• sistemi işleten kişilerin kendilerine verdikleri isimden ibaret çizgidir. yoksa uygulamalar aynıdır. birinde para babası kapitalistlere ve onların kontrol ettiği burjuva basınına ve onların oyuncağı olmuş devlete karşı mücadele edilir. diğerinde tefeci banker yahudilere ve onların kontrol ettiği medyaya ve onların oyuncağı olmuş devlete karşı mücadele edilir. çözüm her ikisinde de devletleştirmektir. bir süre sonra da bir diktatör çıkıp her şeyi ele geçirir.

    en eski dönemde bunların ikisi zaten aynı şeydi, yani tefeci banker yahudi ile "kapitalist" aynı kişi idi. ama kendisi de yahudi kökenli olan marx aynı zamanda da ateist olduğu için "lan ne ilgisi var bu işin yahudilikle hristiyanlıkla, kapitalist diyelim bitsin işte" diyerek buradaki ırkçı alt metni devreden çıkardı. onu takip edenler komünist adını aldı, geleneksel takılanlar faşist.

    böylece aynı siyasal düzeni farklı sebeplerle savunan iki grup ortaya çıktı. ve aynı topun peşinde koştukları için de mecburen birbirlerini çelmelediler ve düşman oldular.

    görüldüğü gibi gayet ince bir çizgidir
hesabın var mı? giriş yap