• cuma ve cumartesi geceleri yürümekte bile zorlanılacak kadar kalabalık olan sokak.. ki kaldı ki zaten gidiş ve dönüş olmak üzere sadece 2 sıra insan yürüyebiliyor, öyle bir durum da var.. hele üniversitelerin düzenlediği sokak şenliklerinde hiç abartısız söyleyebilirim ki sokağa giriş bile mümkün olmuyor.. ne kadar güzel ve eğlenceli de olsa 2 hafta üst üste çekilmeyecek kadar yorucu bir sokak yani.. ben şahsen arada bu sokağın bir önceki paralelinde bulunan can yücel sokağı'nı tercih ediyorum.. orası da kalabalık ama daha sakin bir kalabalık.. ayrıca aksak lounge ve miko gibi iki güzel mekana da sahip..
  • bu akşam yeni bir sokak şenliğine daha ev sahipliği yapacaktır.

    http://www.izmirdesanat.org/…sancakta-sokak-senligi
  • cumartesi gecelerimizin tek eğlencesi.uzun zamandır küçük parka gitmememe sebep olan güzide sokak.
  • yanyana dizilmiş barları, yan masayla kardeş olacağınız dar masaları, girişteki bilumum midyeci, boyozcu, hotdogçusuyla şehir dışındaki izmirli insanın yana yakıla özlediği yegane sokaklardan biridir, bir de anılarınızın çoğu bu sokakla özdeşleşmişse diğer şehirlerde de böyle sokaklar ararsınız yeni anılar için.
  • kibris sehitleri tarafindaki ucunda izmir'in en guzel midye dolmasini satan tezgahi barindiran guzel izmir'in guzel sokaklarindan birisidir.
  • tamam belki güzel mekanlar -özellikle de canlı müzik dinlenmek isteniyorsa gidilecek mekanlar- burada ama son 2 yıldır falan izmir'de ne kadar serseri, kendini bilmez adam varsa onlar da burada.. kavga gürültü eksik olmuyor, mutlaka bir olay var.. insan 10 küsur kişilik ava çıkmış erkek gruplarından kurtulup rahat bir masaya oturuncaya kadar eğlenmeye başlayamıyor..
  • izmir'de en sevdigim sokaklardan birisiydi. ta ki, okuz, tren ve mia plus acilana dek. eskiden de bu sokakta cuma ve cumartesi yer bulmak epey zordu ama bir sekilde oturulabilirdi. bir de universite senligi tarzinda yilda birkac gun festivalimsi bir seyler duzenlenirdi, o zamanlar upuzun kuyruklar olusurdu sokakta, adim adim ilerlerdik. tabii bu istisna. misal onceleri bu sokak denince akla daha cok alternatif, rock muzik kitlesi gelirdi ama ve bircok kisi bu sebepten gelmezdi. halbuki yine de kozmopolit bir yapiya sahip oldugu soylenebilirdi. simdi bakiyorum, kordon'daki mia plus, kafe pi kitlesi basta olmak uzere butun o kitle yiginla buraya akti. ergen agirlikli ve gosterisi seven zengin tayfalar agirlikta. sirf bahsettigim uc mekandan dolayi. ve bu mekanlardan sonra bu sokakta artik oturmaya calistiginizda bile "yer yok, o masa bos ama sahibi iceride" gibi bilimum yalanlarla karsilasiyorsunuz. hele okuz, tren oldu mu, millet iceri girmek icin adamlara soru sormaya bile cekinir hale gelmis. cumartesi aksami bu sokagin tam ortasinda bir kuyruk olusuyor ve hic ilerlemiyor. kapi onunde sira bekliyor insanlar girmek icin, komedi vallahi. he, insanlar da bunu istiyor, normaldir. ama bana kalirsa guzelim sokak, bombok hale geldi. eskiden gazi kadinlar'in kendine has bir havasi vardi, bios, opus, kybele, jackson's, boombox filan belki cok cok iyi mekanlar degildi ama guzeldi, o sokagin havasini tasiyordu. simdi bakiyorum, zamaninda "abi o sokak ne oyle ya, gidilir mi hic" diyen tipler dolusmaya basladi, favori sokaklari haline geldi. haliyle yurunemeyen bir yer oldu. yazik oldu guzelim sokaga. gulsen'den gelsin: "aah, ah ki ne ah..."
  • guzel izmirde biralamaca aktivitelerinin en hizli aktigi yerdir.

    (bkz: izmir midye bira festivali)
  • bir zamanlar izmir'in en iyi gruplarının sahne aldığı, adam akıllı müzik dinleyip keyifle eğlenebileceğiniz, gelen insanların belli bir kalitede olduğu mekanları barındıran bir sokak iken; şimdilerde ne kadar tiki, concon, apaçi varsa dolup doluştuğu sokak olmuştur. geçen günlerde bir hata yapıp "the radio" isimli mekana girmemizle içeride çalan serdar ortaç'ı duyup dışarıya çıkmamız bir oldu, içim acıdı... bir zamanlar müzik kültürüme çok çok etkisi olmuş, sırf çaldıkları harika parçaları dinlemek için tek başıma bile olsam gittiğim sardunya's bile cumartesi geceleri 50 cent çalar olmuş.

    anılarım silinip gittiği için mi bu kadar üzülüyorum peki ? hayır. sadece o sokaktaki mekanlarda dinlediğim müzikler, sanatçılar, besteciler sayesinde bile dünyaya bakış açım değişmişti benim. farklı parçalar dinledikçe farklı gruplar tanımıştım, farklı grupların yazdığı farklı sözler beni düşünmeye sevk etmişti. şimdi gelen kitle napıyor ? süslenip püslenip kendilerini mal gibi satıyorlar. müzik diye yedirilen "serdar ortaçvari" tıngırtılarla "yeaaa abi ortam süper yeaaa" diye dolanıyorlar. bir zamanlar "aman ya rakçı sokağı orası" diye bok atan, o gece kulübü senin bu beach club benim gezen yazlık tayfası bile buraya takılıyor artık.

    evet, globalleşiyoruz ama globalleşme diye bize altın tepside sunulan şeyin aslında yozlaşmanın ta kendisi olduğunun farkına varmadan.
  • mekanlarından bazılarında bizzat uyuşturucu satışına şahit olduğum sokak. ayrıca çoğu mekanının konsepti belirsizdir. varoş gece kulübü diyebiliriz bunlara sanırım.

    ayrıca cumartesi akşamları o kadar kalabalık olurki geçebilmek için birilerinin size dayamasını göze almış olmanız gerekir.
hesabın var mı? giriş yap