aynı isimde "friends (film)" başlığı da var
  • fake trailer: http://www.youtube.com/watch?v=v5hom8_3mja

    dizinin oyuncularının yer aldığı projeleri ucundan kıyısından özlem gidermeyi isteyen, acaba nasıl yaşlanmışlar mı diye takip eden her friends hayranı bu trailer'daki videoların cougar town, web therapy gibi dizilerden alıntı olduğunu farkedebilir. ayrıca her sene aynı şey çıkıyor. olmuyor, olmayacak. yeniden biraraya gelmeleri imkansız. yapımcılar olası reunionın insanları hayal kırıklığına itebileceğini, onun yerine daha fazlasını ister halde güzel şekilde anmalarını tercih ettiklerini her sene dile getiriyor.

    tabi yine de heyecanlanmıyor değil insan, bütün bu haberlerin, trailerların sahte olduğunu bilse de. o yüzden şimdilik go on, cougar town, web therapy gibi dizilerdeki küçük sahnelerle, ellen show'da yayınlanan reunionla yetinmek gerekiyor.
  • daha önceden de belirttiğim üzere*en güzel dizidir. bu linkte yer alan videoda da neden ve nasıl bu kadar harika olduğu belirtilmektedir*
  • olur da kendisinden daha iyi bir sitcom ile karşılaşırım diye uğruna sitcom izlemeyi bıraktığım dizi. benim için tüm diziler arasında en iyisidir.
  • herhangi bir sitcom ile karşılaştırıldığında alamayacağı versus yoktur.

    --- spoiler ---

    o kapıyı son görüşümden beri hep birşeyler eksik.
    --- spoiler ---
  • seinfeld hiçbir sitcomla kıyaslanamayacağı için diğer versuslarda başarılı olabilecek sitcom.

    şahsen coupling ve it's always sunny in philedelphia ile kıyaslarım tarzları farklı olsa da.
  • samanyolu ve bilumum galaksilerde bu dizinin muadili olabilecek tek dizi seinfeld'dır.

    himym falan ne amk !

    seinfeld ve friends bu kapışmanın iki büyük tanrısıdır..hoş ben friends'in kulu ve elçisiyim ama karşı köyün tanrısı seinfeld taraftarlarına da saygımız sonsuzdur.

    çünkü bu noktadan sonrası artık tarz işidir.
  • -- spoiler içerebilir --

    gülmekle ilgili değil la olay. sadece gülmek değil. sanki tanışıyormuşum gibi hissediyorum ben bu bu insanlarla. chandler'ın bir konu hakkındaki düşüncesini yüksek oranla tahmin edebilirim. ya da joey! joey'e herhangi bir şey hakkında kızamam. çünkü o, kendi bildiği doğrularla hareket eder, bilirim. ne kadar yere bakan yürek yakan olursa olsun arkadaşını satmaz. phoebe! phoebe kesin kes iyi niyetle yapmıştır ne yaptıysa. onu üzmek mümkün değildir. vejetaryen evet ama karnındaki bebek için et yiyebilir. joey ise o hamile olduğu sürece onun yerine vejetaryendir. rachel'ın tercihlerini hiçbirimiz tasvip etmiyoruz ama o üzüldüğünde hepimiz üzülmedik mi?

    kısacası, nasıl yaptılar bilmiyorum, belki o bol kazaklarıyla, belki büyük kupalardaki kahveleriyle, bilmiyorum ama her nasıl olduysa elin new york'unda benim sobasında mandalina tüttürülen evime girdiler.

    çakması olan himym gibi ırkçılık, dincilik veya benzerinde bulunmadılar. bir leyla ile mecnun değildiler belki ama onun kadar bizden oldular. herhangi bir karakteri diğerinden üstün tutulmadı. bir komündüler. herkes birbirinin karakterine saygı duydu, onu değiştirmeye çalışmadı.

    friends, farklı bir kültüre ait olduğu halde evrenselliği yakalamış bir dizidir.

    edit: spoiler uyarısı eklendi.
  • how i met your mother'ın atası ile tanıştım nihayet. ''20 dakikada bir arkadaş grubu sizi kendine nasıl bu denli bağlayabilir?'' sorusunun cevabını henüz bulmuş değilim. şimdilik deli gibi izliyorum. günde 12 bölüm rekoru ile devam etmekteyim.
    sanırım bu diziyi bana sevdiren şeylerden biri dürüstlük üzerine kurulmuş bir dostluğun anlatılması. ciddi yüz ifadeleri ile yapılan espriler, birbirlerinin takıntıları üzerine yapılan iğnelemeler bazen kahkaha attırıyor. favori karakterlerim chandler ve phoebe
  • dördüncü sezonunu henüz bitirdiğim şükela yapım. nasıl bunca zaman izlemedim bunu, nasıl eşeğim anlatamam. başta dört bölüm izledim, baya ara verdim. sonra bir şans daha verdim. izledikçe o kadar güzelleşti ki anlatamam... altı sezon kaldı.*

    yavaş yavaş izleyeyim diyorum ama yeni bölümlerini deli gibi merak ediyorum. hani geceleri aklıma geliyor, kısa videoları izleyip uyuyorum. gelecek sezonlarda ne olduğunu aşağı yukarı biliyorum ama merakım azalmıyor. işte öyle güzel bu. he bu arada söylemiş miydim? ben bir şeyi seversem, deli gibi bağlanırım ve asla laf söyletmem. friends hakkında ileri geri konuşmayın, ağzınıza biber sürerim!
hesabın var mı? giriş yap