• çok güzel bir film.
    başta, başroldeki şaşı çocuk olmak üzere, tüm oyuncular harika.
  • george ovashvili'nin yönettiği film,savaştan etkilenmiş bir ailenin çocuğunu konu alıyor.the other bank,sayfasında film ile ilgili ayrıntılar ve fotoğraflar var.
  • baş rolünde tedo bekhauri'nin oynadığı, savaşta babasını kaybetmiş bir çocuğun onu bulmak amacıyla çıktığı yolculukta başına gelenlerin anlatıldığı mükemmel film.
  • az kişi tarafından bilinen şaheser filmlerden.
    şöyle (https://www.youtube.com/watch?v=h3b0vgnzrb4) bir müzik ile biter.
  • savaşların görünen boyutlarının ötesinde bittikten sonra bile devam eden yarattığı görünmeyen ama yerle bir ettiği hayatları gözler önüne seren filmlerden biri.
    sanki sahnelerin hiç tekrarı olmamış o kadar ki her oyuncunun iyi oynadığı özellikle çocuğun sanki kendi hayatı gibi hissettiren oyunculuğu kusursuz.
  • sinemanın farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden insanlara ait hikâyelere tanıklık etmemizi sağlayan büyülü dünyasını çok seviyorum. bu nedenle künyesinde çok rastlamadığımız bir ülke ismi yazıyorsa kayıtsız kalamıyorum o filme. gürcistan kazakistan ortak yapımı gagma napiri’yi gördüğümde de ve bana beklediğimin üstünde bir deneyim yaşatan filmi büyük keyifle izledim. 1991 yılında gürcü milislerin ayrılıkçı abhazya hükümetine saldırmaları sonucu başlayan ve üç yıl kadar süren iç savaşı arka planına alan film bu savaşın sivil mağdurlarından biri olarak tiflis’e göçmüş tedo’nun geride kalan babasını aramak üzere çıktığı yolculuğu anlatan nefis bir yol filmi gagma napiri. küçük oyuncu tedo bekhauri’nin adeta tek başına sırtlandığı film; ana anlatısında her ne kadar babasını bulmak üzere yollara düşen küçük bir çocuğun, tedo’nun yolculuk boyunca karşılaştığı her türden insanla yaşadığı iyi/kötü deneyimleri anlatıyorsa da gerek kahramanının başından geçen olaylardaki zengin sosyolojik alt metinleri, gerek eski sovyetler’den kalma, iç savaş geçirmiş bir coğrafyaya ait köy ve kasabaların tepeden tırnağa dökülen, ilkel, sefil panoramasını çizmedeki gerçekçi yaklaşımı, gerekse savaşın yıkıcı yüzünü masum bir çocuk gözünden izleyen kurgusu ile eşsiz bir yapım. ilk çeyreği ile ladri di biciclette’i (bisiklet hırsızları) son üç çeyreği ile de the painted bird’i (boyalı kuş) anımsatan gagma napiri; sinemada farklı deneyimler arayan, bambaşka coğrafyalardan farklı insan hikâyeleri izlemekten keyif alan sinemaseverler için bulunmaz bir fırsat.
  • 1991 yılında gürcü milislerin ayrılıkçı abhazya hükümetine saldırmaları sonucu başlayan ve üç yıl kadar süren iç savaşı arka planına alan film bu savaşın sivil mağdurlarından biri olarak tiflis’e göçmüş tedo’nun geride kalan babasını aramak üzere çıktığı yolculuğu anlatan nefis bir yol filmi gagma napiri. küçük oyuncu tedo bekhauri’nin adeta tek başına sırtlandığı film; ana anlatısında her ne kadar babasını bulmak üzere yollara düşen küçük bir çocuğun, tedo’nun yolculuk boyunca karşılaştığı her türden insanla yaşadığı iyi/kötü deneyimleri anlatıyorsa da gerek kahramanının başından geçen olaylardaki zengin soyolojik alt metinleri, gerek eski sovyetler’den kalma, iç savaş geçirmiş bir coğrafyaya ait köy ve kasabaların tepeden tırnağa dökülen, ilkel, sefil panoramasını çizmedeki gerçekçi yaklaşımı, gerekse savaşın yıkıcı yüzünü masum bir çocuk gözünden izleyen kurgusu ile eşsiz bir yapım. ilk çeyreği ile ladri di biciclette’i (bisiklet hırsızları) son üççeyreği ile de the painted bird’i (boyalı kuş) anımsatan gagma napiri; sinemada farklı deneyimler arayan, bambaşka coğrafyalardan farklı insan hikâyeleri izlemekten keyif alan sinemaseverler için bulunmaz bir fırsat.
hesabın var mı? giriş yap