• çerkezköy'de 6 fabrikası bulunan hema/hattat firması.
    $imdilerde 1500 beygirlik tank motoru üretimi projeleri var.

    http://www.hemaendustri.com.tr/hemaendustri.php
  • ilk yerli otomobil hattat 2007'de yola çıkıyor
    halen tofaş, renault, ford gibi markalara direksiyon, fren aksamı gibi yedek parçalar üreten hattat grubu, bünyesindeki hema endüstri ile, 2007’ye kadar ‘halk tipi’ tabir edilen ucuz otomobil üretecek.

    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=161769
  • türkiye'de türk traktör, tümosan, isuzu, bmc, otokar, ford, mercedes, temsa, fnss, ... vs...
    yurtdışında ise mercedes, daf, navistar, john deere... vs..
    gibi firmalar ile çalışan... onlara valf, lift, pompa, direksiyon, krank, transaxle, ön aks, dişli vb... ürünler üreten türk şirketi.
  • adını kurucularının isimlerinin baş harflerinden alan şirkettir. "hattat'ın h'si, emin'in e'si, mehmet'in m'si, ahmet'in a'sı." şimdilerde ise tek başına mehmet hattat'ındır.
  • beyaz yaka çalışanlarını bsh bosch und siemens hausgerate gmbh firmasına kaptırmakta olan şirkettir.

    son 7 senede sadece benim gözlemlediğim 50-60 kişi geçiş yaptı. bugün hema'dan ayrılıp bsh'a başlayan bir mühendis tahminen hiç yabancılık çekmeden orada çalışabilir. her hafta 1-2 kişi gidiyor bsh'a. ikcılar adam adam değil, bölüm bölüm alıyorlar hemayı resmen.

    iki şirket arasında nasıl geyikler dönüyordur gerçekten merak ediyorum...

    (bkz: hema bu sene iyi mühendis yaptı)
    (bkz: mavi yaka sendikalı, beyaz yaka hemalı)
    (bkz: hocam yeni mühendisler geldi mi?)
    (bkz: bir paf takımı olarak hema)
  • is basvurularima bir kere bile geri donus alamadigim sirkettir. stajlarimi orada yapmistim halbuki, en azindan onun hatrina bir gorusmeye cagririr la insan.
  • sahibinin işe helikopter ile gidip geldiği, otomotiv yan parçaları üreten firma.
    ayrıca tedarikçilerine çıkarttığı ödeme zorluklarından dolayı, proje olduğunda bir adım geride kalınması gereken firma.
  • ülkemizin en önde gelen firmalarından olan hattat holding in bünyesinde bulunan otomotiv sektörünün lider firmalarından biri. çerkezköy organize sanayi bölgesinde krank mili, motor bloğu, kramayer, valf, direksiyon, traktör gibi tam 12 adet fabrikası bulunur. 2200 küsür cnc torna ve freze makinaları bulunur. bu milyar dolarlık yatırım özellikle ihracatta büyük pay sağlar.
  • stajyerine isg ayakkabası vermeyen kurumsal görünümlü patron şirketi. iyi bir okuldur özellikle bölgede yer alan bsh’ın beyaz yaka ihtiyacını karşılamaktadır. yeni mezunlar buraya ilk iş olarak başlarlar bir iki yıl çalıştıktan sonra hopp başka yere. vestel den sonra en sevmediğim firma.
  • ilk stajımı yaptığım güzide şirket. tekirdağ çerkezköy’de bulunan bir grup fabrikadan oluşur. otomotiv ve tarım makinaları alanında dünyaca ünlü şirketler ile işbirlikleri vardır.
hesabın var mı? giriş yap