• anadolu insanının dede korkut geleneginden gelen abartma yetenegi ile oyle ya da boyle fabrikatorluk unvanını aldıgı fabrika cesididir.
    genellikle sehrin varosa yakın duran orta direk mahallelerinde bulunurlar,
    çalışanları da fabrikatorun anası,karısı,gelini,cocugu gibi kendisine madik atmayacak know how unu aparıp iki sokak otede yeni bir fabrika acmayacak yakın akrabadan olusur,
    fabrikanın malzeme parkı 1 kuyu,10 metrelik iki hortum,lastik cekcek ve fırcalar ile fabrikatorun oglunun kullandıgı steysın ya da doblo tarzı bir aractır
  • yıllar önce anakara'daki barajların doluluk oranı %10'un altına indiğinde; istanbul gibi büyükşehirlerde elde halı yıkamak yasaklandı ve bizim bahçede, mahalle aralarında kendi halısını kendi yıkamaya alışık olan halkımız da aba altından sopayı gördükten sonra; geleceği gören ve fırsatları değerlendiren yatırımcıların kurduğu işletmelerdir.

    aslında isim olarak hatalıdır, zira fabrika denen yer mal üretim merkezidir. halı yıkamacılar ise hizmet ürettikleri için verilebilecek en uygun isim halı yıkama işletmesidir. otel sözcüğüne karşılık olarak misafirhane fabrikası demek ne kadar abesle iştigalse, halı yıkama fabrikası da öyledir.
  • aklıma hayvan gibi güzel halı yıkama projesi getirmiş olan markadır. marka mıdır, proje midir, nedir her neyse.
    (bkz: tişikkirlir sözlük)
  • genelde fabrika adı ile reklam edilen bu işletmeler, 2 metre civarında eni olan ve belirli bir kalınlıkta ki halılar için dizayn edilmiş yıkama makineleri kullanır. tecrübelerime göre; bu makine yıkamaları hiçbir zaman elde tahtalar eşliğinde çektirilerek yıkanılan halıların temizliğini veremiyor. özellikle halıfleks ince ve standartlar dışında ebatlarından dolayı daha zor temizlenmekte.
  • son zamanların trend sektörlerinden biridir. ama neredeyse bir çoğunun yıkama alanı genelde bodrum katlar oluyor. buna rağmen halı yıkama fabrikası yazmaları enteresan.
hesabın var mı? giriş yap