• son sayısında kapsamlı bir analiz yayınlanacakmış.

    "dünya kadar malınız yok mu? üzülmeyin sizin için bir sürprizimiz var"
  • dergide okuduğum girişimcilik öykülerinin çoğunun kurgusu:

    şu şu şu tarihte dogdum, şu koleji bitirdim, şu bolumden mezun oldum.. daha sonra "zaten var olan aile sirketimizde" şu isleri yaptim, sonra basıma gelenler sonucu eksikligini hisettigim şu alanda yatirim yapilmasi gerektigini dusundum, yaptim. şu kadar zamandır da calisiyorum.

    bravo gerçekten bu kadar imkanın üzerıne iş kurmak, büyük başarı ve girişimcilik öyküsü.
  • kocasının ya da babasının malına çökmüş, topuklu ayakkabı giyen ev kadınıdır.
  • gerek yüksek vergi oranları, gerekse tedarikçilerin, iş ortaklarının ve finans kurumlarının yeni kurulan şirketlere kuşkuyla yaklaşması ve onların işlerini kolaylaştırmak bir tarafa, şartları daha da ağır hale getirmesi, rakiplerin "yılanın başı küçükken ezilmelidir" mantığıyla yeni başlayanları bezdirmek için ellerinden geleni yapması, türkiye'de genel mantığın risk almaktan çok güvenli alternatifleri tercih etmek olması, girişimci kadinin çok ihtiyaç duyduğu yakın çevre desteğini de azaltmaktadır.
  • üretkenlik, analitik düşünce ve etkili satış stratejisini aynı potada eritebilen kadındır. her patron olan kadın girişimci kadın değildir.
  • ülkemizde az bulunan türde kadındır..
  • hepsiburada.com’da girişimci kadınlar kategorisinde “jartiyer takımı” görmemle türkiye’de olduğumı bir kez daha görmemi sağlayan kadın.
  • dünya bankası'nın girişimcilik araştırması'na göre türkiye'de kesin ve en güncel sayılar bilinmemekle beraber şirket sahipliğinde kadınlar sadece %25,4'lik bir yer tutuyor. kadın çoğunluk yöneticilere sahip şirketlerin oranı ise %0,3. şirketlerin sadece %5,4'ünde bir kadın üst düzey yönetici bulunan türkiye'de, tam zamanlı çalışanların da sadece %21,9'u kadın. crunchbase'in 2017 yılı nisan ayında yayınladığı rapora göre tüm dünyada start-up ekosisteminde kadın girişimcilerin oranı %17 civarında. start-up girişimlerini izleyip denetleyen startups.watch verilerine göre de türkiye'de girişim ekosisteminde kadın girişimcilerin oranı %15. yani, kadın girişimlerinin desteklenmesi ve kadınların iş hayatında karar alma mekanizmaları içerisinde erkeklerle eşit bir etkiye sahip olması anlamında hem ülkemizde hem küresel olarak büyük bir eksiklik var.

    detay: 2018 kadın istatistikleri
  • (bkz: gülden yılmaz)
    (bkz: koton)
hesabın var mı? giriş yap