• biri tanimlayabildigi zaman ortadan kaybolacak olan anlam!
  • hayat hissetmektir. hayatın anlamını bulmak için duyarlı olmak gerekir ki şarkılar daha anlamlı olsun; çiçekleri kokladığımızda yüzümüze bi tebessüm yayılsın; elli yaşındayken bile 3 yaşındaki bi çocukla kutu kutu pense oynamaktan zevk alabilelim;dünyada son aç da doyana kadar ikinci bi ayakkabıyı hakedemeyeceğimizi anlayabilelim; bir ağaç kesildiğinde parmağımız kopmuş gibi acı çekelim ve aç bi çocuğu doyurduğumuzda onun gözlerindeki pırıltıyla, bi işe yaradım diyebilelim. hayatın anlamı diye bişey yoktur hayatı anlamlı kılmak vardır. işe sevmekle başlayabiliriz.
  • alice harikalar diyarında kral şöyle der " yaşamın anlamı yoksa çok iyi. bu bizi büyük bir beladan kurtarır. onu arayıp bulmak zorunda kalmayız". bilirsiniz aynı kitapta bir de kedi vardır. alice buradan sonra nereye gitmeliyim diye sorduğunda, "bu tamamen senin nereye gitmek istedigine bağlı" diye yanıt verir.

    yine de hayatın anlamını aramak yerine, yaşamı estetik kılmak belki de en etkin yaklaşımdır.
  • önemli olan varacağın yer değil, yolculuğun kendisidir; derler... doğrudur, katılırım ben de...
  • daimi ukte.
    evet.
  • 'hayat,gelecege dair planlar yaparken gecirdigimiz zamanlardır'

    john lennon
  • hayatin bir tek anlami vardir o da "huzur" dur. cunku her hareketinin asil amacinda huzur bulmak vardir. gerisi bostur.
  • hiçbirşeyin dışına çıkamayacağı sonsuz bir sistemin parçası olmak için varız
    anlamını mı arıyoruz yaşarken hissettiğimiz coşku ve hüznün nedenini mi? sorulması gereken öncelikli soru budur
    neden varız sorusunun cevabı çok basittir çünkü:yaşamak için diğer herşey gibi varolmak için varız
    asıl sorduğumuz soru ilahi bir güç tarafından bana bir yol çizildi mi? çok sübjektif bir soru bu aslında cevabı bulmak imkansız ayrıca
    en iyisi en az soru sorarak yaşamaya çalışmak
    sorulara takılıp ufka derin bakarak düşünmek ömür tüketmenin yanında insanı garipleştiriyor kesinlikle
  • canli organizmalarin hayatini varolus genel kumesinin icine aldik mi, varolusun anlaminin canli organizmalarin hazlari le bir alakasi olmadigi kesindir. zevk, mutluluk, guzel gecen her an, keyif diye bocalayan her anlam verme cabasinin guc, para, seks gibilerinden bir farki yoktur. umdugum, herseyin sonunda, bilimin vardigi son noktada varolusun anlamsizligi ve bilinmezligi tum heybetiyle karsimiza cikacak, ve bize din leri icad ettigimize sukurler ettirecektir.

    "hayati diledigin gibi cilgincasina yasa" diyen sairlere cevabim ise insanin deneyimleri ile varoldugu ve sekillendigidir. bu durumda araya einstein in pek sevdigi "insan istedigini yapar ama istedigini isteyemez" lafini eklersek cilginca ve istedigimizce bir yasamin her insana gore farkli, kaotik ve gereksiz olacagini anlariz.
  • parcali taslardan olusan bir kaldirimda cizgilere basmadan yurumeye calismak. yuruyusun ritmini, akisini bozmadan, gerektiginde adimlari biraz daha buyuterek, gerektiginde biraz kuculterek, gerektiginde bir sonraki cizgiye ulasincaya kadar adimlari ayarlayabilmek icin yolu carpraz yuruyup uzatarak ama asla ritmi bozmadan...
    nerye mi?
    hic onemli degil, beni tek ilgilendiren bir sonraki cizgiye basmamak...
hesabın var mı? giriş yap