• (bkz: 5 fingers)
  • fragmanını ilk gördüğüm an itibariyle ilgimi fazlasıyla cekmiş psikolojik-gerilim filmi..
    laurence fishburne bu filmde fas'daki bir teröristi canlandırıyor...onu böyle görmek ilginç olucak..
    http://outnow.ch/…efingers/movie.fs/02?w=1400&h=939
  • insan hayatının ucuzlaştığı günümüzde bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir sözü akıllardan çıkarılmamalı. milyonları varın siz düşünün.

    --- spoiler ---

    cia'nın veya istihbarat örgütlerinin nasıl sorgulama yaptıklarını görebileceğiniz orta seviye bir film.
    aslında buradaki esas nokta; fast-food ürünlerinin içine zehirli bir bakteri bulaştırıp milyonlarca insanı öldürmeye çalışan müslüman görünümlü bir örgüt ve karşısında insanlara her türlü işkenceyi yapan ve gözünü kırpmadan öldüren hiristiyan görünümlü bir örgüt.

    --- spoiler ---
  • başarılı performansı ile göz dolduran ryan philippe ayakta alkışlanmalıdır. laurence fishburne ise gerçekten hacı morpheus'tan pek öteye gidememiş.

    --- spoiler ---

    - tavandan sarkan tüllerle yaratılmaya çalışılan zorlama fas dekorasyonu ile filmin sonunu tahmin edebilirsiniz.
    - poker ile satranç karşılaştırmasına dikkat.
    - laurence fishburne, neden film boyunca tepelerde dolaşıyor?

    --- spoiler ---
  • fight club ve matrix'in peşpeşe vizyona girmesinden sonra ortada şöyle bir komplo teorisi dolaşıyordu. fbi yaptığı araştırma sonucu james bondtarzı propaganda filmlerinden ziyade sisteme karşı gözüken ama sistem karşıtlarının sonunda başarıya ulaşamadıkları filmlerin daha etkili olduğunu bulmuş. bunun üzerine yönetmenlere talimat verilip, matrix ve fight club çektirilmiş. teori doğru veya değil, five fingers da böyle bir film. filmin sonunda ne kadar cia'e ve amerikaya kızsa da, sistem karşıtlarının sonuca ulaşamadığını görerek filmden ayrılıyor seyirci. öte yandan şunu da atlamadan geçemiycem o dandik eylemle sistem falan yıkılmaz zaten.
  • sadece cia değil, diğer örgütlerin de nasıl bir calısma bicimleri olduklarına dair bilgiler içeren filmdir. özellikle yurtdısındaki örgütlerin altyazılı fanatiklerine derslerde izlettikleri filmlerin basında gelir. iskence gören terörist olayın basından beri komplo olduğunun farkına varamadığı için, holivud teknikleri ile calısan terör örgütlerinden farklı olmayan teknikleri kullanan ajanlardan* süphelenmemistir. cia'nin her bölge için o bölgenin dilini, dinini, kültürünü bilen eleman yetistirmesi, ona göre alım yapması, gerekirse yatırım yapması, geleceği düsünerek tohumlarını ekmesi, günümüzde de dünyada bu sekilde yasadısı eylemler yapmasına olanak sağlıyor. filmde dikkat ceken hususlardan biri de "yargısız infaz." sunu cok iyi biliyoruz ki, nasıl türkiye'de askeriye'nin ve devletin yasadısı yaptıkları günün birinde kokusu cıkıyorsa aynı sekilde cia'nin bu sekilde bitirdiği bircok operasyon bulunmakta.
  • spoiler olabileceği için üzerinde çok fazla şey okumamanız gereken güzel ve gizem dolu bir, tek mekan filmi. gönüllü olarak, insani yardım amacıyla fas'a gelen hollanda'lı orta düzey bir bankacının, cia ajanı olduğu iddiasıyla radikal örgüt üyelerince kaçırılmasını ve bütün film boyunca süre gelen sorgusunu izliyoruz. sorgu ilerledikçe gizem artıyor ve izleyiciyi ekrana kilitliyor. beş parmak ismi ise sorgu sırasında vermediği cevaplardan ötürü tek tek kesilen parmaklarından geliyor. sonunu gördükten sonra, 6.his gibi bir daha izleyemeyeceğiniz bir film.
hesabın var mı? giriş yap