• karsiliginda para beklemden bir kurum icin calismaktir. genellikle kar amaci gudmeyen organizasyonlar gonullu isci alimi yaparlar. kisinin cv sinde boyle birseyin bulunmasi kotu olmaz heralde.
  • abd'de cvde olmazsa olmazlardandir. genelde gonullu olarak baslanan isler zamanla saat basi ucrete sonra sozlesmeye sonra da kadrolu pozisyona donusur.
  • (bkz: gönüllülük)

    herkesin hayatının bir parçası haline gelmesi gereken. zaten her şeyin zor olmasına sebep olan şey yaptığı işin karşılığında para alacağı beklentisidir. kimse kimseye bedava bir şey yapmaz ve bu mantıklıdır da. ama gönüllü çalışabilir ve paradan başka şeyler de kazanılabileceğinin farkına varır. herhalde bu sisteme karşı olan en güzel duygular gönüllü çalışınca ortaya çıkar. vefa istanbul'da bir semt olmaktan çıkar bir asalet destekleyicisi haline gelir. mantık evliliği denen saçma şey ortadan kalkar ortak paydalarda buluşma olasılığı artar. yapılan muhabbetler sadece "nasıl para kazanılacağı" konusundan sapar yaşadığımız çevreyi nasıl daha güzel yapabilirize girer. arkadaşlık tanımının içi dolmaya başlar. can sıkıntısı ortadan kalkar. akşam fiziki olarak yorgun ama psikolojik olarak dinlenmiş girilir yatağa.

    karşıdakinden bir şey beklememenin aslında ne kadar güzel olduğu ortaya çıkar. çeşitli iletişim bozuklukları ya da gereksiz alınganlıklar ortadan kalkar. birine "işim var" demek daha kolay olamaz. çünkü aynı işe onu da davet edebilirsiniz bundan bir sıkıntı çıkmaz. sadece fotokopi çektirmek bile gönüllü olarak yapılınca farklı bir hissiyat yaşamanıza sebep olur. tecrübe etmiş olanlar sokağa çıktıklarında dünyaya daha farklı bir gözle bakarlar.
  • afrika ve latin amerika'daki bir çok gönüllülük programlarına yüklüce paralar vererek yapabileceğiniz iş. gönüllülük işini bile böylesine ticarete dökmüş yerlerden bence uzak durmalı.
    ücretsiz adı altında geçenlerse sizden gene de oda ve yemek paranızı karşılamanızı bekliyor. bu çok daha makul bir durum. gene de 6 ay bir ülkede geçimi sağlayacak kadar parayı toplayıp, işi gücü bırakıp gitmek kolay iş değil.

    en sinir bozucu durum ise, saatlerce gönüllü çalışma karşılığında kalacak bir yatak bekliyorsanız, bildiğiniz freeloaderolarak görülüyorsunuz. lonely planet tarzı sitelerin forumlarında bile yatacak yer bile olsa karşılık bekleyenlere türlü aşağılayıcı muamelelere rastlamak mümkün.

    daha o kadarını bile karşılayamazken ne işin var bilmemkaçbinkilometre ötede diyorsanız. eh onu ben de düşünmeye başaldım bile.
  • özellikle öğrencilik zamanında yapılması gereken iştir. bolca vaktiniz vardır ve faydasını iş hayatına atılınca bolca görürsünüz. sağlam arkadaşlar edinebilir güzel anılar biriktirebilirsiniz. türk kızılayı gençlik gönüllülük birimi sayesinde deneyimlediğimdir. şimdilerde panda bakıcılığı falan araştırmadayım, bulan varsa haber etsin :)
  • türkiye'de "angarya" ya da "gereksiz" olarak görülebilen, ancak yabancıların çok daha farklı yaklaştığı çalışma şeklidir.

    insana çok şey katar. -bana kattığı gibi-

    ayrıca...

    (#84361397)
    (#85130059)
    (#86387219)
    (#86522909)
  • gönüllü çalışabileceğim istanbul içi yardım organizasyonları arıyorum bende. bilgisi olanın bir mesaj uzağındayım.
  • türkiye'de bu tür aktiviteler yaygın mı merak ettiğimdir. yarın ege akdeniz ve güneydoğu anadolu bisiklet turuna başlıyorum. kalacak yer lazım olacak.
  • hazır sırası gelmişken size önerebileceğim çok güzel bir gönüllü çalışma var. çocuk evlerinde gönüllü öğretmenlik...

    bulunduğunuz ildeki çocuk evleri koordinasyon müdürlüğüne gidip bir dilekçe ile boş saatlerinizi yazıyorsunuz. birkaç ıvır zıvır evrak akabinde çocuk evlerinde yaşayan kimsesiz bir öğrenciyi alıp çalıştırabiliyorsunuz. ona bireysel ders anlatıyorsunuz. ben sadece iki kez gidebilmiştim. sonra görev yerim değişti ama beni epey mutlu etmişti.
  • kışları istanbul yazları antalya içinde gönüllü çalışabilirim. bilgisi olanlar yeşillendirbilir.
hesabın var mı? giriş yap