• türkasset varlık yönetim a.ş. tarafından bir süre önce satın alınan ve hayat varlık çatısı altında iki şirketin de tüm varlıklarıyla birleştiği varlık yönetim şirketidir.

    aynı zamanda ortakların veya grup şirketlerinin kefaleti benzeri bir teminatlandırma olmadan tamamen şirketin kendi bilançosu ve yönetim gücüyle (ebrd) ve ıcbc turkey ile 120 milyon tl tutarında sendikasyon kredisi anladıkları haberleri yayınlandı. aldıkları sendikasyon kredisinin sektöre gelen ilk uzun vadeli sendikasyon kredisi olduğunu vurgulanıyor.

    bugün yapılan basın toplantısında tüm detaylar şirket ceo'su hilmi güvenal tarafından aktarıldı.

    konuşmanın en çok dikkatimi çeken kısmı ise (bu şirketler neden sürekli isim değiştiriyor/birleşiyor diyenlere gelsin) :

    --- spoiler ---

    "bu arada bu sektördeki iki şirketimizi turkasset'i ve hayat varlık’ı da hayat varlık çatısı altında 17 mart'ta birleştirdik. bu birleşmeden hemen bir beklentimiz yok, bugün için formalite ancak bundan sonra alacağımız portföylerde 2018 sonrasında borçlu müşterilerimizin ödemek zorunda kalacakları damga vergisi, harçlar ve bsmv'den bir müddet daha 2020-21'e kadar sakınabilmelerini sağlamak adına bugünden hazırlığımızı yapmış oluyoruz. gönül ister ki kredi geri ödemelerinde borçluya yıkılan yüklerin toptan kaldırılması ve zaten sıkıntıdaki vatandaştan bir de damga vergisi, harç veya bsmv alınmasın."
    --- spoiler ---

    kaynak: http://www.bloomberght.com/…yon-tl-krediyle-basladi
  • siz siz olun borcunuzun bu şirkete düşmemesi için hiçbir bankaya borçlanmayın. çünkü piyasadaki diğer varlık yönetim şirketlerinden 1000 kat daha beterdirler. borcunuzu ödemek istersiniz, ararsınız; 1000 tane prosedür çıkarırlar. önce indirim yapmaya yanaşır, sonra bir yerlerde küçükte olsa bir hisseniz olduğunu görünce, tapunuzu (evinizi barkınızı) elinizden almak için borcunuzda indirime yanaşmaz ve almaları gerekenden çok daha fazlasını alabilmek adına ellerinden geleni yaparlar.

    parası olmadığı için senelerce borcunu ödeyemeyen insandan, tapuya gidip 200 liralık takyidat belgesi almasını isterler. (oysa borcun kendisi ise zaten 2500 liradır)

    müşteri memnuniyetinden bahsettikleri ise şudur: gerçekten yardımcı olmaları ve indirim yapmaları için kanser hastası olmanızı ve bu hastalığınızı da belgelerle onaylamanızı beklerler, kanser olduğunuza inanırlarsa borcunuza bir indirim yapma imkanları ancak doğabilir... kanserliye yaptıkları indirimi, kansersizden fitil fitil çıkardıkları için ise, hiç zarar etmezler!.......
  • gitgide eğlence saçan bir borç takipçisi.

    bakınız kronolojik sırayla ne güzel mesajlar şandelliyorlar :

    hayat varlığa ait adliye biriminde yenilenme sırasında olan borcunuz tüm uyarılara rağmen ödenmediği için kkb notunuz risk sınırının altına düşürülerek tbb risk merkezi kanuni takip kaydınız güncellenecek olup size sunulan bütün indirim haklarınız kaybolacaktır,finans sisteminde sicilinizin kalıcı bir şekilde etkilenmemesi için acil irtibata geçiniz.

    hayat varlık'a ait borcunuz ile alakalı şu tarihe kadar ödeme sağlanmazsa dosyanızın yenilenmesine istinaden banka hesaplarınıza bloke konulacaktır.

    hayat varlığa ait borcunuz ile ilgili şu tarih itibari ile faiz güncellemesi yapılacaktır. anapara bugünki değeri ve güncel borç bakiyenizi öğrenmek için acil irtibata geçiniz.

    hayat varlık'a ait borcunuz için yaptığınız ödemeye istinaden dosyanızın kapatıldığına dair gerekli son kontroller için irtibata geçmeniz gerekmektedir. (bkz: yalana bak)

    hayat varlik'a ait tarafiniza tebligat gonderilen borcunuz ile ilgili odeme yapmadiginiz gorulmus olup bugun mesai bitimine kadar odeme veya protokol yapilmazsa ay sonu itibari ile dosyaniza faizler ve masraf eklenerek yenilecek indirim haklariniz yok olacak tbb risk merkezi'nde kkb puaniniz negatif yonde guncellenecek,banka blokesi,maas,tasinir tasinmaz mal haczi,isletme rehni ve haczi islemleri şu tarih itibari ile ivedilikle uygulanacaktir. (bkz: ver mehteri ver)

    risk merkezine bugün itibari ile gönderilecek kara listede sizin de isminiz var.acil iletişime geçiniz.

