• şu ana kadar çok umutluydum, hevesle bekliyordum oyunu; ancak son trailer'ı bahsedilen eleştirilerle birlikte hevesim kaçtı biraz. anlaşılan o ki skyrim'e geri döneceğiz, gözümüzü de ne zaman geleceği belli olmayan (bkz: hearts of iron iv) ve gelip gelmeyeceği dahi belli olmayan (bkz: half life 3) e dikeceğiz.

    ileriki zamanlardan edit: (saatlerce oynadı)
  • skyrim'in yarattığı atmosferi yaratabilirse bi 500 saat de kendisine ayıracağım oyun.

    editoloji tarikatının notu: dahi anlamındaki -de ayrildi.
  • skyrim ornegi verilip neden "guzel olacak kopekler" deniliyor anlamadim. skyrim iyi oyundu ama asla rpg olamamisti. ben skyrim de rol yaptigimiz bir an veya sahne hatirlamiyorum. ayrica senaryosu ilgi cekici degildi. elder scrolls derine inince iyiydi ama sadece skyrim acisindan bakarsak tirt senaryo,tirt diyaloglar, olmayan rol yapmalar, yeteri kadar ilgi cekici olmayan yan gorevler vs. simdi fallout severlerin kortugu seyler bunlar iken kimsenin kimseye kizmaya hakki yok.

    mesela karma sistemi olmayacakmis. fallout 3 basligina bakarsak bu konuda herkes rahatsizmis. new vegas basligina bakarsak karma sisteminin geri gelisinden, senaryoya sekil verisimizden, yan karakterlerin ilgi uyandirici olmasindan, yan gorevlerin daha hos olmasindan memnun. yani fallout 3'te olmayan seyler. kimse burada "offf grafik degil,biz izometrik istiyoruz" demiyor. new vegas'i insanlara sevdiren ozellikleri bu oyunda bulamayacaklarindan korkuyor. neblim bi vault 11 hikayesi bile basli basina efsaneydi. bakin hep new vegas ornegi verdim. fallout 1-2 degil.

    bethesda iyi ve sevilen bir firma. kendi iclerinde yaptiklari seyler hos. ama fallout evrenini benimseyemediklerini dusunuyorum. farkli seyler yapiyorlar, hos oluyor, atmosfer eminim cok hos olacak. ama bir seyler eksik kalacak. senaryo, diyaloglar, yan hikayeler, rol yapmalar hep eksik kalacak ve insanlari doyurmayacak.

    umarim efsane olur, korkularimiz yersiz cikar ve burada sayfalarca overiz. 2. oynayisimizda daha once karsilasmadigimiz detaylari paylasiriz.
  • bethesda'nın yine ağır sıçacağını düşünüyorum, bu oyunu you can do whatever you want diye reklam edişleri 'çok kozmetik' ağırlıklı olacağına delalet.

    işin özeti oyunun en iyi silahıyla deathclawlara tek çekmeye başlarsak bu sefer dlc'ler de kurtarmaz sizi.(ki skyrim'e değinmiyorum bile.) biraz achievement, biraz da repeatable questlerin zorlukları artarsa iyi olur. ulaşılamayan droplar da cabası. yani crafted weaponlar efsane ötesi bir fikir; ama bunlar için gereken malzemelerin dropları %0.001 şanslara düşmedikçe bir özellik olmaktan uzak kalır.

    adamlar sanmasın ki laser pistole wrench takmak yerine metal scrap takmak çok farklı kapılara çıkacak diye bu oyuna tav olucaz, daha 1. ayında ana brittanica'sı yayınlanır bütün opsiyonların internette.
  • hayatimda ilk defa bu kadar para basip aldigim oyun kendisi. 5 gun sonra gorusmemek uzere ciceklerim. ayrica oyun hakkinda sacmalayan mallara selam olsun
  • oyun full olarak ps4te 299tl pc'de(steam) 330tl...
    oğlum bu ne lan...
    geçen sene bu zamanlar borderland presquel vs muhabbeti oldu sallamadım... kaç ay bekledim...
    yazık la bu paraya... bir de cod bo3 al 600tl diyor...
    o paraya smart watch alırık... neyse... yorumlarınızı bekliyorum koç yiğitler... witcher 3ü 80 tlye almıştım... buna 4 kaç fazla veresim yok... bu paraya mutsuz olma lüksü yok... seneye bu zamanlara artık...

    edit: soulsmasher uyardı...
    yalnışlıkla cod bo3 fiyatını yazmışım... tabi beyne kan gitmedi bir süre...
    düzeltme steamde 179+99=278tl full oyun... ps4'e göre 21tl ucuz...
    ama ekran kartı münasebetiyle oynayamayacağım...

    cod bo3 te de season + oyun beraber alınca 330 değil 299 oluyormuş...

    ps3te bo2ye devam...
    geçen sene cod aw çıktığında bu kadar yüksek değildi pcde fiyatı...
    (bkz: gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var)?...
  • sevenlerine tavsiye edeeim. ben bir haftadir yeniden fallout 2 oynuyorum. gayet de memnunum.
  • fallout 3 çıkarken de "3d fps olmuş :(" diye dünyası yıkılanlar vardı. sonradan hepsi de oyunun hastası oldular. hatırlatmak istedim.

    edit: lord andurien hastası olmamış, eklememi istedi.

    edit 2: fallout 3, fallout değildir mal mal konuşmayın denilmiş. iyi de bana ne? izometrikten 3d grafiklere fallout new vegas'la geçilmedi ki onu örnek vereyim.
  • shitstorma kafadan girmek pahasına kendimi tutamayacak ve yorum yapacağım. fallout serisini ilk oyundan beri oynayan biri olarak fallout 4'ün e3 sunumunda saygı duruşunda ağladığımı söylemeliyim. sonradan gelen videoları da döne döne onar defa izledim, şu anda hype trainden yazıyorum.

    son çıkış videosuyla açıkçası ben de biraz endişelendim oyunun aksiyon ağırlıklı (siz türkler nasıl diyor, dan dun ateş etmeli) olacağından. ama düşününce zaten videodaki aksiyon sahnelerinin çoğu feral ghoullarla, deathclawlarla savaş sahneleri. elbette seri üç boyutlu olduğundan beri türü az çok aksiyon fps'e kaydı, rpg özellikleri nispeten azaldı. nerde fallout 1'deki kayıp karavan bulma görevinde deathclaw'a dalmadan önce içe doğru sıçmalarım, nerde 3. oyundaki supermutant behemotha fat manle kafadan dalmalarım. demem o ki, oyun lore'u genişletsin, hikayeye eski oyunlar kadar önem versin, salsın beni boston ovalarında dolanayım çizgisellik olmadan, kâfi. enseyi karartmayın, oyun güzel olacak gençler.

    şüphesiz ki god howard ne eylerse güzel eyler.
hesabın var mı? giriş yap