• izlediğim diziler arasında -ki işim gereği yaklaşık 6-7 yıldır eski yeni ayırmadan deli gibi dizi izlerim- en sağlam dizilerdendir. 2. sezonu gerek diyaloglar gerek yönetmenin kurgu zekası gerek müzik ve oyunculuklar olsun dizi tarihinin en iyi sezonlarından olmuştur benim gözümde. sözlükte ve ya diğer platformlarda kıyaslandığı dizileri görünce memleketimde "arka sokaklar"ın niye 10 sezon sürdüğünü anlıyorum. örneğin dexter dizisi. ilk sezonu müthişti evet ama ilk sezonun birebir kopyası diğer sezonları ve berbat ötesi finaliyle bu diziyle kıyaslanamaz noktalara indi. hannibal hızlı gelişip hikayeyi sömürmeden ilerliyor. 10 sezon saklanacak sırlar, olacağını bildiğimiz olayların olmasını beklemiyoruz, hop oluveriyor olması gerekenler. dizi yönetmen kıskandıracak türden, tebrikler.
  • sezon finaliyle ağzımı uzun süre kapatamama, boş kmplayer ekranına dehşet içinde bakmama ve bir süreliğine düşünme yetimi yitirmeme sebep olmuş, uygun sıfat bulamadığım yapım.

    genel olarak bakınca olanlar sürpriz değildi. gümbür gümbür geliyordu ve geldi. ama ben, yani ne desem boş. düzgün cümle kurmaya bile mecalim kalmadı izlerken.

    dizinin sunuluş şekli, sinematografisi diğer yapımlardan o kadar farklı ki "benzerleri" diye bir kalıp kullanmak imkansız hale geliyor. benzeri yok bu dizinin, olamaz da.

    mads mikkelsen'a hayranlığım katbekat arttı. adamın ağzı başka, gözleri bambaşka şeyler söylüyordu. son sahnelerdeki yüz ifadesi o kadar hüzünlüydü ki gözlerim doldu. o kan gölünün ortasında ağladım, evet.

    garip ama iyi ki sezon finali oldu demek geliyor içimden. elbet yapanlar kadar olmasa da izleyici de izlerken yoruluyor. izlediklerimizi hazmetmek için biraz zaman çok iyi olacak.
  • son sezondaki perküsyon müzikleri insanı gerim gerim geriyor, dizi tarihinin en underrated dizilerinden biri olabilir
  • hayli şaşılası ve dumur olunası bir 2. sezon finali izletmiş olan dizi.

    --- spoiler ---

    bu bölüm kesinlikle onay/iptal olayına göre yapılmış bence. daha ikinci sezonun başındayken bile devam mı edecek bitirilecek mi diye konuşuluyordu, hatta hayranlar sayfalar falan açtılar bundan sonra bitirilmesin diye. bu sezon son olsaydı yani dizi bitirilseydi bu sahnelerden hannibal'ın kolay lokma olmadığını, her şeyin neredeyse başından beri farkında olduğunu aslında her şeyin hannibal's design olduğunu düşünüp hikaye de böyle bitti diyecektik. fakat şimdi devam eden bir senaryo olacak önümüzde. hoppaa oyuncu değişikliği, will, alana, jack çıkıyor yerine harry, john, steven giriyor diyemeyeceklerine göre en azından will ve jack kurtulacak zira hem alana orospu'su hem de will ekiplere haber saldıydı önceden. alana orospusu ölebilir, ölmeyi hak da etti zaten. ama bundan sonra olay nasıl devam edecek/edebilir anlamak güç. serinin orijinallerini izlememiş biri olarak bu noktada ne olduğunu/olmadığını bilemiyorum. bundan sonra iş klasik katil avına dönmeyecektir herhalde? aslında tam finallik bir son olmuş, sezon finali için hayli ağır olmuştu bence.

    --- spoiler ---
  • 2. sezon finalinin imdb puanı an itibari ile 10 olan dizi.

    üstelik önceki bölümlere kıyasla 2-3 kat daha fazla oy kullanılmış (an itibari ile 1592). millet sırf bu bölüme özel oy kullanma ihtiyacı duymuş.
  • beni dehşete düşüren dizidir. böyle bir sezon finali beklemiyordum desem yalan olur ama bazı noktalar hiç aklımdan geçmemişti.

    --- spoiler ---

    hikayenin dumura uğratan noktaları haricinde anlatılışı da etkileyiciydi. alana'nın üzerine düşen yağmur damlaları, hannibal'ın kapıdan çıktığı an, yanından geçip gidişi, abigail'in çaresizce will'e bakışı... her yer kan gölü ama ben duygusala bağladım açıkçası.

    --- spoiler ---

    bekle dur şimdi.
  • beklentilerimin üstünde,harika bir sezon finali.

