• goztepe'nin efsane kaptani. kaptanligi sirasinda goztepe en parlak donemlerini yasamistir.

    bir gaz istasyonunda meydana gelen patlama sonucu (yanilmiyorsam basina isabet eden bir tas nedeniyle) son derece uzucu bicimde hayatini kaybetmistir.

    uckuyular semtinde goztepe spor klubune ait stad gursel aksel'in ismini tasir.
  • 1939-1978 yıllarında yaşamış, 17 sene göztepe forması giymiş ve 11 sene takımın kaptanlığını yapmış futbolcu.
    (bkz: gürsel aksel stadı)
  • futbolculuk dönemlerindeki lakabı "kaynana gürsel" olan, oyun içinde göztepe kazansın diye herkese karışan(-ki lakabı burdan gelmektedir) canla başla bu sporun gereğini yerine getiren efsane göztepeli...
  • göztepelilerin koca kaptanı.
  • ölümünün 33. yılında saygıyla andığımız koca kaptanımız...
  • fuat göztepe ile birlikte göztepe'nin sembol futbolcusu, efsanesi.
  • ölümünün 34. yılında özlemle andığımız koca kaptan'ımız.
  • "biz bugüne kadar göztepe'de formamıza armamıza hiç ihanet etmedik ettirmedik size şerefli bir forma bıraktık." sözünün sahibi , efsane kaptan ve allah nasip ederse yeni stadımıza adını verilmesini tüm kalbimle istediğim adam .
  • futbolculuk döneminde tarihi başarılara imza atan gürsel aksel, antrenörlük döneminde göztepe'mizin 2.lig'e düşüşüne tanık oldu. hem de son maçta göz-göz'e rakip olan orduspor'un başında. 1976-77 sezonunda göztepe'miz ligde zor günler yaşıyor. ligin son haftasına girildiğinde sarı-kırmızılı ekibimiz ordu deplasmanına gidiyor.

    o dönemde gürsel aksel orduspor'un teknik direktörü. göztepe'miz bu maçı kazanırsa ligde kalcak, kaybederse küme düşcek. maçtan önce göztepe'li yöneticiler koca kaptana adeta yalvarıyor. "aman gürsel, göztepe'nin kaderi senin elinde. bize bir puan bile yetiyor. futbolcularla konuş, bu işi bağla." diyorlar. koca kaptan duyduklarına inanamıyor ve yerinden fırlıyor. "siz hiç futbolcunuza bu maçı satın diyebilirmisiniz? biz bugüne kadar göztepe'de formamıza hiç ihanet etmedik, ettirmedik. size şerefli bir forma bıraktık, düşeceksek şerefimizle düşeriz. kalbim göztepe'yle ama ben böyle bir şey yapamam." diyor. aksel, maçtan önce soyunma odalarına gidip futbolcularına "arkadaşlar. benim kanım, canım her şeyim göztepe. ama sakın bana bakıp duygusal davranmayın. çıkın mertçe, erkekçe oynayın ve maçı kazanın." diyor.

    orduspor o maçı 2-1 kazanıyor ama maçtan sonra orduspor soyunma odası ölü evi gibi. futbolcular gürsel aksel'i maç bitiminde hüngür hüngür ağlarken buluyor, onu teselli etmeye çalışıyor. aksel, kimseye haber vermeden kula'ya gidiyor ve tam 1.5 ay hiç ama hiç kimseyle konuşmuyor. yakınları onun sağlığından endişe ediyor, aksel göztepe'li arkadaşlarının ısrarıyla izmir'e zor getiriliyor.
  • gerçek adamdır. gürsel akseller, metin oktaylardan nerelere geldik.
    göztepemizin efsane kaptanı.
hesabın var mı? giriş yap