• genelde dis ve cene yapisi duzgun olan insanlarin gerceklestirdigi eylem. bir de (bkz: aglanacak haline gulmek) vardir ki o ayri bir konudur.
  • tom cruise derlerdi eskinin genc kizlari, bugunun anneleri veya evde kalmi$lari...
  • genelde tabiiki de dudaklar, dişler ve ağzın ortodontik yapısı bunda etkilidir. ancak bir de işin güzel gülmeyi öğrenmek kısmı vardır. insan öküz gibi gülme isteğini bastıramayabilir, ancak gülerken "coşkuyla kıkırdıyormuş gibi" yaparak* ya da aynada gülüş çalışarak gülmeyi güzelleştiren unsurları kendine kazandırabilir. bir de şöyle bir olay vardır ki, bu; güzel güldüğünü düşündüğüm her kadında beni benden almıştır. formulize edecek olursak:

    gülerken gözlerin hafifçe kısılıp, üst dişlerin öndeki ikisini *gösterecek şekilde, dudak ve burnun, iki gözün arasında kalan kısımda yoğun mimik çizgileri belirecek şekilde yukarı kalkması, ..
  • insanı daha güzel ve çekici yapan başka bişe bilmiyorum.
  • gülmenin kötüsü olmaz der, annem. aynı anne "yavaşşş.." diye de az uyarmadı beni. yine seçimlik bir dünya ve ben yine güzel güldüğüm fikrine kapılmayı tercih ediyorum sözlük. bir gün, işyerinde bir arkadaşımın odasındayız, çay içiyor, sohbetin dibine vuruyoruz. müşterek kahkahamızın ortasında kapı açılıyor ve içeri arkadaşın oda arkadaşı geliyor: "sesiniz koridordan duyuluyor kızlar. bu arada, pınar'cım ne güzel gülüyorsun sen öyle!" diye arkadaşıma iltifat ediyor. ben orada misafirim ve üstü kapalı güzel gülmemekle, hatta belki anırmakla itham ediliyorum. tamam, herkesin polisi kendi şeyi, vicdanı ama alınıyorum be abi! hemen şımarık bir kız çocuğu gibi: "aşk olsun," diyorum, "hüseyin bey, ben güzel gülmüyor muyum yani?" hüseyin bey, tepeden tırnağa şöyle bir bakıyor bana, avrupa insan hakları mahkemesi daimi üyesi gibi uzun uzun düşünüyor ve: "senin de kolyen güzelmiş, keyfekeder!" diyor. sağol ya! dikkatinizi çekerim, o gün üzerimde güzel bulduğu tek şey, bir kolye! bana ait bir parça bile değil! sadece bir kolye, sonradan takmışım, aksesuar. vay bee... güzel gülmek, allah vergisiymiş sözlük, biz boşuna beyanname doldurmayalım.
  • güzel gözlerle birleşince maruz kalan kişiyi hipnotize eden, çekiciliği fazlasıyla arttıran bir şey bu.
hesabın var mı? giriş yap