    denetim birimi tarafından dosyanız incelenmiş olup bayram öncesi geçerli olmak üzere sınırlı sayıda kişinin faydalanacağı indirim risk merkezine bildirilmek üzere dosyanıza tanımlanmıştır. yasal işlemler başlamadan fırsatı kaçırmamak adına acilen iletişime geçiniz.kontenjan sınırlı sayıdadır.

    üstelik bu uyarıları geçtikleri sözde borçlu şahıs vefat edeli 1 seneyi geçti.
    (bkz: aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor) ama durmak yok hayat varlık, takibe devam.

    not : avukat dostlar araştırdı; sözde borçlu şahsa ait herhangi bir açık icra takip dosyası da yok.
  • bir süredir 0 850 711 01 11 nolu telefondan borçlu olduğu düşündüğüm uzak bir akrabamın ismiyle beni arayan şirket. yani beni borçlu kişiyle ilgili aramıyor, direkt onun ismiyle bana hitap eden bir robot beni arıyor. oysa benim kimseye borcum yok. borç yapan bir şahıs değilim. sanırım tahsilat yapamadıkları adamların borçlarını uzak da olsa soyadının tuttuğu akrabalara yıkıp onlardan almaya çalışıyorlar. gerekli yerlere şikayet ettim ama yarın da muhtara gideyim, habersiz tebligat gönderip beni borçlu çıkarmasınlar. böyle bir şey yapabilirler mi ondan da emin değilim ama, bilen birisi yeşillendirirse sevinirim.
  • 10 senedir ceo'su olan hilmi guvenal'in gectigimiz gunlerde yerini kunter kutluay'a biraktigi varlik yonetim sirketi.

    ısini dogru yapan, elinden gelenin en iyisini yapmaya calisan insanlarin calistigi, yonettigi ve sahibi oldugu bir sirkettir.
  • kapitalist sistemin dip tıpası olan şirketlerden biri olmasına rağmen, sektöründekilere göre daha iyi olduğuna inanmaktayım.
  • burada çalışan veya çalışmış olan varsa yeşillendirebilir mi? bir kaç bisey sormam gerek. çok zor durumdayım. çok..
  • borcumun olduğunu iddaa ettikleri kurumla bugüne dek hiçbir alış verişimin olmadığı, hatta borcumun olduğunu iddaa ettikleri kuruma ait memleketin herhangi bir yerindeki şubesine bile bir kez olsun girmediğim halde, sırf borcum olduğunu iddaa etmeleri sebebiyle hemen hemen her gün defakez aranıyorum. ilk başlarda insan halidir, isim benzerliğidir, olur dedim gerekli açıklamalarımı yapıp telefonu kapattım. sonrasında bu numaradan bir kez dahi aranmak istemediğimi söyledim. daha sonraları artık taciz ediyorsunuz dedim, şikayetlerimi yapacağım dedim.. ama aramaları susmadı, ben de vakit ayırıp gitmedim savcılığa. sistemlerindeki telefon numaramı sehven kaydettilleri için, silmelerini talep ettim, yetmedi, borcumu yazışma yoluyla istediğimi, adresime tebligat göndermelerini istedim. borcumun olmadığına dair sözlerimden bir anlam çıkaramadıklarını, bu saatten sonraki uygulamanın posta yoluyla ulaştıracağı tebligata yasal haklarını korumak üzere itiraz edebileceğimi ya da borcum olduğu konusundaki iddaalarında haklılarsa 7 gün içinde bu borcumu ödeyeceğimi söyledim. ne yazık ki tacizleri durmadı. ahlaksızlıkları dizboyundan aşkındır, insanın sabrını sınayandır. borcunuz var, ödeyin diye yaptığı uyarılara diyorum ki yazılı tebliğ edin, bu kağıdı gönderin dostum, diyor ki gönderemeyiz.. nasıl bir dolandırıcılık tarifidir bu.
  • eğer borcunuz bu şirkete düştüyse bittiniz. çünkü ödesenis bile temiz kağıdı vermiyor sistemden borcunuzu silmedikleri için asla ve asla temiz görünüyorsunuz. ve borcunuzu ödediğiniz halde aramaya tekrar ödeme yapmanız için aramaya devam ediyorlar bir tefeciden bir mafya dan tek farkları fiziksel zarar vermedikleri onun dışında bütün zararı veriyorlar size.
hesabın var mı? giriş yap