• singapur'un uber tarzı girişimidir. medium üzerinden güzel biri front end rehberi yayınlamışlarıdır.
    grab front end guide
  • malezya ve o civarda kullanilan bir telefon uygulamasi. taksi bulmak, cagirmak ve odeme yapmak icin kullaniliyor.
  • asya ülkelerinde aktif olarak kullanılan bir uygulama. hem para ile hem de kredi kartı ile ödeme yapma imkanı sunuyor.

    işin güzel yani şoförü haritadan takip edebiliyorsunuz ki bu da sizi erkenden kalkma ve boş boş bekleme zahmetinden koruyor.

    filipinler'de fiyatlarını arttırdı uygulama. sebebi ise uber'in devlet tarafından filipinler'de yasaklanması. güvenlik problemi varmış uber'in ve bu sebeple de lisansı iptal etmişler ya da bir müddet çalışmasını durdurmuşlar ülkede. grab de tekel olmanın avantajını fiyat arttırarak kullanmış.

    güvenli bir uygulama. kime sorduysam güvenli dedi. hatta en güvenli ulaşım metodu. taksiciler dolandırabiliyor, ama bunlarda o mümkün değil. telefonuna önceden bir fiyat geliyor ve indiğinde de bu fiyattan fazla ücret ödemiyorsun. ayrıca gördüğüm kadarıyla da şoförler takip ediliyor canlı olarak. diyelim ki çizilen güzergahtan çıkıyor şoför, grab merkezi hemen arıyor nereye gidiyorsun, neden rotadan çıktın diye. benim gözlemlediğim kadarıyla hep öyle oldu.

    şoförler de 5 yıldız alabilmek için hizmet puanından ilgili davranıyorlar.

    (bkz: kazan kazan)
  • uber'i ve grab'i kullanan biri olarak kullanıcı kolaylığı açısından grab derim. isim olarak da yaygınlaşma açısından da yüksek potansiyel görüyorum. ödeme nakit yapılıyor. tam bizlik.
  • filipinler'de yaygın olan taksi çağırma şeysi . ucuz ve güvenlidir, kullanın.
  • uberin uzak doğuda isim hakkını satıp belli yüzdeyle ortak olduğu uygulama.
    ilk olarak google maps’ten farkedip kullandım . inanılmaz uygun fiyatları var.
    otobüsten daha ucuza taksiye biniyorsunuz öyle birşey!
  • güney asya'da epey kullanışlı olan uberimsi uygulama. hem güvenli hem de yerel taksici çakallığına muhatab olmuyorsunuz. ödeyeceğiniz rakam belli, yol belli. kullanmaktan çekinmeyiniz.
  • güney asya’da hayat kurtaran uygulama. endonezya’da kullandım ve fiyatlar yerel taksicilerden çok daha uygun. aynı mesafeye yerel taksici 120000 rp( 46tl) istedi. grab ile 40000 rp’ye (15tl) gittik.
  • jakarta'ya iş için giden yakın bir arkadaşım dün bu programı kullanarak bindiği bir taksinin şoförü tarafından gasp edildi. şoför, bizimkini jakarta'nın kenar mahallelerinden birine götürmüş, bizimki yanlış gidiyorsun falan derken eleman mani mani diye sayıklamaya başlamış. etraftan da bir sürü kılıksız toplanmış çevrelerine. bizimki de cebindeki 100 doları o orospu çocuğuna vermek zorunda kalmış. bizim oğlan da 1.90'ın üstünde, boks bilen, fizikli adam. ayağının altına alsa paspas eder o kılıksızları. ama işte yabancı yer, kalabalık vs. haklı olarak geri adım atmış. uygulamaya şikayet maili atıldı, polis başvurusu falan yapıldı ama nafile.

    sözün özü kullanmayın, aman diyim. kaldığınız otelin bulduğu taksiye binin bence.

    bir taraftan da ülkemize gelen batılının ne hissettiğini anladık.

    tanım: çöp ülkedeki yalan uygulama. şiddetle kaçınınız.
  • bir taksi uygulamasi. uber benzeri. uygulamayı indiriyorsunuz. nereden nereye gitmek istediginizi yaziyorsunuz. (haritadan grab pointler seciyorsunuz. grab point yoksa da sıkıntı olmuyor) uygulama size guzergahi ve ücretini söylüyor. kabul ederseniz onayliyorsunuz. sürüculerden birisi kabul ediyor. uygulamada kisinin resmi arabasinin plakasi ve rengi çıkıyor. ayrica surucuyle bir mesajlasma arayuzu açılıyor. genellikle kibar ve temiz suruculer oluyor. ayrıca cok da ucuz. örneğin taksinin 30 lira dedigine 12 lira falan diyor. tabi uygulama türkiyede yok.
hesabın var mı? giriş yap