hiç almıyorum. neden mi? çünkü hanfendi aldığım cicili bicili oyuncaklardansa kağıt topların peşinden koşmayı, süslü şekilli mama kaplarındansa geniş ferah yoğurt kaplarını tercih ediyor. çünkü süslü şekilli bi cins kedi değil, bildiğimiz tekir. yani sokaktan bir kedi sahiplenecekseniz çocuklar, çok heves etmeyin sonra aşkımızın meyvesi aytek'in ana babası gibi hissedersiniz kendinizi.
  • kısırlaştırılmış kedi maması, kum ile ayda 50 tl en fazla aşı maşı derken bazı aylar max harcama yapılabiliyor ama abartmamamak lazım
  • tahılsız mamalar (oriijen, n&d vb) pahalı, ama onlardan bile yedirseniz kedi başına kesinlikle 150 tl olmayacak masraftır. tabii sağlıklı kediden bahsediyoruz, aniden bir rahatsızlığı çıkarsa onu da karşılayabilmeniz gerek. kedi fonu diye bir hesap açıp her ay üçer beşer oraya para atmanızı öneririm, 3 sene sonra rahatsızlanınca bir anda maaşı klinikte bırakmış olmazsınız. sonradan akıl edebildim ben de.

    bir de, whiskas gibi market mamaları zaman içinde kedinin sağlığını bozacağı için veteriner maması almayarak ettiğinizi sandığınız tasarruf size tahlil, serum, ameliyat masrafı olarak katlarıyla geri dönebilir, bu da tecrübeyle sabittir. alın tahılsız mamayı, fazla da vermeyin obez olmasın, kafanız rahat olsun.
  • kısırlaştırma, hastalanması halinde yapılan tahlil ve tedavi masrafları ve de pire damlaları hariç;
    senelik aşıları yaklaşık ;150 tl
    üç ayda bir yapılan kist aşısı yaklaşık 50 tl
    egzaması yüzünden kullandığımız mama 3 ay gidiyor 150 tl
    kumu bir aylık 20 tl,
    çarpın toplayın 12'ye bölün sevgili sayısalcılar, aylık ortalama 100 tl gibi bir rakama geliyor. fakat paket içinde komedi, national geographic ve aile filmleri kanalları yüklü olduğundan,bu size 1000 mutluluk bonus puanı kazandırıyor ve gözünüze hiçbir şey görünmüyor.
  • açıkçası ben kedime ömrü boyunca aşı yaptırmadım. 18 yaşında şu an. herhangi bir hastalığı yok. sadece dişlerinde çürüme var onun için arada veterinere gidiyoruz o kadar.

    eğer düzgün mama kullanırsan aylık genelde 70 tl mama masrafın oluyor.
    bir kere kısırlaştırdığın için onun masrafını eklemiyorum zaten. ama 300 civarı.
    kum olarak ise, kristal kum kullanarak ayda iki kere değiştirerek, 4 paket kum 50 tl filan yapar. (bir paket yetmiyor her seferinde iki paket kullanıyorum)

    o kadar la başka bişi yok. ayda yuvarlak 100 liraya evinde bir nefes daha oluyor. gece uyurken mırr diye yanına gelip sana huzur veriyor. ben 28 yaşındayım, onunla büyüdüm ve onsun hayat düşünemiyorum.
  • bizim kedi sezeryanla doğum yaptığında faturayı gördüğümden beri, evdeki 5 kedinin maliyetinin benden fazla olduğunu düşünüyorum. neyse, canları sağolsun.

    (bkz: sezeryanla doğum yapan kedi)

    edit: imla
  • 2 kedi var evde.
    n&d tahılsız kısır kedi maması : 70 tl. 2 kedi olduğundan ayda 2 paket alınıyor. toplamda 140 tl.
    sanicat kum. sanırım 15 tl civarındaydı. o da ayda 2 kere alınıyor. toplamda 30 tl.

    toplamda ne oldu, 170 tl. ama tek kedi için düşünürsek 85 tl. mamaya bu kadar para vermek istemezseniz pro plan falan daha ucuz. ama onları vermenizi tavsiye etmiyorum.

    yıllık aşıların tanesi 70-80 lira arası. yapılması en elzem olanı karma aşı. lenfomayı da yaptırıyoruz biz çok gerekli olup olmadığını bilmesem de. toplamda, aşıya 80 lira desek, 160x2= 320 tl (yıllık aşı fiyatı). tek kedi için 160 tl. kuduz ve parazit dahil değil. iç paraziti kontil ile kendim yapıyorum. kontil 5 lira falan. dışarı çıkmadıkları için kuduza ve pire ilacına da gerek görmüyorum. yıllarca kedi besledim, evin içinde pirelendiğini hiç görmedim. neyse kuduzu da katmak isterseniz, yıllık aşı fiyatı 480 tl. tek kedi için 240 tl.

    bir de kırıp döktükleri bir sürü bardak, tabak, kemirilen kablolar, bozulan elektronik aletler var.

    bir de hastalanırlara eliniz mahkum, para domalmaya hazır olun. geçenlerde biri sistit oldu, 5 günlük iğne tedavisi toplamda 370 tl yaptı. ben pahalı diye özel hastaneye gitmem, o parayı da hayatta doktora falan vermem -ki hastalık hastası olduğum bilinir- sgk'lı kurumlar arayıp dururum. ama mevzubahis kedi olunca gözüm kapalı veririm, yeter ki iyileşsin. bu da böyle bir sevgi.

    yani maliyetini boşverin. çok da olsa az da olsa, verdikleri, aldıklarından fazla.
  • bizde 7 yıl kedi besledik yaptığımız şey yandaki arsadan toprak getirmek tavukçulardan sıyrılmış kemik getirip yedirtmek, bulgur pilavı yeşil fasülye gibi yiyecekler yedirmek, mağlesef kendisi hiç veteriner yüzü görmedi, kısırlaştırılmadı da, ustalar aylık 150 liradan bahsediyorlar bizimki üstüne para verecekti neredeyse bakıyoruz diye tuhaf
hesabın var mı? giriş yap