• çocukluğumun hayal gücü tetikleyicisi, (bkz: magic box star 1) günlerinin 1. körfez savaşı canlı yayını ile birlikte en baskın hatırlatıcısı.

    geç saatte yayınlandığı için tam izleyememiştim o zaman, şimdi yine geç saatte yayınlanıyor ama artık doya doya izleyebiliyorum.

    bir de o zamanlar tabi hiçbir fikrimin olmadığı ayrıntılı chicago gezisi gibi bir faktör var. aradan yıllar geçmiş, bu arada chicago gezilmiş, yıllar sonra bakılınca görülmüş ki ferris bueller da orada çekilmişmiş zaten.
  • eğlenceli vakit geçirmelik filmler listesine katılan bir film daha. bu filmden hiç sıkılmayacağınızın, eğlenerek bitireceğinizin garantisini verebilirim. fakat gel gelelim doyuruculuk kısmında işler değişebilir. çünkü sıradan bir senaryosu var. durum komedisi özelliğiyle dikkat çekiyor. bu yüzden boğulduğu bol klişeli sahnelerde bundan yararlanıp olayı güzel bir şekilde kurtarmaya çalışmışlar. ortalama bir film izledim fakat son derece eğlendim.
  • phineas and ferbe ilham kaynağı olduğunu düşündüğüm film.
    --- spoiler ---

    ferris'in kız kardeşinin film boyunca kardeşini yakalatmaya çalışması ve özellikle annesiyle arabada geçen sahne fena halde candacei hatırlattı.
    fakat finyıs ve förbün herhangi bir bölümü> bu film. (türkiyede çok seveni olmadiğı umuduyla yazıyorum inş lince uğramam lol)
    film sıkıcı ya da berbat falan değil aslında. öylece izlettiriyor kendini. ama bomboş. mesela filmin büyük kısmı ferrisin arkadaşına odaklanıyor ama ferrisin ne arkadaşını ne de sevgilisini gerçekten sevdiğini düşünüyorum. yaptığı her şeyi kendi zevki için yapıyor. müdürün sahneleri falan da hep öf dedirtti. izlenmese de olur tabiri bir filme bu kadar yakışır. belki de çocukken izlenmesi gereken bir filmdir bilemiyorum.
    bir de o güzelim arabaya çok yazık oldu yav.
    --- spoiler ---
  • türk geleneklerine, kültürüne ve hatta 1980 askeri darbesi yaşayan yeni yetişmekte olan çocuklar için oldukça çok zararlı ve tehlikeli bir film ve konu içeriğine sahiptir.

    nazarımda kim takar bunu o zaman çocuk olan ve 1980 askeri darbesinin yarattığı tesir nedeniyle akla gelebilecek tüm duygular hissiz, tatlar tatsız ve renkler soluktu, 1980 askeri darbesi ile hayaller, gelecek, umutlar ve özgürlüklerin canına okunmuş, örselenmiş, bu kavramların taşıdığı anlamların içi boşaltılmıştı. bu film malum yıllarda aç susuz kaldığınızda bedelsiz ve karşılıksız önünüze altın tepsi ile gelen iskender yemeği gibiydi.

    çocukluk ve gençlik bir kere yaşanabilir zira ilerleyen hayatın sizin için hazırladığı bir pozisyon vardır siz istemeseniz de bekler sizi velhasıl bu pozisyona gelmeden önce çocukluğunuzda ve gençliğinizde ortaya çıkan bu enerjiyi, yaratıcılığı ve kâşiflik duygusunu yönlendirmek, terbiye ve eğitmek için kimi ideolojilere, eylemlere, faaliyetlere, kültürel ve sanatsal çalışmalara ihtiyaç vardır haliyle 1980 askeri darbesi çocukların ve gençlerin biraz önce belirttiğim unsurların canına ve içine ettiği bir dönemde çocukluğun ve gençliğin kırılan hayallerini ve enerjisini kapitalizmin emperyalizm vasıtasıyla özendirerek ayağa kaldırmasa bile bir şeyleri hatırlamasına yardımcı olan, 1980 askeri darbesini yaşamış olan çocukların ve gençlerin içlerinde buruk kalan duyguları ve masumiyetlerini bu filmle hatırlayabilir ve film bittiğinde acı bir tebessümün dudaklarında yer alacağı bir filmdir
  • deadpool'un son sahnesinde selam çakılan efsane film.
  • çok çok üst düzey bir komedi olmasa da herkesin izlemesi gereken kült bir film. özellikle 80’leri görmek ya da hatırlamak için güzel bir yapım. yüzünüzde bir gülümsemeyle başlayıp öyle de bitiriyorsunuz. twist and shout sahnesi de kesinlikle görmeye değer.

    ayrıca filmin sonunda ferris’in bornozla göründüğü credite, deadpool’da da bir gönderme yapılmıştır.
hesabın var mı? giriş yap