• los angeles, california'da yaşayan hint kökenli komedyen, oyuncu ve yazar. abc family kanalındaki state of georgia dizisinde seth karakterini canlandırıyor şu anda.

    http://www.youtube.com/…v=lc-xdtkbyty&feature=share burada amerikada bir müslüman olmanın zorluklarıyla (!) dalga geçiyor

    http://www.youtube.com/…=nivf5yur4hw&feature=relmfu

    http://www.youtube.com/…=i4h1ssyrj1q&feature=relmfu

    http://www.youtube.com/…=zxvv6nkygq8&feature=relmfu
  • comedy central’da trevor noah’in sundugu daily show’da sempatikligi ile dikkatleri ceken hint asilli musluman komedyen. dunku beyaz saray muhabirleri yemeginde yaptigi konusmasinda amerikan anayasinin 1.maddesi kapsamindaki ifade ozgurlugunu vurgulayan cok guzel bir konusma yapmistir. konusmasinda basina hakli elestiriler getirmis, basinin halkin guvenini kaybettigini belirtmis ve artik haberleri istihbarat orgutlerinden degil medyadan alan bir baskanla yonetilen bir ulkede basinin isini en iyi sekilde yapmasi gerektiginin altini cizmistir. donal trump’in kesinlikle icki icmedigini belirtmis ve soyledigi herseyi, attigi her tweet’i ayik bir sekilde yaptigini esprili bir sekilde belirtmistir. konusmasinin en carpici yeri basini abd’de yasayan azinliklara benzettigi bolum olmustur. basin isini iyi yapmadiginda bunun butun basina mal edilmesi ornegini gostererek “artik bizim nasil hissettigimizi daha iyi anlayabilirsiniz” demistir. konusmasini soyle bitirmistir: “baskanin ve hukumetin olmadigi bir ortamda baskani elestirmemem istendi. bunu cok iyi anliyorum. basinla baskanin kavgali oldugu garip bir durumla karsi karsiyayiz. ama, siz de artik sadece su an icin “azinlik” oldugunuza gore, icinde bulundugum durumu anlayabilirsiniz. bu ulkedeki pek cok azinlik cocugun hissettigi bir durum bu: buraya cikip, kimseyi kizdirmayip, ortama uymaya mi calismaliyim? yoksa gercekten ne hissettigimi mi soylemeliyim? cunku bu etkinlik anayasinin 1.maddesini ve ifade ozgurlugunu kutlamak icin duzenlenmis bir etkinlik. ifade ozgurlugu acik ve liberal demokrasinin temelidir. universite kampuslerinden beyaz saray’a kadar, sadece amerika’da 1. nesil hint-amerikan musluman bir cocuk buraya cikip baskanla yani musluman yasaginin arkasindaki turuncu adamla dalga gecebilir. baskanin bile anayasinin 1.maddesinden etkilenmemesinin mumkun olmadigini butun dunyaya gosteren muhtesem bir gelenek bu. ama baskan bu etkinlige gelmedi. cunku donal trump ifade ozgurlugunu onemsemiyor. aklina gelen her seyi tweet eden bu adam, ona bu hakki veren yasayi tanimayi reddediyor. saat kac su anda? 11? su anda gecenin 11’i. 4 saat sonra donald trump nicki manaj’in (soyadinin benzerligi ile dalga geciyor) bu yemegi nasil berbat ettigini anlatan tweetlerine baslayacak ve bunu tamamiyla ayik bir sekilde yapacak. ve bu onun hakki. hepimizin bu hakki savunmak icin bu aksam burada toplanmis olmasindan gurur duyuyorum; beyaz saray’daki adam bunu hicbir zaman yapmayacak bile olsa. beyaz saray muhabirler birligine beni buraya davet ettigi icin tesekkur ediyorum. sizlere, bir nesil gazeteciye ilham olduklari icin woodward ve bernstein’a, sonrakilere ilham verecegi icin de donald trump’a tesekkur etmek istiyorum. cok tesekkurler.”
  • netflix'teki stand up'ını biraz önce izlediğim komedyen. genel olarak komik, eğlenceli şeyler anlatmış.

