• moda'da yeni bir kafe. pavlova diye bir tatlı yapıyorlar, yeni zelanda tatlısıymış sanırım, tatlı kadar tatlı bir insan anlattı, inanılmaz' güzel bir tatlı. 'o tatlıdan yemem lazım' dediğim çok az tatlı olmuştur, çok az tatlı beni evden çıkarıp onu yapan yere gitmeye ikna etmiştir. pavlova'yı yapan eywa cafe beni evden çıkıp modaya gitmeye ikna ediyor.

    (bkz: pavlova)
    http://www.cafeeywa.com/

    facebook sayfasında da bir sürü el yapımı tatlı resmi var. baktıkça karnım acıkıyor. omnomnom.
    https://www.facebook.com/cafeeywa
  • eskiden anahtarcının olduğu bir yere kurulan kafe. bir yanında eczane bir yanında banka var. "her şeyin ilacı para" viralinin arasına girmiş gibi...
  • en altta kedi dili, ortada muhallebi ve en üstte belçika çikolatası ile hazırlanan antidepresan adında bir tatlıları olan moda'nın minik kafelerinden biri..
    çikolata krizindeyseniz ya da ruhsal çöküntünün eşiğine geldiyseniz bir deneyin derim..

    uyarı: benim gibi bir çikolata delisine bile aşırı tatlı geldiğinden yanında mutlaka bir kahve için derim..
    kahveler ise julius meinl..
  • antidepresan adında bir tatlıları var, adamlar bildiğin kase içinde mutluluk satıyor. kadıköy'deyseniz ve tatlı yemeniz gerekiyorsa, uğramanız gereken mekanlardan biri.
  • istanbul'da pavlova nerede yenir diye ararken rastladım adına. artık üretmiyorlarmış yiyemedim hiç bir zaman ama bir kaç kere gidip tiramisu kahve yedim. bugün aklımıza geldi hadi gidip tatlı kahve yiyelim dedik eşimle. filtre kahve söyledik. önce bi dakkkaaaa var mı bakayım dedi görevli sonra tamam sade mi vs diye sordu. velhasılkelam kahvenin dibini bardağa koyduğunu gördüm. çok eski olmasa bari falan dedim içimden. kahve bi geldi buzdan bir tık sıcak. acaba sıcaklığını görmedi mi diye düşündüm. değiştirilmesini istedim. sorun sadece sıcaklıpı ise mikrodalgada ısıtacağım dedi cici kızımız. önce şaka yapıyor sandım. baktım ciddi. bir de makina bozuk ondan falan diyor. hayır kahveden anlamasam, kalan dibini bana verdiğini görmesem falan oturup içerim yani de. sakin bir günündeydim de yok sağol bana makinada americano yap en iyisi dedim. konu kapandı. haa bir daha gider miyim, tavsiye eder miyim? no no nooo
  • çok güzel san sebastian cheesecake yapıyorlar. yemenin üzerinden zaman geçince özlenilen cinsten.
  • iş bilmez işletme. eğer çölyaksanız ya da glutene dair hassasiyetiniz varsa kesinlikle gitmenizi tavsiye etmem. zira glutensiz diye önüme sundukları kurabiyeyi ısırdıktan sonra glutenli diye belirtmeleri tam bir skandal. amerika'da olsa mahkemelik olunur. azıcık bir glutenin bile yaptığı etkiyi bir çöyaklı iyi bilir ki bu işletmenin yaptığı hata olacak iş değil. bunun nedeni sadece dikkatsizlik de değil ne yazık ki. hastalığa dair bir bilgileri de yok.
hesabın var mı? giriş yap