• bir grup saldırgan tarafından katledilen genç.

    faris muhammed al-ali henüz 17 yaşındaydı ve bu sene tıp fakültesini kazanmıştı.

    bir grup ırkçı faşist tarafından haince bıçaklandı. muhammed’in kanı, ırkçılığı körükleyen faşist siyasilerin ellerindedir. gün yüzü görmesinler inşallah.

    mekanın cennet olsun güzel kardeşim.

    haber

    edit: allah bu genci katledenlerin de, bu katli burada arsızca haklı göstermeye çalışan insan müsvettelerinin de, bu katlin baş müsebbibi malum dinozor siyasetçilerin de cezasını versin. siz insan olamazsınız.
  • katledilmesinde ülkedeki sığınmacı sorununu görmezden gelen herkesin, hatta bu başlığı açan aktroll'ün bile vebalinin olduğu gençtir.

    tam olarak bu tarz meseleler yaşanmasın, hatta ülkede iç savaş çıkmasın diye sığınmacıların barış ve sükun içinde memleketlerine dönmelerini istiyoruz.
  • reyhanlı'da yaşayan suriyeli sayısı türk vatandaşlarının iki katı olduğundan kendi vatandaşları tarafından öldürülme ihtimali %66 civarıdır. hatta yerli halkın da yarısından fazlası arap olduğundan bir arap tarafından öldürülme ihtimali %85'e çıkıyor. olayda ırkla ilgili herhangi bir bağlantı yokken hangi tarafınızdan uyduruyorsunuz çok rahatsız iseniz de kalanları evinizde besleyin ya da beraber demokratik bir ülkeye siktir olup gidebilirsiniz.
  • haberde kimin öldürdüğü yazmiyor.
    bir grup diyor.
    suriyeliler kendi aralarında öldürdüler belki ?

    niye böyle "katledilen" diye başlık açıyorsunuz?

    biz yapsak anında uçururlar.
    ama arap gotu yalarsan bir bok olmuyor.
    amk.
    dünya tarihinde başka bir ırkı kendi ırkından daha üstün tutan başka bir millet yoktur.
    hepinizin canı cehenneme.
  • allah rahmet eylesin de benim merak ettiğim şu. bu suriyeliler yabancı öğrenci kontenjanından mı üniversiteye yerleşiyor? yani bunların sıralaması bizimkilerle aynı kategoride mi?

    bizim öğrenciler gibi mesela tıp kazanırken ilk 20-30 bine girmeleri mi gerekiyor yoksa kendileri için ayrı bir sıralama mi var?

    edit: şöyle bir mesaj geldi bilgi olarak.

    --- spoiler ---

    yös diye bir sınav var ona göre yerleşiyorlar. bizim sınavlara oranla çok basit bir sınav. bizim kontenjanlardan ayrı olarak yabancı öğrenci kontenjanı ayrılıyor asıl kontenjanın yüzde 10u diye hatırlıyorum. onun üzerinden yerleşiyorlar.
    --- spoiler ---

    edit 2: @unutulmustanri nickli arkadas mesaj attı.

    "merhaba yos 2011de kalktı uniler kendileri yapıyor sınavları. sevgiler."

    edit 3: @konglomer nickli arkadas da şu bilgiyi verdi.

    "o zaman bir bilgi de benden gelsin.

    üniversitelerin yabancılar için özel olarak yaptığı sınavlar için kuruluşlar var ve yabancılar o kolay mı kolay sınava çalışmak yerine hangi üniversiteye gideceklerse o sınavın nasıl yapılacağı hakkında mükemmel bilgiye(allah vergisi bilgiler) sahip kuruluşlardan o engin bilgileri alıveriyorlar.al sana çiçeği burnunda tıpçı."

    edit 4: @efendiololric adlı çaylak arkadaş da şu mesajı attı. selamı varmış.
    "ben bilgi vermeyeceğim ama burdan tüm dünyaya selam olsun"
  • çok üzüldüğüm haber.

    bir yardım kuruluşunun* yetiştirdiği gençlerden biriymiş. okuyabilseydi ülkeye, insanlara faydalı olabilecekti. kendini geliştirmeye çalışan gencecik bir insan. savaştan kaçmış, korku ve zulümden dolayı ülkesine dönemeyen bu insanlara karşı ırkçılığı körükleyen herkesin kanı ellerindedir.

    savaştan kaçan insanlardan üç kat kira isteyip, üç kuruşa iş yaptıran; kaçtıklarında kaçak, kalıp canları için savaştıklarında terörist damgası vuran; siyasi malzeme haline getiren; işinde gücünde kimseye zararı olmayan insanları rahatsız eden; sabah akşam ırkçılık propagandası yapan herkes, bu ve daha nicesinde dolaylı katillerden biridir.
  • allah rahmet eylesin. geride kalan ailesine allah sabır versin.

    tarihe no: bu çocuğun öldürülmesinden sorumlu olan, suriye'deki iç savaşı korukleyenlere sonuna kadar destek olanlardır.
  • ne işi varmış türkiyede
  • sorun sığınmacı sorunu değil. bu tip olaylar nefes alıp vermek gibi doğal sonuçlar...

    ümit özdağ da doğal sonuç... kök nedeni çözmeden bunların lacivertlerini yaşayıp dururuz.
hesabın var mı? giriş yap