    --- spoiler ---

    lisedeki kız arkadaşına yaptığı kapak efsaneydi.

    --- spoiler ---
  • çocukluğunun geçtiği davis'te gerçekleştirdiği 2017 yapımı netlix gösterisi ile hayata yönelik ne kadar büyük bir merak, bilinç, gözlem ve insaniyet kapasitesine sahip olduğunu ortaya koymuş komedyendir, bir yerde kara mizah komedyenidir.

    şuradan türkçe veya ingilizce altyazı ile izlenebildiğine dair bazı rivayetler var:

    link
  • tartışmalı konulardan uzak durmak yerine tam üstlerine parmak basarak mizah yapan, hint asıllı ve müslüman bir aileden olduğunu her konuşmasında ve gösterisinde vurgulayan ve bunlar üzerinden yaşadıklarını, dinleyenleri kendinden utandıracak kadar sert ama bir o kadar da komik bir dille anlatan genç komedyen ve oyuncu.
    2016 rtca (radyo ve televizyon muhabirleri derneği) ve 2017 beyaz saray basın mensupları yemeğindeki konuşmaları son zamanlarda büyük ilgi uyandırdı, zira konuşmacı olarak katıldığı yemekte bulunan basın kuruluşlarına, kongre üyelerine ve hatta başkan aday adaylarına yüzlerine baka baka umarsızca, kıvırmadan ve zekice giydirmek her babayiğidin harcı değil.
    bizde olsa bırakın ilkinde bütün ahaliyi bir temiz kalayladıktan sonra "ağzına sağlık hasancım, müsaitsen gel seneye bir posta da beyaz saray'da anamıza bacımıza sövüver!" demeyi, "yüz verdik ayıya geldi s.çtı halıya" diye saygısızlıkla suçlanmanın akabinde tüm gösterileri iptal edilir, bilimum camialarca hedef gösterilip vatan haini ilan edilir. gözünü sevdiğimin ifade özgürlüğü...
  • beyaz saray basin mensuplari yemegindeki konusmalari tek tek izlerken denk geldim. bence bu programlarin tamamini izleyin baya eglenceli programlar var, obama ve anger translator olan guzel, bush'un dublorumsu bi benzeriyle ciktigi guzel, hepsini izleyemedim ama izlediklerim hep guzeldi.

    beyaz saraydaki hasan minhaj konusmasindan ulkece cikarilabilecek dersler var. (yoo dostum yo, basin ozgurlugu konusuna daha cok var, 1st amendment bizim icin malesef oldukca uzak)

    mesela basinin guvenilirligi. insanlarin "gercekligi" degil "guveni" onemsedigi bir donemdeyiz, insanlarin guvenini kazanmalisiniz diyordu hasan minhaj. tam olarak turkiye icin de bu durum gecerli bence, aklimiz cikiyor her seferinde, ya bu insanlar a haber'e nasil inaniyor diye. durum bizde de ayni cunku, gerceklikle ilgilenen yok, tayyib'e guvenen adam a haber'in soyledigini dinliyor. onu rahatsiz etmeyen bu. bence sirf bu sebepten muhalefet anlayisinin degismesi gerekiyor, yani tayyib'in ulkeyi nasil bi ucuruma goturdugunu cok basit bir matematikle bile anlatsaniz destekleyen kimse icin onemli degil, anlattiginiz adam size guvenmiyor zira.

