• ünsal ünlü de bugünkü yayınında ekonomideki kötüye gidişin dış politikada, ekonominin dışında kalan alanlarda sıradan vatandaşların eleştirel düşünebilmesine etki ettiğinden, daha doğrusu akp'nin o eski tribünlerini kaybetmesinden bahsetmişti.

    kesinlikle katılıyorum. ve eklemek istiyorum, artık ekonomi sadece sıradan vatandaşın tasavvurlarını etkilemiyor. akp'nin ve hatta yandaş ya da muhalif pek çok siyasi örgütün, toplulukların, kurumların da önceliklerini değiştiriyor. artık mühim olan tek şey ekonomi, sürekli artan fiyatlar, üç ileri bir geri giden döviz, işsizlik...

    filistinmiş, suriyeymiş, doğu türkistanmış... bunlar halkın ufak azınlıkları hariç kimsenin derdi değil, olmadı da hiç. cezayir'in bağımsızlık mücadelesinde de türkiye fransa'ya karşı devlet düzeyinde herhangi bir karşı duruş sergileyemedi. iktidarda da şimdiki islamcıların ağızlarından düşürmediği menderes vardı. üstelik, iktidarının da ilk yıllarında falan değildi, birleşmiş milletlerdeki meşhur cezayir oylamasında türkiye adında çekimser oy kullandığımızda, yıl 1958'di mesela.

    islamcılık ideoloji değildir dediğimizde bunu kast ediyoruz aslında. ne türkiye vatandaşları için, ne dünya müslümanları için, ne dünya için bir tahayyülleri, idealleri yoktur, olamamıştır da hiç bir zaman. 19. yüzyılda da durum böyleydi, kurtuluş savaşımız sırasında da, 1950'lerde de ve şimdi de. filistin için sosyalist ideallerle, haklı veya haksız, ülkenin solcuları bir şeyler yaparken islamcılar ne gerek var buna diye bakıyorlardı. bir yandan sözde aydınları, osmanlı'ya isyan bayrağı açan filistin imajı yaratarak, ektiklerini biçiyorlar demeye getiriyordu. suriye'de esad rejimi yeni kurulmuş bir düzen değil. hatta şu anki esad da ilk esad değil. baba esad döneminde suriye ile ilgili bir fikirleri yoktu ülkenin islamcılarının. ne zaman ki karınlar doydu, cepler doldu, suriye'deki olası bir rejim değişikliğinin yaratacağı fırsatlar ve bundan türkiye'nin payına düşebilecek olası bir pay konuşulur oldu, işte o zaman islamcı tayfanın öncelikli meselesi haline geldi esad'ın katlettiği çocuklar. ırak'ın işgali sürecinde de, arap baharı diye anılan süreçte de, libya'da kaddafi'nin devrilmesi ve barbarca öldürülmesinde de, islamcılar pragmatik yaklaştı meseleye. rüzgarın esiş yönüne göre kılık değiştirdiler, paranın kokusuna göre hareket ettiler.

    bugün, doksanlı yıllardaki o ülke dışındaki olaylara kayıtsız kaldığımız günlere geri döndük. doğu türkistan, islamcılarla, avrasyacılarla kolkola girmiş sözde milliyetçilerin umurunda değil artık. aynı şekilde, filistin de, suriye de. bunu bir yanlış olarak, hata olarak, ya da ahlaksızlık olarak değerlendirmiyorum. karnı aç olan, çocuğu işsiz olan, tarlası hacizli olan insanlardan ulus aşırı bir duyarlılık beklemek haksızlık olur.

    ama islamcıların bu iki yüzlülükleri de tarihe not düşülsün isterim. haklı olsun ya da olmasın, ülkenin türkçüleri zamanında türk coğrafyasına kayıtsız kalmadılar, azerbaycan'ın, türkmenistan'ın dertlerini kendi dertleri saydılar. solcular, filistin'i de, vietnam'ı da dert edindiler. islamcıların içinde de müslüman coğrafyanın dertleriyle hem hal olanlar çıktı, çıkmadı değil. tanımam etmem kendilerini ama ihh'nın bu konuda ciddi çaba gösterdiği bir gerçek. fakat, iş bir rantı paylaşmaya geldiğinde çok güzel örgütlenen, dünyaya pek güzel insanlık dersleri veren, demokrasi bekçiliğinden ahlak polisliğine kadar her role bürünen bu islamcılar, kendilerinden bir fedakarlık yapmaya gelince ortadan sessizce sıvışıyorlar. eğer çıkarları onu gerektirirse, bir şeyler yapmak isteyeni de "kendi mahallelerinden" bile olsa, çok güzel terörist diye yaftalayabiliyorlar.
  • ne kafa sikmişlerdi bir ara, değil mi?

    şimdi açlıktan karınları götlerine yapıştığı için filistin milistin, gağrolzun gadil dövled özrağil tatavasını bıraktılar.
  • artık insanların paralarını yemek için böyle aracı kurumlara gerek görmedikleri, göstere göstere alabildikleri içindir.

    (bkz: diyanet'in 2021 bütçesinin 12.98 milyar tl olması)
  • en son mavi marmara olayında recep'in gazıyla gemiye doluşup helikopterden inen israil askerlerine baltayla saldırırken ölenleri hatırlıyorum, devamında reisleri bir kaç yıl israile hönkürmüş sonrasında ne olduysa recep bir gün kürsüde aniden tornistan yapıp banamı sordunuz giderken demişti.

    şu video senaryo olsa, kurgu olsa bu kadar şaşırtıcı olamaz,

    videonun sonunda kendini çok güzel tarif etmiş.

    recep pervane, ümmet rüzgar gülü,

    yiyin birbirinizi ete falan para vermeyin.

    ibretlik recep videosu
  • doğu türkistancı tayfanın ortadan kaybolmasıyla paraleldir. islam dünyasının halifeliğini üstlenen sözde yerli ve milli kahramanlar israil ve çin ile yakın ilişki kurdukları için kimsenin filistin ve doğu türkistan'ı savunmak adına örgütlenmesine izin vermiyorlar. diğer tarafta eskiden doğu türkistan ve filistin'i savunanların büyük çoğunluğu artık cüzdanını savunur hale geldi. yani kurtların dişine para değdi. olay bundan ibaret.
  • ülke yine bir darboğaza girdiğinde mega reis tarafından tekrar hortlatılacaktır.
  • filistin'in sözde ermeni soykırımı'nı tanıması yüzünden lanetlemede haklı tayfafır.*
  • filistin'de her şey yoluna girdi bizim mi haberimiz yok? israil ambargoyu mu kaldırdı?
    israil işgalden vaz mı geçti? israil filistin halkına çiçek mi dağıtıyor? aralarında barış anlaşması imzalandı da bizim mi haberimiz yok.
    bunun ülkenin darboğazı vb. unsurlarla ilgisi yok. biz halk olarak popüler kültürün kölesi, yavşaklığın köpeği olduk. siyasi oterite, ya da popüler kültür bizi nereye sürüklerse oraya gidiyoruz. yarın çıkıp reis israil'e gönderme yapsın, televizyonlar filistin haberi yapsın, yine aynı iki yüzlü , sahte tavırlarımıza devam edeceğiz.
  • filistin'e mi lanet okumuşlar?
  • bir siyasal islamcı zırvasının ortadan kalkmasıdır.

    tayyip bunlara satışı koyunca neye uğradıklarını şaşırdılar.
hesabın var mı? giriş yap