• her insanin dinledigi zaman yüreginde bir kare uyandiran, ister üç ay öncesi ister bes sene öncesine olsun, hiç farketmez, bulundugu andan koparan götüren, bütün atmosferi bir anda degistiren, genellikle de sevimli anlardansa, buruk anilari hatirlatan, insani aglamakli yapan sarkilardir.
  • 'geçmişi bir kitap gibi kullan evin gibi değil' cümlesinin önemini bir kez daha vurgulayan şarkılardır bunlar...insanın en beklemediği...duygusal olarak en yoğun olduğu dönemlerde karşısına çıkar, kulaklarında uğuldarlar...bu şarkılar hep uçlara iter dinleyeni...kah mutluluktan kah üzüntüden gebertirler adamı.

    (bkz: neverending way)
  • elbette ki;
    (bkz: those were the days)
  • bir sarkıyı yada turkuyu gunluk ortamlarınızın dısında bir yerde etkilenerek dinlemisseniz eger aradan gecen yıllara ragmen aynı melodiyi kulaklarınızda duydugunuzda sizi gecmisteki o ana goturmesi buyuk olasılıktır.
  • içimi bir tuhaf yapar bunlar kimi zaman tam olarak hangi zamana ait olduğunu bile hatırlayamam ama midemde garip bir his yaratır.5 sene öncesi gelir aklıma o zaman nasıldım derim. o zamanlar bizler nasıldık? kimler vardı yanımda? sonra başka bir şarkı... gözlerim dolar.
    ilk ne zaman almıştım bu albümü? babama arabayı durdurtup koşarak bizim sokaktaki yerden skunk anansie'nin post orgasmic chill'ini almıştım. hangi seneydi o zaman ve ben ne hissederdim acaba? o şarkıları o zaman dinlediğimde ne düşünürdum?
    şimdi dinlediğimde bunları düşünüyorum... sanki küçücük ufacıkmışım da nası olduğunu anlamadan zaman geçmiş ve ben bir şekilde koparılmışım o düşündüğüm zamandan.
    beynimdeki flu görüntülerin hızlı geçişlerin fon müziği olurlar birden bu şarkılar... sanki birini kaybetmiş gibi ağlamak isterim. gariptir...
  • adı üzerinde geçmişte yaşanan anlarla özdeşleşmiş olan, bir nevi o zamanın fon müziği vazifesini görmüş şarkılar.
  • (bkz: #1564656)
hesabın var mı? giriş yap