    sevdigim bir buyugum, 17 aralik doneminde, insanlarin haberi olmali deyip, fazladan sözcü gazetesi alip, otobuslerde, dolmuslarda birakiyordu. aklim cikmisti o donem, saniyor ki insanlar okuyup, vaaay demek ki tayyip kotu adammis diyecek. sevgili muhalif romalilar, akp'li birinin sözcü okuyup convert edilmesi ihtimali, sizin yeni safak okuyup akp'li olma ihtimaliniz ile ayni. cunku din kardesimiz hasan'in da dedigi gibi gercekligin pek bir onemi yok. guven kazanmalisiniz.

    malesef guven kazanmanin formullerini verebilecek kapasiteye sahip degilim. sadece ise yaramayan ve hic yaramayacak biseyden bahsedebilirim. bugunun iktidarini destekleyenlerle alay etmek, hakaret etmek, bu adamlarin sizi dinlemesini kolaylastiracak birsey degil. hukumeti ve sevenlerini her durumda "aa siz aptalsiniz ama" diyerek deviremeyeceginizi akp'nin girdigi ikinci secimde farketmeniz gerekiyordu. kilicdaroglu son zamanlarda bu yaklasimdan uzaklasmaya basladi, biraz gec oldu tabi ama bu sekilde dayanabilirse faydasini gorecegini dusunuyorum.

    hasan minhaj basligina niye yerel siyaseti soktum bilmiyorum. sanirim adami ve yasadigi ulkeyi cektigi onca aciya ragmen kiskandim. rtca ve whcd konusmalarindan sonra netflix'deki show'unu da izledim, tam bir komedyen olarak gormuyorum, zaten amerikan standuplari beni hic guldurmuyor. ama harika bir hikaye anlatici. yani 2 sn once gulumserken birden bogazinizi dugumleyebiliyor. konuyu cok iyi baglayabiliyor. bu rtca'nin ve whcd'nin sonlarina dogru yaptigi duygusal vurgularda cok net. netflix gosterisinde de birkac kez bunu yapiyor.

    henuz genc olmasi guzel, takibe devam.
  • sen ne muhtesem bir komedyensin aman yarebbimm...

    son netflix special'ini ilmek ilmek ormus adam.
    homecoming king;
    https://www.youtube.com/watch?v=fu-u5vldxvy

    arka fonundan tut, muziklere, hikayede arada guldurup arada duygusallasip ve tam da beklemedigimiz anlarda suratimiza attigi tokatlarla hic sikmayan bir komedyen hasan minhaj.

    ote yandan hikayesi gocmenler icinn o kadar evrensel ki, kendim son 10 senede yasadiklarimdan ya da cevremdeki insanlarin deneyimlerinden bir parca buldum surekli gosteride.
    ozellikle daily show secmelerinde yasadigi duygusal calkanti kismi kisisel sebeplerden dolayi cok yakin geldi. gosterinin o kisminda, en tepeye, en ust noktalara cikmakla alakali "hasan adinda birisi bu noktaya cikamaz, biz elenmek icin oradayiz" cumlesi cok vurucuydu.
    sonrasindaysa jon stewart'la olan hikayesini ve eski kiz arkadasiyla alakali bolumu iyi bagladi.

    son olarak... turkler, amerika'ya gelmeyi dusunenler, amerika'da cocuk buyutenler, daha yakin zamanda buralara gocmus kisiler... muhakkak izlemelisiniz. kacin sakirmayin.
  • 2017 yılında beyaz saray muhabirleri yemeğinde yaptığı konuşmayla iyice dikkatleri üstüne toplayan hint asıllı müslüman komedyendir. şu anda netflix’in 32 bölüm olarak anlaştığı haftalık “patriot act” programıyla göz doldurmaktadır. ince ve zeki esprileriyle kesinlikle sıkı takip edilmesi gereken komedyenlerden.

    patriot act'tan seçmeler:

    suudi arabistan

    amazon
  • "the color of poop" hikayesinde hüzünlendiren amerikalı komedyen
  • netflix’te patriot act isimli izlenesi politik komedi şovu olan komedyen.
hesabın var mı? giriş yap