• hayvanlarda aranan olmazsa olmaz özelliklerdir. oysa günümüzde insanları belli görevlerde, makamlarda konumlandırmak için liyakat pek de aranmamaktadır. sözlükte de bu konuda açılan yüzlerce başlık söz konusudur. ama iş hayvanlara geldi mi insanda umursamadığı liyakatı hayvanda ararlar bazıları.

    geçen gün müge anlı'nın programında narkotik köpekleri ve eğitmenleri konuk edildiler. programı izlerken köpek eğitmenlerine şu can alıcı soruyu sormasıyla adeta aydınlandım: "yani her köpek narkotik köpeği olabilir mi?" eğitmenin verdiği cevabı aynen yazıyorum: "istediğimiz tepkiyi veren her köpeği yapıyor ankara köpek eğitim merkezi"

    link

    yani merkez liyakat arıyordu, kriterleri vardı çünkü o kriterlere uymayan bir hayvanı narkotik köpeği yapamazdı haliyle. işte bu yüzden istediği tepkileri veren köpekleri programına alıyor, veremeyenleri de sahiplendirip programdan çıkartıyordu.

    ha diyelim ki biz insanlarda olduğu gibi köpeğin dayısı araya girdi ve bizim çocuk çok hevesli filan dedi, sen de kalkıp kafasına göre takılan çomarı ya da karabaşı narkotik köpeği yaptın ya da bomba arama köpeği, n'olacak? sonuçlarına katlanabilecek misin? hadi onu geçtim, süt vermeyen bir ineği alıp sağacağım diye uğraşır mısın? havlamayan, korkak bir köpeği bekçi köpeği olarak sürünün başına koyar mısın? takla atmayı beceremeyen bir güvercini en iyi takla atan güvercin yarışmasına sokar mısın? koşamayan bir atla yarışa katılır mısın?

    hayvanlarda aranan liyakat söz konusu insanlar olunca neden aranmıyor? neden kurumların, makamların başına o konunun uzmanı olmayan, o işle asla meşgale etmemiş insanlar gelebiliyor? bu çok ama çok can sıkıcı bir durum maalesef.

    eyyorlamam bu kadar sözlük.
hesabın var mı? giriş yap