• özellikle doğuda, çok bi az erkeklerin ve özellikle kadınların/kızların müptelası olduğu, biricik sosyal aktivite mekânlarıdır... devletin -ulan helal olsun- bi hizmetidir... okuma-yazma, yün eğirme, halı dokuma, kumaş boyama, makreme, insan içine çıkma gibi yetenekler kazandırırlar halka...

    şimdi gel gelelim; zaten bu kadın-kız milleti için bir kaçış yerleri olan halk eğitim merkezleri, kadınlar hamamına döner... "gün" yapıyor gibi gazoz-pasta-börek-turşu-bisküvi-çay yüklenir gelirler, öğretmenler de bunnara katılır, süper eğlenceler döner... bu durumda halk eğitim merkezlerine devlet hamamı, devlet mesire mekânı falan da denebilir...
  • avcı ve damsız erkekler için tam bir "kuyusu"dur bu yerler, genelde minibüs, taksi duraklarına yakın olmaları bir yana, "düşürmeye" niyetli genç erkekler, kapıda bekleşir, zaten niyetli olan kızları en fazla 1 haftada koparırlar... aslen baskıdan, horgörüden, bunaltımdan sıkılmış, kız-kadın'lar ilgiyi, bekleşmeyi görünce hemen taw olur, ha babam oynaşırlar... bu vesileyle devlet bir çöpçatan sıfatı kazanır...

    zaten kurs bitiminde bu genç kızlardan bir çoğu nişanlanırlar, kadınlağr kocalarından boşanırlar falan...

    bir de (bkz: halk egitim merkezlerindeki statu sahibi erkek)
  • (bkz: halkevleri)
  • toplumda oluşan genel kanının aksine tek görevi dikiş, nakış kursları açmak olmayan, yeterli öğrenci sayısı olan 15 kişiyi bulmanız halinde istediğiniz her kursu açmakla yükümlü devlet kurumu.
  • beykoz da bulunan şubesi tam bir rezillik. iki tane memur birkaç kişiye bakmaktan acizler. bir de beyzademiz açmış köşede televizyonu dünya kupasını takip ediyor. oh ne ala memleket.
  • bir kurs açılması için en az 15 kursiyer talep eden, kursiyerlerin tamamından gerekli evrakları hazırlamasını isteyen, kursu verecek hocaya binbir evrak toplatan ve iş onaya gelince kursa onay vermeyen, hayalleri suya düşüren bir kurumdur.

    bahane olarak da kursu verecek hocanın hala üniversite hocası olmasını öne sürerler. neymiş öğrenci hocalar kursun ortasında bırakıveriyorlarmış herkes ortada kalıyormuş.

    inşallah ayda 300 tl ya ingilizce öğretecek üniversite mezunu bir enayi bulursunuz.
  • akepe iktidarı zamanı 2005-2008 arası özellikle emekli albayların sınıflarda brainwash yapmaya calistigi kurumlarda olabilmekteydi buraları. konferans salonlarına bile gerek duymadan sınıflarda politika çığırmaları ile nerdeyse eğitim merkezlerini de ele geçiriyorlardı. nerden mi biliyorum? 2005 den günümüze kurs öğretmenliği yapmaktayım. çok şükür bu subay kaşlı amcalarımıza buranın bir eğitim-öğretim yeri oldugunu anlatabildik. bilgisayar kursu lan burası! üniter devlet konulu milli güvenlik dersi değil!!
  • ruhsatlı ve işsiz bir avukat olarak evde sıkıntıdan patlayan şahsıma az evvel
    " eve yakın halk eğitimi merkezi varsa oraya misafir öğrenci olarak gitsen, dikiş, boyama, nakış hangisine elin yatkınsa onlarla oyalansan" demek suretiyle babaannem tarafından tavsiye edilen merkez.

    "can sıkıntısından ve işsizlikten ölecek" sendromumun bu kadar bariz farkedilidiğine mi yanayım, hala bir işim olmamasına mı yoksa eve yakın halk eğitimi merkezi olmamasına mı yanayım bilemedim.
  • isimleri yaşam boyu eğitim merkezi olarak değiştirilmektedir. hayret türkçeleştirmişler. tebrikler.
  • bir çok il ve ilçede akşam sanat okulu olarak da hizmet veren devlet kurumu.
hesabın var mı? giriş yap