• derinlemesine etkili en kısa yol "her zaman her seyin en en kötüsünü düşünki en kötüsü gelince bile teselli sahibi olabilesin".
  • gerceklesebilir hayaller kurmak. hayallerle yasamamak
  • "neyse bunu da yarin dusunurum" demek. hayal kirikligi uzerine yogunlasmayi engellemek. ayrica (bkz: scarlett o'hara)..
  • en basiti hayal kirikligina ugramamaktir. ee iyi de asil sorun o zaten.
    beklentileri sifirlamak en guzelidir. hic kimseden, hic bi sekilde birseyler umut etmeyeceksin.
    olduguna akisina birakip, sana verilenle yetineceksin.
    gezginin biri dag tepe gezerken cobanin birine rastlamis.
    selamun aleykum, aleykum selam felan. dayi bugun hava nasil olcak sen bilirsin demis gezgin.
    coban olmasi gerektigi gibi olacak demis. iyi de dayi o ne simdi, bize oyle alengirli laga luga yapma demis gezgin.
    bak evlat diye devam etmis coban. sen gunesli bi hava beklersen ve yagmur yagarsa uzulursun demi.
    he dayi niye gunes cikmadi diye uzulurum demis gezgin. ama ben olayi astim, artik bugun hava soyle olsun boyle olsun demiyorum,
    nasibim neyse, eyvallah cekiyorum. boylecede hic bi zaman mutsuz olmuyorum demis. gezgin de dayi harbi kral adamsin ver elini opeyim
    demeye kalmadan, coban kaybolmus ortadan. ne kardesim masal mi anlatiyoruz burda. coban yoluna gezgin yoluna gitmis.

    basittir iste o kadar hayal kirikligiyla bas etmek. ayrica kabullenmeyi bileceksin. ben sana vur ensesine al lokmasini moduna gec demiyorum,
    lakin x sahis sana y davranisinda mi bulundu, uzuldun kirildin, hayallerin mi yikildi. madem bi onceki kosul olan umit etmemeyi beceremedin, bari bu sefer kabullenmeyi bil.

    ahkam kesmek de ne kolay bi ismis canim. o kadar kolay degil. insan evladi iste, bazen de guzel oluyor boyle hayal kirikligi felan. hani bi ara dagilabiliyosun, ama toparlanmanin on kosulu dagilmak. kaybolmayan sakiz, tukenmez kalem miyiz biz. yoo degiliz. hepimiz insaniz, aci ceker, efkar dagitir, sevinir, hede hodo do do.. coban dayi tabi asmis adam, evliya gibi adam, bize boole felsefik hikayeler anlatip nasihat vermek kolay onun icin.
    sikiysa insin o dagindan, karissin su sehrin insanlarina da o zaman goreyim ben onu.
  • kırılan hayallerin yerine esnek hayaller geliştirerek gelecekteki olası hayal kırıklıklarını engellemek... kırılmış hayalin geri dönüşü olmaz çünkü...
  • hayal kırıklığına uğramamak için beklentileri sıfırlamak, yaşamın kendisine duyulan en baba hayal kırıklığıdır zaten, ki bir ömür baş etmek gerekir onunla, pasif intihardır.

    en temizi hayal kırıklıklarını göğsünü gere gere yaşamaktır. nitekim zamanında o hayale kapılıp mutlu olmuş olan da sensindir, bir başkası değil.

    zaten işin özü her hayal bir gün kırılır da, kimi sessiz sedasız ağırbaşlı yapar bunu. sen zaten çoktan yerine yeni hayaller doldurmuşsundur, farkına varmazsın. vardıkların, ancak böyle şangır şungur yaygara çıkararak kırılanlardır.
  • (bkz: inkar)
hesabın var mı? giriş yap