• devlet bize baget vermii.
  • fransa bile gidin demiş.. aklın yolu birmiş.

    adamlar bunu skandal haber olarak geçiyor. içişleri inceleyeceğiz diyor bizdeki yansımasına bak.

    offf..
  • nasıl bir onurlu duruşsa artık, her ülkede herkesten yardım istiyorlar. sen çalıştığın ekmeğini yediğin ülkelerde eylem yap, sokaklarını, meydanlarını işgal et, dükkanlarını yağmala, sonra o ülkeden yardım iste. niye? senin başka bir ülkede işgal ettiğin toprakları başka bir terörist grup işgal etti diye.
  • http://www.lemonde.fr/…les-kurdes_4502319_3210.html

    doğru çevirisini yapacak kadar fransızca bilmiyorum ama anladığım kadarıyla bu sözler doğru ve sözleri söyleyeni açıklama yapmaya davet etmişler. yanlışsa uyarın, düzelteyim.

    chloee kısaca diyor ki; "gösteri sırasında bir grup kürt temsilciyle konuşmuş adam. "kaydettiler" diyor. "kardeşleriniz orada, bir şekilde yardım etmek lazım. burada ombriere'de (en fazla gösterinin yapıldığı yer) aptallık yaparak olmaz." demiş. bunlar da basına vermiş tabi. ve evet içişleri bakanı bu konuda kendisine soru soracakmış."

    mesaj onun izniyle paylaşılmıştır.
  • haberin bir diger kaynagi da bu:
    http://www.leparisien.fr/…er-08-10-2014-4197011.php

    ancak gordugum kadariyla bu ve diger kaynaklar da haberi la marseillaise isimli gunluk gazeteye dayandiriyorlar. bir de detaylara takilirsak ben tam olarak "defolun gidin" ibaresini goremedim fransizcasinda. yani marsilya yi b.ka cevireceginize, madem kardesleriniz, bacilariniz orada, gidin orada onlari savunun gibi bir tercume daha makul durdu bence. kaynaga gore ayni seyi israil meselesiyle alakali olarak, yahudiler icin de soylemis imis : ben bir yahudi olsaydim, su anda marsilya da olmak yerine israil ordusunda olurdum gibi bir laf etmis kendileri.

    edit: haberin tamamini okumadan kisa bir goz atarak tercumeyle ilgili yorum yapmistim yukarida, zarp nickli yazar arkadasin mesacina istinaden duzeltiyorum ki, polis mudurunun ifadelerinden defolun gidin anlami cikabiliyormus.
  • kimilerinin nedense konduramadığı yalan sandığı haber.

    evet yalan haber hatta le monde bile yalan haber yapmış;

    http://www.lemonde.fr/…les-kurdes_4502319_3210.html

    kısaca;

    marsilya'yı boka çevirdiniz, eğer siz gerizekalılar gerçekten yardım etmek istiyorsanız defolup gidin savaşın. fransanın kendi sorunları var bunlar kimsenin umrunda değil.
  • "kürt temsilciler, amaçlarının kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu söylediklerinde ise gille gray "sizin davanız marsilyalıların umurunda değil" dedi."
    ağzına sağlık valla iyi demiş.
hesabın var mı? giriş yap