• 2 yaşında çocuğu olan ortak facebook hesabı açan evli çifttir. en büyük hobileri avm'de bebek arabası sürmek ve dişleri yeni çıkmaya başlayan bebeklerine patates kızartması yedirmektir.
  • iktidarın halka reva gördüğü yaşam stilini benimsemektir. yeşil alan kaldı da gitmedik mi?
  • tüketim çılgınlığı kurbanı, evli ve çocukludur.

    bekar biri olarak avm'lere gittiğimde gördüğüm manzara karşısında dehşete düşüyorum çoğu zaman. hepaynı şeyleri giyen kızlara, hep aynı tarzda saça sahip erkeklere alıştık tamam da aynı tipte aile kurmak da neyin nesi?

    bakımlı bir anne, avm içinde çılgın atan 3-4 yaşlarında bir çocuk, ilgili gibi görünmeye çalışan bir baba ve bebek arabasında arada bir ağlayan arada bir etrafa gülücük saçan 0-2 yaşında başka bir çocuk.
  • muhtemelen ankara'da yaşıyordur.
  • modern, kapitalist toplumun kacinilmaz sonucu olarak ortaya cikmis insandir.

    lefebvre tarafindan durum oldukca guzel aciklanmaktadir. kapitalizmin insani kendine ve insani degerlere yabancilastirmasi, ayni zamanda fiziksel ve ruhsal anlamda bir butun olmaktan uzaklastirmasi sonucu icine dusulen boslukta arayis sistemin icinde var olan, sorgulama gerektirmeyen gecici mutluluklarda, tuketim cilginliklarinda cevap bulmaktadir. butun olamamis, is yerinde ve aile hayatinda ikiye parcalanmis kisi gundelik hayati ile birlikte sistemin ufak bir piyonu olmaya devam ederek aslinda kapitalizmi canli tutmaktadir.
  • ellerinde alışveriş poşetleriyle, avm'nin camından dışarı bakarak ''hava ne kadar da güzel, değil mi azizim?'' diyen insandır.
  • kadındır.
  • hava kotuyken avm ye gidenden pek bi farki yoktur.tuketmesi emredilmistir o da tuketmeye gitmistir.
  • alacakları vardır, tahsil etmeye gitmiştir.
  • ihyiyacı vardır alışveriş yapıp çıkacaktır kısmını geçelim de avm'yi "aktivite ve yaşam merkezi" belleyip maaile 3-4 saatini mal mal vitrinlere bakıp tavuk çiftliği gibi ışıklandırma altında volta atarak geçiren versiyonları toplumsal yara olan insan türü.

    türkiye'nin çoğu yerinde 10-15 derece arası seyreden bahar havasından çocuğunun götü donacak diye korkan ama binlerce insanın türlü mikroplarıyla dolu pis havalı (aslında havasız) , suni ışıklı , sağlıksız yiyecekli, dükkan seyretmekten başka aktivitesi olmayan yerde çocuğunun fiziksel-psikolojik sağlığının bozulmasından korkmayan pek bilinçli insanlardır bunlar. sayelerinde bir türlü bitmeyen talebe habire şehirlerimizin içine edilerek avm arz edilmek suretiyle cevap verilmektedir. elin adamı yazın görmüyor bu sıcaklıkları kuzey avrupa'da, kanada 'da, bebekler her havada sokaklarda geziyor. ama bizim bebekler çoook sağlıklı oluyor tabii! bu ne yaman çelişkidir, bebeğinin hasta olmasından korkanın ilk kaçacağı yer avm'dir yahu! binlerce insanın öksürüğü tıksırığı sirküle ediyor zavallıyı mikrobun ortasında gezdiriyorsun bir de açık havadan mahrum ettiğin yetmez gibi! havaya uygun giydirir çıkarırsın mis gibi temiz havaya, bebek ana rahminden yeni çıkmadıysa açık havada 10 derecede paltoyla donmaz. türk halkının % 80'i böylesine güneşli memlekette d vitamini eksikliği çeker, avm'de büyüyen nesiller de kuşla böcekle karıncayla ilgilenmek yerine 6 yaşında iphone modeli ezberler. bu durumun sosyolojik neticeleri ise şeklimizden görülmektedir. aferin. devam edin böyle.
hesabın var mı? giriş yap