• john fawcett yönetmenliğinde 2001 yılı yapımı bir kurtadam filmi. lisede okuyan ama ortama bir türlü uyum sağlayamayan iki kızkardeş olan brigitte ve ginger bir gün bir kurtadamın saldırısına uğrar, ginger kurtadam tarafından ısırılır ve tabii ki değişmeye başlar. daha küçük olan brigitte, ablasını aynen corey haimin the lost boysdaki rolünü üstlenerek kurtarmaya çalışır. ama bu sefer büyük kardeş kurtarılmak istememektedir. çok ama çok korkacaksınız.
  • ginger snaps : unleashed adıyla ikincisinin yapıldığını ve geçen ayın sonunda kanada'da gösterime girdiğini duyduğum film.
  • birazcik agda ve epilasyonla dunya guzeli olacak, ortaliga lanet manet yagdirmayacak zavalli kizcagizlarin dramidir aslinda bu film. bakarsiniz o kana ac olan et yiyen insan ciyaklamasiyla ve akan pekmeziyle beslenen kizcagizlarin aslinda ac oldugu sey ilgi ve sevgidir aziz okuyucular. oysa bu kizlar adi ve elitist amerikan statukosu tarafindan pispisbok ve canavar sifatlari ile nitelendirilmekte, dusunun yapilan haksizligi. hic birisi gidip sordu mu "yahu arkadasim nedir bu derdin, nedir bu agresyonun" diye ha, ha? oysa anlatacak ne hikayeleri vardir o kizlarin. yaziktir gunahtir yahu. ciyakla kac, ciyakla dur nasil iletisecek seninle bu gariban sen viyklersen ha bire bu garibimi gordugunde.

    cik cik cik.
  • "suicide is like... the ultimate fuck you."cümlesiyle kafalarda yer etmiş kült filmlerdendir.

    bir de lütfen bu film üzerinden feminist okumalar yapılmasın. yok ginger adet gördü, kadın oldu. onun kadınlığı ve cinselikten zevk almaya başlaması toplum için bir tehdit olduğu için kurt adam (kadın?) olarak tasvir edilmiş vs... entel zırvalarından gına geldi artık. mis gibi film işte, izleyin ve zevkini çıkarın yeter. david lynch filmi değil sonuçta.
  • ergenliği evcilleştirilmesi zor bir hayvana dönüşmekle özdeşleştiren; korku türünde pek alışık olmadığımız biçimde, entellektüel okumalara gayet açık bir film. jeneriği tedirgin eder, emily perkins şapka çıkarttırır. devam filmleri de ilk filmden devraldığı mirasın hakkını verir.
  • ginger snaps'i kıyısından köşesinden ergenlik geçen birçok diğer filmden ayıran başlıca şey, diyaloglarının doğallığı ve gerçekçiliğiydi. ergenlik haleti ruhiyesini bu kadar iyi yakalayan fazla film yok. bu açıdan the virgin suicides ve thirteen de hemen aklıma gelen iyi örneklerden.
  • eğlence amaçlı izlenebilecek orta halli bir film. senaryosuda bence fena değil.
  • epeyi korkutan film...

    (bkz: o neydi abi ya)

    karanlık havası ile tam bir kanada filmidir. kanada olmasa sanırım finlandiya filmi derdim..

    ve kesinlikle müzikleri mükemmel olan filmdir ginger snaps . 2000 senesinden çıkar gelir (hey gidi)..

    filmin ilk açılış görüntüleri insanı ekrana mıhlar. gözlerinizi faltaşı gibi açar kalırsınız, bu küçücük kızların yaptıkları karşısında. inanamazsınız.

    anlarsınız ki,
    bu kızlar sevilmek gerçekten sevilmek ve gerçekten anlaşılmak istemektedir etraflari tarafından.

    son olarak,
    emily perkins enfes oynamıştır!
    ımdb'den baktım sonrasında çok az rol almış ve bence yazık olmuş.

    ayrıca son bir not bırakalım, burada yazılmamış.
    bu filmi oynarken emily 23 yaşında,
    ablası ginger'ı oynayan oyuncu ise 19 yaşındadır.. filmde 16 yaşlarında iki kardeşi canlandırırlar.
  • "suicide is like... the ultimate fuck you."
hesabın var mı? giriş yap