• evet ankara'da yaşanan durumdur.

    sebebi ise ön ödemeli doğalgaz sayaçları ile zaten zamanında dolandırılan(malum şahıs tarafından), üstüne bir de üst limit ile gaz alma imkanları sınırlandırılan bizler için yeni bir dolandırılma yöntemidir.

    eskiden gaz almak için belediyeye ait yerlerden alışveriş yapabiliyorduk ancak artık bu yerlere gitmek öncelikle çok zor zira maltepe dışında başka bir yer var mı bilmiyorum bile.

    kiosk ile kartımıza gaz alma imkanı sağlanmış fakat bu kiosklardaki her işlem için ekstra 1 tl ödemek zorunda bırakılmış durumdayız. ayrıca belki ben tüm kış yakacağım gazı tek seferde almak istesem de alamıyorum. bir ay bile yakamayacağım bir gaz miktarı sınırı ile gaz almak zorunda bırakılıyorum.

    https://www.baskentdogalgaz.com.tr/…k/tr/5/128.aspx
    adresinde de görüleceği üzere ücret 1 tl!. buna savunma olarak "ortak ödeme" sistemi söylenebilir. fakat düşünün ki siz bir "a bankası" ile çalışıyorsunuz ve o bankanın atm'si ile her işlem yapmanızda sizden komisyon kesiliyor. sinir bozucu olmaz mı?

    ortalama her ay gaz alan bünyeme yılda 12 tl gibi bir külfet. 1.5 milyonluk bir abonelik sayısı gördüm. bunu en kötü ihtimalle 500.000 ön ödemeli sayaç olarak düşünsek; yılda 6 milyon tl gibi bir kar söz konusu.

    zaten ödemelerimizi yaparken hizmet bedeli, bla bla bedeli diyerek yığınlar para öderken, şirket bizden ekstra ortalama 6 milyon tl kazanıyor.

    bir kiosk günde 100 satış yapsa, ayda 3.000 tl eder. kioskun maliyeti ne kadar da bu ücret kesintisi var?

    1 tl cüzi bir rakam fakat ucunda 6 milyonluk bir haksız kazanç olduğunu düşünüyorum.

    not: bankaların ve ptt'nin komisyon kesmesi ayrı bir mevzudur. onlar ile ilgili bir şikayetim yok.

    edit: imla
  • yıllardır istanbul-ankara hattında yaşıyorum, geçen senelerde adını bile duymamıştım.söz konusu gazmatikler hayatıma son bir yıldır girmiş durumda ve şimdilerde avm, meydan, metro gibi kilit yerlerde durmadan karşıma çıkıyor,turuncu olduklarından dolayı ilk başta merak edip yanına gitmişliğim var. ne ola ki bu diye meraklanıp kullanmaya başladım,başlarda 1 tl olayı benim de kafama takıldı,zira dolmuşta 10 kuruş kavgası yapan biri için 1 tl çok göründü. araştırmacı ruhum rahat durmadı, iyi ki de durmadı. ben bu 1 tl'nin mr.gökçek'in fışkiyesine gittiğini zannediyordum. gazmatikleri başkentdoğalgaz’a ait, hizmet sunarken ücret isteyen bir şey biliyordum. yalnız alakası yokmuş, özel bir ödeme sistemi şirketi tarafından işletiliyormuş o şirket için burdan yakın .fatura ödeme merkezleri gibi mi diyeceksiniz, yok değil. onu da araştırdım, öyle herkes iki tane kiosk koyup falanca ödemeye hizmet ücreti alamıyor tabii, yok öyle memleket. lisanslı bir ödeme şirketi olman gerekiyor burdan yakın .işletmesi, çağrı merkezi, operasyonu, elektriği vs derken tüm bunları finanse edebilmen gerekiyor. kullanmayanı anlarım, ona para buna para doğrudur valla, dediğim gibi bizde zamanında çok bezdik. ama malum çalışan insanlarız, vezne dediğin 5’te kapanınca hızır gibi yetişiyor matikler. bana 1 tl vermek koymuyor en azından insan gibi,istediğin anda ulaşıp işini göreceğin bir hizmet sunuyor. sonuç olarak ortada dolandırıcılık yok, hizmet için alınması gereken bir para mevcut.
  • doğalgaz sözleşmesinde bu ödemeden ve üst sınırdan bahsediliyor ise dolandırıcılık değildir. yok bahsedilmiyor ise tüketici dernekleri dava açabilirler.
  • bozulan sayacın içinde kalan gaz bedeli veya muadilini 8 aydır alamayışımın yanında daha düşük çapta bir dolandırıcılıktır. 1 haziran'da sistemleri güncellenmiş de maltepe'ye 2. kez gitmem gerekiyormuş. sayacı değiştirdiklerinde telefon trafiğinin ardından şubeye gitmeme karar vermişlerdi gidip kartı değiştirdim; 1-2 ay sonra herhangi bir şubeden kalan miktarı yükletebileceğim söylenmişti. 6 ay sonra şubeye gitiğimde 1,5 saat sıra bekledim ve avm'deki abone merkezinde yardımcı olmadılar. tekrar başvuru yaptığımda ptt den mesaj geldiğinde parasını alabileceğimi söylediler. tabi ki mesaj falan da gelmedi hala.

    firma hatasını müşteriye yükleyen başkent doğalgaz'dan beklenen dolandırıcılıktır.
  • edison*'a elektriğin ne işe yarayacağı sorulur; cevabı "vergi almaya"dır.

    "dolandırıcılık değil vergidir o; ya da hizmetin olması gereken bedelidir. sonuçta birileri bu hizmeti sunuyorsa, ister belediye olsun, ister özel şirket bunun için yaptığı harcamayı da tahsil etmek zorunda." diyecektim de...

    (bkz: homo economicus)
  • kiosklardan alınan 1 tl'lik işlem bedeline ilaveten kredi kartı ile alırsanız 4,5 tl daha eklenmektedir.
hesabın var mı? giriş yap