    --- spoiler ---

    finali bir kez daha izleyesim var lakin izlemeye kıyamıyorum ilk halinde yaşadığım bende yarattığı şaşkınlık ve o sanatsal görüntülerle kalsın istiyorum.

    herkesi böyle biçip gideceği aklımda yoktu,will için tabi ki üzgündü çünkü onun arkadaşı olacağını düşündü,kendi dünyasını açtı ama will baştan beri intikam peşindeydi,son ana kadar da şans verdi.
    hannibal'ın başına kötü bir şey gelme ihtimaline karşı kafasında kurduğu bin bir çeşit plan vardı ve will'i şekillendirmeye çalışırken bunları tek tek sıraladığını da öğrenmiş olduk.
    gelecek sezon için abigail hariç hepsinin yaşama ihtimali var.
    will'in,hannibal'ın 'beni değiştireceğini mi sanmıştın?' sorusuna karşılık 'ama değiştirdim' cevabı gelecek sezonda karşımıza çıksın ben bu arada oturup sezonu baştan düşünmeye çalışacağım,son 15 dakikasında çılgın attırdı insafsızlar.
    uçak sahnesi ve sarışın hatun da bir anlamsız geldi ya bana,neyse.
    --- spoiler ---
  • spoiler öncesi biraz diziyi izlememiş olanlar için bir şeyler anlatayım dilimin döndüğünce.dizi genel olarak oldukça başarılı olmasına rağmen izleyicisi olmayan birini tutup bir anda bağlayacak bir dizi değil biraz türünün izleyicisi olmak gerekiyor.şiddet unsuru fazla hatta 2. sezon sonlarında top noktaya çıktı diyebiliriz ama dizinin izlenirliğini arttırmaktan ziyade gerekli olduğu için varlar iyi bir filmde ki sevişme sahneleri gibi diyebiliriz o sahnelerin dağılımına.
    dexter ile mukayese edenler olmuş bence bu iki dizi karakteri belli noktalarda birbirinden ayrılıyorlar. dexter da zeki bir karakter olmasına karşın işlediği cinayetlerde zekadan ziyade bir asker gibi kural kitabına göre ilerleyerek yapıyor ve yaptığı iş her ne kadar bağımlılık olsa da yaptığı şeylerden genel olarak memnun değil buna karşın hannibal olayı kendince sanata çevirmiş etrafına zekası ile görünmez bir duvar örmüş şekilde ilerliyor ki bence bu farkta iki dizi arasında çok net bir fark yaratıyor konu olarak.bence direkt dexter izleyicisinden ziyade breaking bad izleyicisine daha çok hitap ediyor ki skyler white yüzünden diziyi bırakmış birisi olarak söylüyorum.bu kısımda skyler white'tan bahsetme sebebim ise insanların aklına getirerek bir dizi karakterine sövdürmek adınadır.

    --- spoiler ---
    gazetecenin de abigail'in de ölmediği tahmin edilebilirdi ama son 10 dakikada ki olayların karmaşasını işleyişini kimsenin tam olarak tahmin edebildiğini düşünmüyorum.

    iki zeki adamında birbirini manipüle etme konusunda ki çalışmalarını gördük olayları biraz daha will'in tarafından izlediğimizden dolayı onun başlangıç noktalarını biraz daha iyi biliyoruz ama hannibal tam olarak hangi noktadan başladı anlamak güç.kendi doktorunu öldürmeye gittiği sahne olmasa doktoru will'e kasten kendisi yolladı diyeceğim ama o da yok.her ne kadar hannibal'ın doktor son sahnede uçakta yanında otursa da kadın açık açık jack'e oyuna gelenlerin esas kendileri olduğu konusunda uyardı.

    bunlarla birlikte bence hannibal'da will'le alakalı bazı konularda tam olarak emin olmadı hangi tarafta olduğunu tam olarak kestiremedi o konuda çemberin son halkası zihin odasından tutup çıkardığı gazeteci kadının kokusu oldu bana kalırsa o ana kadar hala tam olarak net fikir sahibi olduğunu düşünmüyorum.o koku olmasa 3'lü paket olayını ciddi ciddi düşünmüş gibi duruyor.
    --- spoiler ---
  • uzun uzun açıklamalara, ayrıntıları vermeye gerek yok. gelmiş geçmiş şuana kadar ki en iyi sezon finalidir. ki buna diğer tüm diziler de dahil.
    -benim tasarımım-
    yapımcı ekibin önceki dizilerinde de kullandığı ama burada mükemmelleşmiş geri sayım olayı. o akşam olsa da olayların tamamını öğrensek hissini iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

    adam aklındaki fikri ve hislerini size yaşatıyor.
    oyuncu seçimi, kamera açıları, ekranın bölünmesi, fondaki müzikler, yemekler her şey mükemmel.
    -benim tasarırım-
    sonuç olarak
    (bkz: hannibal ile yemekteyiz)
    pardon
    (bkz: hannibal izlemekteyiz)
hesabın var mı? giriş yap