• hintli mecnun müzikçi.. müziğe pandit rajaram'ın yanında vokal yaparak başlayan hari bey, sekiz yaşında pandit bholanath'ın flüt çalışını duyarak meftun olmuştur hem aygıta, hem pandit beye (hayatı da, birazdan tanık olacağınız üzre pandit resmi geçidi gibidir zaar, hey maaşallah)..

    böylece bilumum üflemeli çalgılara meyleden hari bey, allame bir flütçü olmuştur.. bjornstad, garbarek, mclaughlin gibi müzikçilerle çalışan hari, birçok filmin müziğine de flütünü komuştur zınk gibi; pandit shiv kumar sharma ile birlik özellikle de..

    zat-ı nadidenin, pandit jasraj ve shahid parvez ile yaptığı ragalar da neffistir ayrıca.. sonracıma, pandit bhimsen joshi ile de çalışmışlığını biliyorum, vaktiyle telgraf çekerek bildirdiydi bana.. (pandit panya)
  • çok da güzel bir adamdır hari bey; böyle incecik bıyıkları, geriye taranmış saçları ve hacimli göbeciği ile.. nerden nereyee (bkz: makis ablianitis)..
  • hintli bansuri sanatçısı. hindistanın en önemli müzisyenlerinden biri olduğu kabul edilir. batıdan birçok müzisyenle çalmışlığı vardır. hint müziğine kolay bir giriş için chaurasianın music of the rivers adlı albümü dinlenilebilir.
  • dinleyenin kafasının içine melodileri ağır ağır üfleyen bir deha.

    http://www.youtube.com/watch?v=0jqd6dvzcku
    http://www.youtube.com/watch?v=2kpn3nrnq3c
  • 2015'de, philharmonie de paris'de verdiği "raga gecesi" konserinin kaydı müthiş. mavi libası, boynunda incileri, alnında bindisi, bansuri flütü ve tabla, pakawaj, tanpuradan oluşan şahane orkestrasıyla üstat, başka dünyalardan değil haber vermek, oralara götürdü getirdi.

    tabii fransızların konser organizasyon kabiliyetlerinin de payını unutmamak lazım. kaydından dahi bu kadar mest oluyoruz, orada olsak kim bilir ne biçim oluruz.
hesabın var mı? giriş yap