• 14 eylül 1991 beşiktaş samsunspor maçıdır efenim.
    aynı zamanda beşiktaşlı olduğum gecenin tarihidir.
    tv'den 90 dakikası da izlenen ve hala o 90 dakikanın içindeki bi çok karenin hafızalardan silinmediği maçtır efendim. o gece ilk defa bana alınmış bir hediye ya da ıvır zıvır bi şey için değil, sonradan tutkuya dönüşecek, hastalık derecesinde sevilecek bir şey için seviniyordum, atılan her golde beşiktaşı içime işliyordum. tabi o gece olayları algılamada ya da taraf tutmamda muhakkak babanın beşiktaşlı olmasının etkisi vardı, ama o ilk izlediğim maçta beşiktaş öyle bir top oynuyordu ki, ekranda hareket eden siyah beyazlılar deyim yerindeyse o gece yeni bir yavru kartalı kazanmak için büyüleyici bir futbol sergiliyordu.

    o yüzden ilk maç çok önemlidir abi. ben o 5-1'lik samsun maçı büyüsünü hayatım boyunca unutamam o yüzden.
  • 29 mayıs 1985 liverpool juventus maçı'nı ve tibün olaylarını canlı izlediğimi hatırlıyorum. hatta tribünlerde, sakallı şişman bir amcanın, sanırım biryerlere sıkışmış görüntüsü ve haykırışları hala gözümün önünde ve sanırım ilk çocukluk travmalarımdan biri..

    bir de bundan önce penaltılarla 5-3 fenerbahçe'nin kazandığı bir maç var, sanırım türkiye kupası finali olabilir diyecem ama olamaz. malum 30 sene geyiği var..

    not: aha buldum cumhurbaşkanlığı kupası imiş ve diğer maçtan sonra imiş. (bkz: 12 haziran 1985 galatasaray fenerbahçe maçı)
  • (bkz: #32397932)
  • 18 mart 1995'te 3-1 beşiktaşk'ın kazandığı petrol ofisi maçı. bu arada, petrol ofisi spor kulübü 2002 yılında kapatılmış.
  • 13 haziran 1982 arjantin belçika maçı. belçika 1-0 kazanmıştı. aradan 31 yıl geçmiş...yuh...
  • 30 mayıs 1993 beşiktaş gençlerbirliği & 30 mayıs 1993 ankaragücü galatasaray

    7 yaşındaydım ve radyodan dinlemiştim. beşiktaş kanserimin başladığı günde diyebiliriz.
  • 1994 abd dünya kupasının finali. baggio penaltıyı apollo 11 gibi fezaya dikmişti. o zaman 8 yaşımdaydım sanırım. daha geriye gidemiyorum.
  • güngören belediye stadında gittiğim istanbulspor - beşiktaş maçı. yenilmiştik. hatta 5 gol mü ne yemişiz istanbulspor'dan. sene 94-97 arası olması lazım. her golde mal gibi bayrak sallamışım. babam öyle diyor.
  • 90 dünya kupasındaki kamerun-kolombiya maçı.tarihini tam olarak hatırlamıyorum. roger milla kaleciyi çalımlayıp bir gol atmıştı bu maçta.babam tay gibi arap,nasıl geçti bak demişti milla için.

    edit

    marjinalyus diyor ki golden sonra corner direğinin oraya giderek dans etmiş,ilk defa farklı bir gol sevinci yapmıştı...
hesabın var mı? giriş yap