• insanlarının eski ilişkilerinde yaşadıkları sorunlardan kurtulamayıp yeni tanıştıkları kişiye birikmiş tüm kini nefreti kusmaları.

    bu aslında çok karaktersizce bir eylem. yeni tanıştığın insan senin önyargılarının ve varsayımlarının ceremesini çekmek zorunda değil. ki şöyle bir şey de var, eski ilişkini kafanda bitiremediysen defol git başka bir şekilde çöz bu sorunu, ancak masum insanları ilişkilerden soğutma. sizin yüzünüzden insanlar, gerçek aşk diye bir şey olmadıgını düşünüyorlar. umrunuzda mı bilmiyorum ama büyük vebal.
  • insanlar harika müzikten korkuyorlar; harika şiirlerden korkuyorlar; derin samimiyetten korkuyorlar. insanların sezgileri sadece vur-kaç ilişkilerinden ibaret. birbirlerinin varlıklarının derinliklerine inmekten çok korkuyorlar çünkü birbirlerinin varlık havuzu onlara birbirlerini yansıtabilir. o havuzda, ötekinin varlığının o aynasında eğer sen yoksan ayna boş ise hiçbir şey yansıtmıyorsa o zaman ne olacak?

    (bkz: yakınlık)
    (bkz: osho)
  • sosyal medyadan öğrenilen davranış pratikleriyle tek tipleşen, samimiyetsiz iletişim.

    akademik backgroundu olmayan psikoloji üzerine sayfaların, yazarlara aitliği şüpheli özlü sözlerle paylaşımların aktığı edebiyat hakkındaki hesapların yönlendirmesiyle belirlenen iletişim kalıplarının gün geçtikçe yaşam üzerinde daha çok etkili olması.

    sosyal medyada samimiyetsizlik ve vasatlık üzerine manipüle edilen algı ve oluşturulan suni dil.

    sosyal mecralarda tartışmalı bir konu üzerinde beyan edilen tez veyahut antitezlerin bile kalıplaşmış cümlelerini tahmin edebiliyorsunuz artık. konunun iki tarafının bile savunmalarını okumadan/dinlemeden içeriğine vakıf olmayı getiriyor bu. "dur kendini yorma cümleni ben tamamlayayım" diyebilmek.

    kişiye has düşüncelerin ve diyalogların hükmünü zamanla yitirdiği tek tipleşme tezgahı; sosyal medya. ve kadın/erkek ilişkisinin dışında iş yaşamı/aile ve arkadaşlık iletişimlerinin de kalıp biçeni.

    bu suni elbiselerden ne kadar uzak tutarsanız kendinizi, o kadar sağlıklı oluyor ilişkileriniz.
  • bir yazı okumuştum, şöyleydi;

    ‘sadık kalmaya götü yemeyen, ailevi sorunlarım var diyor’
  • "empati"
  • kadınların hayal dünyasında, erkeklerin gerçek dünyada yaşadığından derinlemesine ayrım olmasındandır.

    erkeklerin çoğunluğu oldurmaya çalıştıkça, her anlamda güçlü erkek arayışındaki her seviyeden kadınların kucaktan kucağa gezmesini izliyorlar. sonunda ortalama erkek aşk süsü vererek kısa süreli ilişki yaşamaya çalışıyor.*

    uzun süreli ilişkilerin devri çok geride kaldı. onlarda bile ara ara kaçamak denilerek masumlaştırılan aldatmalar mevcuttur. özellikle ilişkide çatlak olduğunda soluğu gece hayatında alan partnerin sorgulanması gerekiyor.*bunu kabul ederseniz daha büyük facialara gebe kalırsınız.

    sosyal medya uygulamalarında mesajlaşma kısmı çok gelişti. görüntülü görüşme ve sesli görüşme imkanları varken masum kimse kalmıyor. yaptıklarını -oral seks, seks, sanal seks, çıplak fotoğrafların gönderimi- hiç yapmamış gibi devam canlıyla bu iş zordur. o masum bakışların altında sadakatin ışığı kalmıyor.

    hayal ettiğiniz ilişkiye ulaşamayacaksınız. azına razı olmanız gerekiyor. bir taraf bunu kabul etmediği sürece diğer taraf bu oyunu oynar istediğini alır sonra çeker gider.*uykunuzdan uyanın. ayaklarınız bulutların üzerinde değil toprağa bassın.
  • geçmiş ilişkilerden ders çıkarıldığı sanılarak karşısındaki insanı olması gereken anlayıştan, ilgiden, sevgiden yoksun bırakmak.

    elbetteki tecrübe kıymetlidir. ama kimsenin geçmişindeki hayalkırıklıklarının faturasını bir başkasına kesmeye hakkı yok.
  • insanların ne istediğini tam olarak bilmemesi ya da sabit bir istekte kalmaması, doyumsuzluğu, hep daha fazlasını istemesi.
  • çevremdekiler birşey der mi?
  • ilişki olmamaları
hesabın var mı? giriş yap