• uzun süredir denk gelmediğim lezzette bir et şölenini bana yaşatmayı başaran mekan.

    istinye park şubesinde yediğimiz köfte o kadar lezzetli , o kadar özeldi ki tadı uzun süre ağzımızda kaldı. evet fiyatlar biraz pahallı ama hakkını vererek fiyat yazmışlar , en azından isim yaptık artık yan kasaptan kıymayı karıp önlerine koysak bile satar mantığı gütmüyorlar , zaten ne kadar istesek bunlar verir derecesinde uçuk da değil fiyatlar 2 kişilik hazırlanan bonfile 60 tl , köfte 19 tl , büyük hamburger 16 tl , 600 gr t-bone steak 50 tl ki ister tekbaşınıza yersiniz ister danaya girmiş gibi davranıp ailece dalarsınız size kalmış. bizim yediğimiz et de köfte de enfesti , eleştirebilecek en ufak bir eksiği ya da sıradanlığı yoktu. özel olarak işlenmiş , bekletilmiş ve doğru pişirilerek servis edilmişti.

    yemeğin hiçbir safhasında özensiz bir durumla karşılaşmıyorsunuz , servis güzel , et güzel , mekan da istinye parktaki pazaryerinin ortasında olunca çok keyifli bir yemek oluyor. hardal sevenler mutlaka talep etsin zira enfes hardalları var. servis ücreti yok , sudan ekmekten ya da yemekten önce gelen zeytinden para almak gibi bir terbiyesizlik yok üstelik harika zeytinyağı ve balsamik sirke ile sunmalarına rağmen.

    kısaca lezzetli et yemek isteyenler için istanbulda gidilecek en kaliteli ve doğru adreslerden biri. madem adambaşı 40 - 50 lira verilecek bari damaklar bayram etsin , paranızla rezil olmayın. şarap menüleri de kırmızı et yapan bir mekana uygun olarak zengin ve onlar da etler gibi pahallı.
  • istanbul'da et üzerine tek mekan.zincirleşmenin ve büyümenin beraberinde getirdiği en büyük sorun olan 'kalite' ve 'standart' burda da karşımıza çıkıyor.etler tamamen aynı,garnitürleri aynı tedarikçiden alınmış,pişirme metodları ve dereceleri kesin kurallarla belirtilmiş olmasına rağmen o 'aşçının eli' ve 'göz kararı' kısmında iş gelip düğümleniyor.bu yüzden bir yerde yediğinizin aynısını başka şubede yiyemiyorsunuz.istinye park şubesi çok özeldir.hatta günaydın için bu işin restaurant olarak başladığı ilk yeridir.sigara yasağı ile beraber biraz tenhalaşmaya başlasa da her zaman kalabalık ve doludur.etiler'de kebapçı karşısında açılmış olan çok küçük ama bir o kadar eğlenceli şubesi ise işletme müdür oğuz bey'in gelmesi ile belli bir kararlılığa ulaşmıştır.hatta şu sıralar etiler caddesine taşınma hazırlıkları içerisindeler.burası kendilerine biraz küçük gelmeye başladı sanırım.et olarak tavsiyem ise kesinlikle dana pirzoladır.
  • bir bostancılı olarak eski günlerini hatırlamakta zorluk çekmediğim dükkan. köpek besler gibi bembeyaz bi kuzu beslerdi cüneyt abi.
  • istinyepark'ta hamburgeri 23 tl cik, t-bone steak 50 tl ciktir. ama görünümleri bile deli lezzetlidir.
  • hellim peynirli ve antep fıstıklı sucuğu insana çocuğunu kestirir. ağzıma sosis koymayan ben, buradan aldıklarımı gönül rahatlığıyla yiyebiliyorum. yummy!
  • et denince aklıma günaydından başkası gelmez doğrusu.lokum gibi lokum
  • istinye parka gidildiğinde geçerken kesinlikle uğranması, uğranınca bir adet kuzu sırt, bir adet şaşlık yenmesi gereken yerdir. ne de olsa protein, yiyelim büyüyelim.
  • kebabçısının üsküdar şubesinde teras katında dünyanın en enteresan garsonunun olduğu yemelik et`:?` ile ilgili bir zincir.

    söz konusu garson, durduğu yerden sürekli yemek masamızda bir gerilim yaratmış, masadan bizim eşyalarımızı falan götürüp atmaya kalmış, yemekten sonra getirdiği ıslak mendilleri açıp vermiştir.

    yahu ben kendim açamıyor muyum? belki elimi silmeyeceğim, onu da cebe atacağım? vallaha ilk defa gördüm böyle şey.

    not: yukarıdaki serzenişler aslında şikayet değildir. abi bizi baya güldürmüştür. eğlenmişizdir.

    düzeltme : kadıköy yazmışım şubeye, üküdardı halbuki.. düzeltmek istedim ki yanlış olmasın.
  • etiler şubesine uğramayın bile. rezervasyonunuzla ayakta dikildiğinizle kalırsınız. kuş konduracak olsalar değmez...
  • etiler'deki kasap talebe cevap veremediği için etiler'de bebek'e inen yokuştan 50 metre ileride hisarüstü tarafına yani yeni bir yer daha açtılar. pek güzel pek ferah. bundan böyle rezarvasyona cevap verememek diye bir şey olmayacak anladığım kadarıyla ve bu günaydın kasap'la ilgili benim açımdan söylenecek bir şeyin kalmaması demek.

    edit: 27.04.2013'te girilen bir entry ile burada süt danası kullanıldığını öğrendim. (bkz: süt danası vahşeti) genel olarak et yemeye karşı değilsem de bu kadarı fazla. bundan sonra keyfim için gitmeyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap